Gå til innhold

Dohs dager med lillemann


Gjest Doh

Anbefalte innlegg

Må nye snøen nå før den forsvinner gitt ;) Syntes den kunne vært er til mars jeg, hele april! Men alle er vel ikke helt enig!

Men heldig med kalkun, jeg fikk reservert meg en på lageret før vi ble utsolgt! De gikk jammen meg fort gitt! Men nå mindte du meg på at jeg også må tenke på tilbehør! Hedligvis skal ikke jeg ha min før i sluttan av januar, men hjelpes da! Og vi burde vel strengt tatt vite en ting eller femten om poteter, men alt er vist glemt her gitt!

Og en ting er sikkert! Det kan aldri bli for mye dessert eller kake ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ja, tenk så deilig om snøen bare ble liggende. Ikke noe regn eller sludd, bare masse deilig snø så man kan base litt og gå på ski *drømme seg bort* Nå sitter jeg faktisk i skiklær så ser ut som om jeg klarer å dra meg selv ut av huset og opp i skiløypene i dag. Hurra :)

Poteter ja. Jeg er egentlig elendig på det. Er jo kjempeglad i å lage mat, men når det gjelder poteter glemmer jeg det liksom fra gang til gang. Må alltid spørre mannen hvor lenge og på hvilken temperatur potetbåter må stå på, det samme med bakt potet. Helt håpløst.....

Nå tror jeg du klarte å tippe meg over tvilkerkanten, og det ser ut som om det blir cupcakes her. Er så enkelt å lage og har så mange oppskrifter jeg har lyst å teste ut :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble skitur i går :) Men det var jo fryktelig kjedelig å gå alene, og så var det baaaare oppoverbakker halve turen. Liker å gå litt bortover også jeg.... Så tror ikke det blir noen skitur i dag, tar heller og går meg en tur på beina i stedet.

Tenkte jeg skulle samle middagene vi har hatt i det siste her. Har prøvd så mye nytt i det siste, og greit å få samlet det et sted så kanskje noen andre også bli litt inspirert. Har laget meg egen kokebok i Word også, og det er bare å komme med oppskrifter jeg kan prøve ut :)

Så, i det siste har jeg laget:

Laks- og karripanne

Ostefylt burger med tomatpesto og potetbåter

Pasta Alfredo

Asiatisk laks

Ungarsk kylling

Gai Gaeng Par - kylling i karripanne med indisk ris

Blomkålsuppe

Cilikylling med chorizo, tomater og rotgrønnsaker

Gryte med appelsin og timian

Kyllingrullade med mozzarella og soltørket tomat

Ungarsk kylling

Wok med svinekjøtt og paprika

Pasta carbonara (en av våre favorittmiddager)

Biffstrimler med pasta

Biffsautè med asparges (dette lager jeg gjerne når vi skal ha gjester, veldig godt)

Pizza med sitronmarinert kylling

Kjøttsaus til pasta

Og har ikke jukset med posesaus eller noe, her er alt laget fra bunnen av. Altså, lager ikke min egen tomatpure og sånn, men ellers er alt hjemmelaget. Og, det er ganske enkle retter selv om noen av de kanskje høres litt fancy ut :) I dag skal vi ha bakt potet da, så ikke så fancy mat i dag. Men er jo innmari godt da :spise: Om noen vil ha oppskrifter er det bare å si fra. Deler gjerne litt matglede (og det er vel ikke noen hemmelighet at ingen av disse oppskriftene er egenkomponert, her finner jeg alt på internett (Trines Matblogg f.eks) og i kokebøker jeg har)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg funnet ut hva slags kake jeg skal lage på nyttårsaften: http://www.detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?id=71

Sikkert halvannet år siden jeg lagde den sist, men den er innmari god og veldig enkel å lage. Det eneste man trenger å vaske opp etterpå er kjelen og en bolle :) Passer meg perfekt. Haha, mannen er skikkelig oppgitt over at jeg skal lage kake da. Han mener at det er nok mat, og i går "forbød" han meg å lage kake :skratte: Han burde ha lært at sånt går inn det ene øret og ut det andre.... Jaja, nå kommer han snart hjem og så skal vi ta en tur på ski. Jeg ble skremt over hvor dårlig form jeg var i i går så burde nok gått på ski minst tre ganger om dagen om jeg skal bli i noe særlig form snart... Kremt, det hjelper kanskje ikke å lage så mye kaker heller..... men jeg har gått ned 300 gram i jula så jeg har egentlig ikke noe å klage på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare en dag igjen av 2012 nå, og i dag har vi shina huset for besøk i morgen. Skulle egentlig være åtte stykker, men ei venninne ringte i stad og spurte om hun og ei annen venninne av meg kunne komme likevel. Heldigvis hadde vi en kalkunfilet i fryseren, så da har vi 5,3 kg kalkun og 1 kg kalkunfilet. Burde vel holde til ti stykker :) Ble ferdig med å vaske huset i dag, så da står jeg opp samtidig med mannen i morgen (han skal en tur på jobb) for å handle, lage to ekstra panna cottaer, lage Waldorfsalat, lage bringebærsaus, stryke og brette to servietter til (har stoffservietter vi kjøpte til bryllupet), bake en kake, dekke på bordet, ta over gulvet med en tørrmopp en siste gang (hun ene som kommer er kjempeallergisk mot katt og vår røyter masse) og lage kalkun. Puh, er bra hvert av punktene ikke tar så lang tid :fnise: Mannen skal lage stuffingen da siden det er farens oppskrift og det er han som absolutt skal ha stuffing. Og han hjelper sikkert med å dekke bordet og sånn også om han ikke jobber lenge, og det hadde han ikke planer om.

Herregud, nå er det plutselig bare 14 dager til jeg begynner i ny jobb. Shit! Grugleder meg noe forferdelig. Tenk om jeg ikke er noe flink, tenkt om jeg ikke trives, tenk om..... Men, sånn er det vel alltid når man skal begynne i ny jobb. Jaja, bra jeg skal en uke på ferie en uke etter at jeg begynner da. Hørt at det er lurt med en myk start :laugh:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg kjøpt blomster, lagd mer panna cotta og er nesten ferdig med waldorfsalaten (manglet litt kremfløte). Nå er det en liten pause før jeg skal lage bringebærsaus, spise frokost (okay, det er også pause men det står på to do-lista mi), lage kake og dusje. Utrolig hva man rekker bare man står opp halv ni altså :) Synes panna cottaene virka litt myke da, men har aldri laget det før så om det blir totalt katastrofe får jeg redde meg inn med kaken som jeg har laget noen ganger før. Kom på at hun ene venninna mi er allergisk mot sjokolade da, og frostingen er laget av Nesquick-pulver, men det får bare gå. Mulig hun tåler litt, hvis ikke får hun få den ekstra panna cottaen når vi andre spiser kake (måtte lage tre på en vaniljestang så ble en til overs). Nei, nå er det på tide å sette igang igjen. Søstra mi kommer tidlig (vet ikke hvor tidlig) så best å bli ferdig med mest mulig nå.

Godt nyttår til alle kjente og ukjente lesere! Her satser jeg på at 2013 blir like bra som 2012 :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hjelpes, det var litt av en gjøreliste for nyttårsfeiringen- men menyen høres jo bare fantastisk god ut. Det ble vel en ordentlig suksess?

Og hvordan er så formen etter årets største fest (jeg må jo spørre alle om det i år, jeg som er på brus-vogna... :fnise: )?

Så spennende med ny jobb. Krysser fingrene for at du kjapt kommer inn i det og trives!! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt nyttår, Doh!

Håper nyttårsfesten ble akkurat som forventet, og at formen ikke er så aller verst i dag? :klem:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde en utrolig koselig kveld i går :) Maten ble veldig godt mottatt (synes det var fantastisk godt selv også da), og nå sitter jeg og er fysen på waldorfsalat :fnise: Tror det er en av de beste nyttårsaftene jeg har hatt, bare god mat og vin og koselige mennesker. Pluss tre hunder (må støvsuge igjen ser jeg) og en katt som gjemte seg under kjøkkeninnredningen.... Satt oppe til klokka fem og skravla med de som sov over her, så stod ikke opp før ti på halv tolv i dag. Men formen er på topp. Ingen som drakk for mye, og jeg hater jo å bli full så om det ikke hadde vært for at jeg ikke gidder kunne jeg fint gått på skitur eller no da jeg stod opp i dag :)

Håper kvelden deres var like bra som min :)

I morgen skal jeg og mannen vaksinere oss før Tanzania-turen. Ikke lenge igjen nå. Og så må jeg ringe dyrlegen og høre når jeg kan komme med katten for årlig vaksine. Da skal hvertfall hele familien være ferdigvaksinert for en stund :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, vi skal på safari med svigerfar :) Reiser 24. januar og blir borte i ni dager (syv dager safari, to dager med reise). Så da skal vi til Serengeti, Ngorogoro og Lake Manyara. Håper jeg får se alle dyra på nært hold, og så har jeg spesielt lyst til å se gepard og leopard. Og kanskje noen av dyra som ikke er like kjent. Får egen jeep og egen guide, og akkurat det er jo litt deilig da. Kjedelig å måtte sitte i bil med noen man ikke kjenner som kanskje ikke vil se det samme som oss. Og så skal vi fly med Qatar, så jeg gleder meg nesten litt til flyturen for en gangs skyld. Er jo ikke så glad i å fly, men de skal jo være helt fantastiske :)

Har jo vært drømmen min i over ti år å reise til Afrika på safari, så jeg har fortsatt litt vanskelig for å tro at vi faktisk skal dit. Oj, nå kom jeg på at vi nok burde ta litt sol før vi reiser. Selv om vi skal sitte mye i bil er jo sola ganske sterk. Er visst mye dyr der på denne tiden og mange begynner vel å føde sånn ca når vi er der. Kameraet kommer til å måtte lades hver kveld :fnise: Mannen fikk videokamera til jul for et år siden så kommer nok til å få filma masse også. Haha, nå begynner jeg å bable. Gleder meg sånn :hoppendeglad::hoppe:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ekstra batteri og ekstra minnekort er verdt på slike turer gitt! Har flere ganger stått midt i noen spennende og bannet høyt fordi batteriet var tomt ja....

Håper det kommer masse bilder etterpå altså! Ellers spammer jeg deg ned andre steder ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja, må ta en tur på FotoVideo en dag og kjøpe et ekstra batteri. Hadde jeg ikke tenkt på engang. Krise om man går tom for batteri midt i Ngorogoro liksom :kari: Blir nok et album eller to på facebook ja, og sikkert litt bilder her også. Må jo skryte litt :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å, det må jeg si, din heldiggris! Safari er en av mine drømmer også, men tenker jeg får spare det til en evt bryllupsreise. Kombinere med en uke eller to på Zanzibar f.eks. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tekola

Sørg for stort minnekort også! Det er kjipt å måtte stå og slette bilder fordi du ser enda mer du vil ta bilde av :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Tar med Gorillapoden tenker jeg, og minnekort har jeg hvertfall to av. Men usikker på hvor mange vi har til videokameraet så kjøper nok ett eller to til for sikkerhets skyld. Og så har jeg jo ikke solblender til zoom-objektivet så det må jeg kjøpe. Hm, må se om jeg har til makroobjektivet også. Huff, blir lang liste dette. Bra jeg fikk penger til jul for å kjøpe litt til kameraet :)

Nå har vi vært og tatt vaksiner, og så må jeg hente ut malariamedisin en dag. Ikke bare bare å reise til Afrika altså :) Men egentlig burde jeg gjøre noe produktivt nå, som å vaske her, handle el. Men akkurat nå har jeg skikkelig vondt i vilja. Kan noen kaste meg ut herfra? :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også vondt i viljen i dag, men jeg får jo faktisk betalt mens jeg sitter her da. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, ja det er jo en fordel. De ringte meg faktisk fra Adecco i dag morges. Da jeg ringte opp hadde de gitt oppdraget til en annen sa hun. Javel, jeg sa opp for en måned siden og er ikke ansatt der lenger så skjønte ikke så mye :fnise: (fortsatt vondt i vilja, ser på Oprah)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...