Gå til innhold

Har vi dårlig råd, eller helt normalt?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Er dette virkelig riktig?!

500 kroner betyr at dere bruker under 9 kroner per pers per dag!

Dette er riktig ja, og vi bruker mellom 500-1500. Noen ganger har vi full og fin fryser med feks kjøtt, da handler vi kanskje bare salat. Planlegging av kjøp er viktig. Dessuten handler vi inn de store tingene (kjøtt, kylling, fisk, såper ol) i Sverige.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dette er riktig ja, og vi bruker mellom 500-1500. Noen ganger har vi full og fin fryser med feks kjøtt, da handler vi kanskje bare salat. Planlegging av kjøp er viktig. Dessuten handler vi inn de store tingene (kjøtt, kylling, fisk, såper ol) i Sverige.

Samme her, men vi bruker mer i mnd om man ser på gjennomsnittet. Vi handler for kanskje 2000,- i Sverige, men da regner jeg jo det slik at dersom det er to mnd til neste gang vi handler så har vi brukt 1000,- pr mnd på mat om jeg bare ser på storhandlingen.

Så en mnd så kan det hende at vi bare bruker 500,- ja, men i realiteten så blir det jo mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes ikke 8000 kroner hørtes mye ut. Heller normalt. Det kan vi også fint bruke på en måned, og da er jo alt av hygieneartikler inkludert, pluss en eller kanskje to ganger ut å spise. Vi smører heller på matpakke istedet for å kjøpe mat på jobben.. Vi er forresten to voksne og to små barn vi også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4-6000 pr mnd er ikke mye for en familie på 4 hvis det skal dekke klær, ferier og diverse. Hva gjør dere hvis vaskemaskina ryker? Har dere bufferkonto?

Man må ikke kjøpe nye klær hele tiden, man reiser vel relativt sjelden på ferie, og vaskemaskina holder år etter år... Men: Ja, man bør vel ha en bufferkonto eller lignende? (Selv har jeg flexi-lån, så jeg trenger ikke bekymre meg for uforutsette ting.)

Jeg mener ikke at ca 5000 kr pr måned er vill luksus, men jeg kan heller ikke skjønne at man kan oppleve det som stramt. Vel og merke når disse pengene er igjen etter en ganske løssluppen bruk av penger på Rema 1000...

"å ha det romslig" er for meg å kunne gå på butikken og kjøpe de dyreste tomatene uten å tenke seg om. TS kan selvsagt ikke gjøre det samme på klesbutikken eller i ferieplanleggingen, og sånn sett skjønne jeg at hun skulle ønske at de hadde det mer romslig.

Hvorfor man tenker at man skal ha det romslig som familie-på-4-med-bare-en-inntekt er et annet spørsmål. Hvis økonomisk romslighet er viktig kan det kanskje være lettere å øke inntektene enn å kutte utgiftene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men for å snu på spørsmålet:

Gjør det egentlig noe å prioritere penger på mat dersom det fører til et sunnere kosthold?

Hva ønsker man eventuelt å bruke disse ekstra pengene på?

Vi kjøper nesten bare varer som er dyrere enn "billigvarene"; fullkorn, rene kjøttyper, frukt/bær og grønnsaker etter ønske, noe økologisk fremfor vanlig, det groveste og dermed dyreste brødet, kalkunpålegg fremfor billig skinke av svin, gjerne den dyreste sjokoladen fordi jeg liker den best etc.

Jeg kan absolutt ikke bruke penger på hva jeg vil, men jeg prioriterer kosthold veldig høyt - spesielt for barn.

Om man har mulighet til å prioritere etter ønske ser jeg ikke problemet - sålenge det resulterer i kvalitet og bedre kosthold.

Fører det til at man må forsake andre viktige ting må man selvsagt kutte kostnader.

Men for meg er kosthold så viktig at det går foran alt generelt forbruk.

Jeg skjønner jo også at man kan bake brød selv, men er det faktisk billigere å bake skikkelig grovt brød selv? Gitt at man ønsker å ha nøtter/frø/flere grove meltyper etc? Eller snakker dere vanlig halvgrovt "matpakke" brød?

Og for å være petimeter så får man jo strengt tatt økte strømkostnader om man baker ett og alt selv til en stor familie. Uten at jeg vet om det fortsatt vil bli mer rimelig, poenget er bare at man jo må regne ut totalkostnaden ved alle disse tiltakene.

Et annet poeng er jo at endel nødvendigvis 1: Ikke ønsker å bruke verdifull tid på å kjøre frem og tilbake til et annet land/andre siden av byen for å finne det billigste og 2: bensinutgifter/bomstasjoner og ikke minst miljøbelastningen ikke alltid fører til et mer rimelig regnestykke når alt er tatt med i beregningen.

Kanskje litt OT dette her - men poenget er bare at endel ikke regner med helsegevinst og totalkostnader med å endre kostholdsutgifter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...