Mrs_M Skrevet 22. januar 2004 #1 Del Skrevet 22. januar 2004 Litt teit spml kanskje, men noen som gidder å forklare forskjellen ? Og hva er best til hva slags retter ?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Moonshadow Skrevet 22. januar 2004 #2 Del Skrevet 22. januar 2004 Inndrefileten er jo den som er mørest men ytrefilet er også veldig mør, begge passer jo bra til å spise som vanlig biff, med potet og saus for eksempel. Entrekot er det mye slingser innimellom i, så jeg synes den er best når jeg skal ha biffsnadder så jeg får tatt bort det innimellom :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 22. januar 2004 #3 Del Skrevet 22. januar 2004 Indrefileten er mørere enn de to andre. Men både entrecôte og ytrefilet smaker mer enn indrefilet. Entrecôte har som TinaK sier mye fett i seg, og personlig liker jeg det ikke. Ytrefilet er det jeg velger hvis jeg skal spise biff, pga smaken. En god ytrefilet, gjerne godt marinert, kan være vel så mør som indrefileten, men har altså mer smak. Skal du spise biffen hel eller i store stykker passer disse tre best, skal du derimot lage en gryterett eller noe annet som skal koke lenge er indrefilet (og ytrefilet) egentlig et for fint stykke. Da passer det best med et noe grovere og mer senete stykke kjøtt, for under den lange koketiden vil kjøttet mørne og bli aldeles nydelig, mens en indrefilet bare ville bli ødelagt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs_M Skrevet 22. januar 2004 Forfatter #4 Del Skrevet 22. januar 2004 oki, takk takk :D Ble litt mere klokere nå Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
smile Skrevet 22. januar 2004 #5 Del Skrevet 22. januar 2004 mørbrad (stemmer det?)da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Moonshadow Skrevet 22. januar 2004 #6 Del Skrevet 22. januar 2004 Mørbrad er jo heller ikke så mør biff, selv om navnet sier noe annet :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
xeyes Skrevet 23. januar 2004 #7 Del Skrevet 23. januar 2004 Nå skal du høre! Indrefilet: Er det møreste stykket, og er en muskel på innsiden av ryggbenet. Veier ca. 2,5 kg. og er mager. Brukes til finere biffer som chateaubriand (det tykkeste på fileten). Tournedos og filet mignon (liten biff fra spissen av fileten) Ytrefilet: Ligger på utsiden av ryggbenet, og har mer smak enn indrefileten. Kan stekes hel i panne eller ovn, eller i skiver som biff. Entrecote: Kamstykket fra 4. til 11. ribben forfra. Fettmarmorert, jo mer fett, desto bedre. Fin til steking. (Best gjennomstekt) Fettet gir faktisk masse smak! Mørbradstek: Eller mellommørbrad (fra låret) veier fra 2 1 / 2 til 5 1 / 2 kg. Mørbraden har fint kjøtt, tykkeste delen av indrefileten, og en del mørt kjøtt som kan brukes til biff. Hvis du surrer og steker mørbradsteken blir det roastbiff. *nam* Håper du ble mer opplyst nå Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå