Gå til innhold

Tips til kyllingklubber/vinger


fruenge

Anbefalte innlegg

Er det noen som har en god oppskrift på marinade/saus til kyllingvinger/kyllingklubber.

Og hvordan lager du dine kyllingklubber?

Skal lage koldtbord og har lyst til å ha dette som en av rettene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det finnes sikkert masse spennende, men jeg syntes slik søt chili saus som jeg kjøper i innvandrer-forretninger er veldig godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kyllingvinger (4 pers.)

16 kyllingvinger

1 liten løk

2 ss peanøttolje

2 ss worcestershiresaus

2-3 ss rødvinseddik

1 ss brunt sukker

2 ss ketchup

200 g tomatpuré

1-2 tørkede chili

1 ss appelsinjuice

1 ss sitronsaft

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

Finhakk løken og fres raskt i olje før resten av ingrediensene tilsettes. La sausen koke under omrøring i 20 minutter. Fisk opp chilien og avkjøl sausen. Hell den over kyllingvingene og mariner over natten. La marinaden renne godt av kyllingvingene, legg dem på stekebrett og stek ved 230 grader i 20-30 minutter.

Panert stekt kylling (6 pers.)

1 vispet egg

3 ss melk

1 kopp finknuste salte kjeks

1 ts tørket timian

1/2 ts paprikapulver

1/8 ts pepper

1,25 - 1,5 kg kyllingbiter (både bryst, lår og klubber)

2 ss smeltet smør

Bland egg og melk i en liten bolle. Bland knuste kjeks, timian, paprikapulver og pepper i en annen. Ta skinnet av kyllingen. Dypp bitene først i eggeblandingen og så i kjeksblandingen. Legg dem over på et stekebrett og drypp smeltet smør over. Stek ved 190 grader i 45-55 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...