Gå til innhold

MasterCard gjeld


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Du er bare NØDT til å fortelle sannheten til han. Og ryker forholdet, så håper jeg at du har lært noe av dette. Det DUMMESTE du kan gjøre er å bruke enda ett kort, eller ta opp lån til dette. Verandaen får nok vente til neste år, og i løpet av året som kommer overlater du all økonomisk kontroll til han, så dere får spart til ekstra også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Og da hjelper det ikke å ta opp ekstra i lån for å dekke gammel gjeld. For dette blir jo også tatt opp når dere søker nytt lån.

Du har enda noen måneder på deg til sommeren.

Så betal ned så mye som du greier på mastercardet inntil da. Og når det kommer opp så sier du bare at dette er noe du har kontroll på og driver å betaler ned. Hvis han blir sur for det så er han bare urimelig.

Hadde vært verre om dette var gjeld som du hadde latt være å betale slik at du fikk inkasso og betalingsanmerkninger, men det er jo ikke tilfellet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er snakk om å ta opp 50.000 ekstra til veranda til sommeren..

Noen som vet om dette kommer ppp da?

All gjeld dere har fra før skal oppgis i en lånesøknad. Du må også gjøre regning med at de ser over transaksjonene på kontoene deres.

Det å ta opp et nytt forbrukslån for å dekke forbruksgjelden er ingen god ide. Jeg forstår det også slik at samboer din snoker i din nettbank, men da hjelper det ikke så mye om du får innfridd mastercardet med et nytt lån. Du får mastercardgjelden bort fra oversikten din, men går han inn på transaksjonene på kontoen din vil han se at det går betalinger til andre kredittkortselskap. Men hvorfor skal han inn i nettbanken din i utgangspunktet?

Du bør nok si fra til samboeren din, men lag deg en plan over hvordan du har tenkt å nedbetale gjelden. Det er bedre å si fra nå enn at det kommer frem på møtet med banken. En kredittkortgjeld på 20.000,- er heller ikke så ille. Hvis du kutter forbruket ditt ned til et minimum den nærmeste tiden, og kanskje også selger unna ting du ikke trenger, vil denne gjelden bli fort borte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har jeg vært i din samboers sko. Min ekssamboer hadde også makset ut sitt kredittkort uten å fortelle det til meg. Jeg fant det ut en dag jeg henta posten og regninga lå der. Jeg hater også å skylde penger (vi hadde delvis felles økonomi), og betalte det derfor fra min private sparekonto med en gang. Han ble veldig skamfull over at han ikke hadde turt å si det.

Jeg råder deg til å fortelle det. Det kommer til å komme fram uansett. Hadde min eks fortalt det til meg selv hadde jeg blitt irritert, men ikke sint slik jeg ble da jeg fant det ut selv. Det verste var nemlig ikke pengene, men det at han ikke stolte nok på meg til å fortelle det, og alle løgnene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tirkes

Med mindre dere har oppgitt hverandre på fjorårets selvangivelse med personnummer, så tror jeg ikke dere har noe gratisinnsyn i hverandre sin økonomi, han må be om å se din angivelse for å oppdage dette.

Når det er sagt: Dersom dere har noen form for delt økonomi, så synes jeg det er like ille å skjule gjeld/inntekt som det er å kline med en annen mann ute på byn. Det ene er fysisk utroskap, det andre er økonomisk utroskap. Jeg setter det ikke i samme kategori - men det er et form for bedrag å skjule sånne ting.

Jeg forstår du er fortvilt. Og jeg kan forstå hva slags type samboeren din er, ettersom du er så fortvilt. Men det er "bare" 20 000. Det er gjort å betale ned på 2-3 måneder om man er to om det, og mye enklere for deg å betale det raskt ned alene dersom han vet hvorfor du har det litt stramt i noen måneder.

Dersom dere ikke har fellesgjeld eller felles eiendom, så er faktisk din økonomi din sak. Jeg ville kvinnet meg opp, og innledet med den gangen du hadde gjeld på kredittkortet og hans reaksjon, og sagt at han skremte meg fra å fortelle om denne andre gjelden. Så ville jeg fortalt ham hva jeg skal gjøre for å bli kvitt den gjelden, og lagt til at jeg har snakket med banken om nedbetalingsplan, og håper han kan tilgi at jeg har vært litt ung og dum.

Han kan nok bli skuffet, men han vil trolig bli mer frustrert om du gråtende forteller ham om en stor regning du ikke får betalt - igjen - enn han vil bli om du forteller ham om en stor regning som du er nødt til å betale ned på, og derfor ikke vil ha så god råd fremover. Punktum. Du bør med andre ord løse floken selv. Men du bør fortelle ham om det. Til mer du går inn for å skjule dette, og til lengre tid du holder dette skjult, til verre blir det å skulle fortelle om det.

Vedr lån så kan dette påvirke hva slags tilslag du vil få på lån, pga betalingsanmerking eller betalingsevne. Dersom du har betalt ned små avdrag og ikke klart å få ned gjelden på kortet, så trenger det ikke betyr så mye. Dersom du tar kontakt med banken på eget initiativ før inkassoselskaper banker på døra di, og avtaler en nedbetaling og HOLDER denne, så kan det faktisk nesten telle i ditt favør hos banken. Banken vet hvor gammel du er, at unge mennesker har lavere inntekt, og at folk kan vokse opp. De liker å se bevis på at du vokser opp.

Med vennlig hilsen,

Tirkes som fikk huslån med en haug tøvete betalingsanmerkninger, etter et fint og ærlig møte med banken. ;)

Lykke til!

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner at du kvier deg for å fortelle det, men tror absolutt ikke det er en god løsning å ta opp nye lån for å dekke gjelden. Du forskyver jo bare problemet og får dessuten mer å svare for hvis du skulle bli "avslørt" av samboeren din. Alle kan begå feil, og dette hadde nok - ved et engangstilfelle - havnet i tabbekvoten for min del. Hadde i alle fall syntes at det var leit hvis samboeren min bekymret seg syk fremfor å ta opp ting med meg i frykt for reaksjonen min..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...