Gå til innhold

Noen som har kjøpt leilighet i Oslo?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Er det ikke en psykose i boligmarkedet for tiden ? Alle ser ut til å akseptere å betale over prisantydning. Hva forteller det om folk egentlig ? Alle venter at prisene på boliger skal stige. Det er greit nok at det er billig å låne nå i dagens marked, men vil det være sånn de neste 5-10 åra ?

Prisveksten er sterk, det skal jeg ikke si imot.

At boliger generelt selges såpass høyt over prisantydning sier nok like mye om prisantydningene som om kjøperne. Dersom salgsprisen over tid er betydelig høyere enn prisantydningen er jo prisantydningen satt for lavt. Fort gjort å tenke lokkepris, noe som ikke er lov.

Hvor prisantydningen settes i forhold til taksten er også et poeng.

Om prisvekstutviklingen fortsetter i samme tempo vi har sett de siste 6 åra, så vil en leilighet som koster 2.5 mio idag koste 10 mio i 2032.

Tror vi på det ??

Jeg tror ikke på det.

Men jeg tror heller ikke at prisene vil flate ut med det første. Grunnen til det er at tilbudet er langt lavere enn etterspørselen, kombinert med at renten nok kommer til å være lav i flere år fremover.

For å få bukt med de økende boligprisene må det 1) bygges betydelig flere nye boliger og 2) lånebetingelsene må svekkes.

Historien viser at vi noen ganger blir rammet av boligkollaps, og det skjedde senest i USA i 2006. Dersom det utarter seg en panikkpreget psykologi i dette markedet ; at alle MÅ kjøpe bolig, så presses prisene fortsatt oppover og vi får signaler om noe som ligner en boble. Vi er stadig nærmere slike signaler i dagens marked tror jeg. Ved at alle lett aksepterer å betale over prisantydning er et faresignal i seg selv og skaper et hysterisk spinn over boligprisene. Det er veldig lett å akseptere og si at ; "det bare er sånn, men vi skal kjøpe oss bolig" -også flere foreldre bidrar idag med sine lommebøker og prisutviklingen fortsetter......

*bare en liten tankevekker til alle på boligjakt*

Man er aldri helt sikker når det gjelder boligprisene. Men jeg mener at Norge er i en særstilling, siden vi har en sterk økonomi, lav arbeidsledighet, gode handelsvarer, og står utenfor EU.

Tiden vil vise. :jepp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...