chimp Skrevet 14. januar 2004 #1 Del Skrevet 14. januar 2004 Har noen andebryst innkjøpt i Danmark ihøst engang liggende i fryser'n. Noen gode forslag til hva jeg skal gjøre m disse???? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 14. januar 2004 #2 Del Skrevet 14. januar 2004 And i karri (4 pers.) 1 kg andebryst 3 løk 4 pressede hvitløksfedd 3 friske røde chili, uten frø 1 1/4 dl eddik 1 ss revet ingefær 1 ss malt koriander 3 ts malt spisskummen 2 ts gurkemeie 1 ts salt 1/2 ts sukker 3 3/4 dl hønsebuljong Skjær andekjøttet i 1,5 cm strimler. Kjør 1/2 løk sammen med hvitløk, chili, eddik og ingefær i kjøkkenmaskin. Ha over i en bolle med koriander, spisskummen, gurkemeie og salt. Rør kjøttstrimlene rundt i krydderblandingen, dekk til og la stå i kjøleskap over natten. Skjær resten av løken i skiver og fres det mykt i olje. Tilsett kjøttet sammen med marinaden, sukker og hønsebuljong. La surre med lokket halvveis over i 40 minutter. Fjern fettet som danner seg på overflaten av retten. La stå i kjøleskapet over natten. Resten av fettet er lett å fjerne når det har stivnet. Retten varmes opp før servering. And med mango 2-3 store andebryst 2 godt modne mangoer 6 g finhakket ingefær 1 lime 1 ss sukker 20 g hvitvinseddik 1 dl hvitvin 1 dl andekraft 1 bunt tynne vårløk 2 ss honning 1 ts finhakket chili salt/pepper Trim andebrystene for fett rundt kantene. Skjær et rutemønster på fettsiden, men ikke i kjøttet. Gni brystene godt inn med salt og pepper. Stek andebrystene med skinnsiden ned i en varm panne på middels varme i cirka 8-10 minutter, til skinnet er sprøtt. Snu brystene og stek ytterligere i noen minutter. Øs over stekesjy av og til. Ta andebrystene ut av pannen og slå bort fettet. Skrell mangoene, del den ene i passende biter, ikke for små. Fjern steinen fra den andre mangoen og kjør den til en tykk puré i en blender. Smelt sukkeret til det blir som lys karamell i en liten kasserolle. Tilsett eddiken og la den koke nesten helt inn. Tilsett hvitvinen og la også denne koke nesten helt inn. Tilsett andekraften og finhakket ingefæren. La det koke inn til cirka halve mengden før mangopureen tilsettes. Sil sausen godt og smak den til med saften fra en lime, salt og pepper. Virker sausen tykk, kan den spes ut med litt kraft eller vann. Kutt vårløkene i 3-4 cm lange biter. Stek vårløk og mangobiter raskt i varm olje. Smelt honning og chili i en stekepanne, legg i de ferdig stekte andebrystene og "glaser" dem på begge sider. Servering: Skjær andebrystene i to på langs, for så å skjære hver del i trekantstykker. Fordel mangobiter og vårløk på varme tallerkener. Legg på andebrystene og til slutt sausen. And i enkel appelsinsaus (4 pers.) 4 andebryst salt/pepper noen kvister frisk rosmarin 3 dl ferskpresset sitronsaft 1/2 dl rosiner 1/2 dl creme fraiche appelsinskall Tørk av og finplukk skinnet på anden og riss skinnsiden i rutemønster. Del hver andebryst i to stykker. Rist dem med skinnsiden ned i tørr stekepanne i 7-8 minutter. Dryss over salt, pepper og rosmarin. Snu og stek 7-8 minutter på den andre siden. Ta ut kjøttet, hold det varmt og vask pannen. Ha i appelsinsaft, rosiner, creme fraiche, salt, pepper og appelsinskall og kok under omrøring i 4-5 minutter. Server med kjøttet og gjerne ris til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
chimp Skrevet 14. januar 2004 Forfatter #3 Del Skrevet 14. januar 2004 Å!!! Tusen takk, Arkana! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest onyx, i.i. Skrevet 14. januar 2004 #4 Del Skrevet 14. januar 2004 Du kan også steke andebryst. Bare tin det (helst sakte i kjøleskap), snitt ruter i skinnet og stek brystet med skinnsiden ned på sterk varme i panne UTEN fett. Snu brystet når skinnsiden er gylden og fin (helst sprøtt) og stek ferdig. Steketiden avhenger av tykkelsen på brystet, men det bør være rosa. La det hvile i aliminiumsfolie i 5-10 min før servering. Husk selvfølgelig salt og pepper. Jeg bruker hjemmelaget potetmos med parmesan og trøffelolje, soppsaus med hvitløk, timian og persille (litt chili, men ikke for mye for det ødelegger smaken av vinen) og sukkererter som tilbehør. En deilig bourdeaux er heller ikke å forakte :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå