Gå til innhold

Sauens hjørne


sauen87

Anbefalte innlegg

Ja, da blir det dagbok på meg :) Denne dagboken blir nok en liten blanding av litt forskjellig. Bøker jeg har lest, bøker jeg leser og bøker jeg vil lese. Egne og andres dikt, og kanskje noen strofer jeg finner som treffer meg. Og i tillegg til litteratur, litt tanker om ting som opptar meg.

LITT OM MEG:

Jeg er 25 år gammel og har 2 jenter på 2 og 4 år.

Jeg har alltid vært en lesehest. Jeg begynte å lese når jeg var 4 år, og meg bekjent ble jeg som 4-åring "tatt på fersken" av min far da jeg leste "Firmaets mann" en sen kveld. Den boka ble fort tatt fra meg ja!

Jeg elsker bøker, og klarer ikke å se for meg et liv uten... Det blir en liten flukt fra virkeligheten, der man kan rømme avsted til hvilken som helst tidsperiode, hvilket som helst land og for den saks skyld den virkeligheten man ønsker!

Tidligere leste jeg for det meste på norsk, men jeg gikk for en stund siden over til å lese engelsk, mye fordi jeg ønsker å forbedre engelskkunnskapene mine. I begynnelsen var det litt tungvindt, men nå går det egentlig av seg selv. Jeg syns egentlig også at engelske bøker har en bedre flyt, og ikke minst et bedre ordforråd. Og siden mange av bøkene jeg leser er skrevet av engelske eller amerikanske forfattere, synes jeg det er greit å lese dem på originalspråket.

Jeg gikk også for en stund siden over til lesebrett, nærmere bestemt en Kindle:

post-33157-0-27500600-1331829309_thumb.j

Syns det er veldig greit å ha et så stort bibliotek tilgjengelig - i skrivende stund har jeg omtrent 300 (!) bøker inne på Kindle'en, klar til å leses!

For øyeblikket leser jeg Catching Fire av Susanne Collins.

Dette er bok nr 2 i Hunger games-serien (På norsk heter de Dødslekene).

Bøkene er akkurat like spennende som jeg hadde blitt fortalt.

Litt om bøkene, tatt fra Gyldendal sine hjemmesider:

I restene av det som en gang var Nord-Amerika, ligger nasjonen Panem. Den velstående og høyteknologiske hovedstaden Capitol er omgitt av tolv distrikter der innbyggerne sulter og lider nød. Styresettet i Capitol er nådeløst og ondt, og kontrollerer utkantdistriktene med jernhånd gjennom å tvinge dem til å sende en gutt og en jente mellom tolv og atten til de årlige lekene de arrangerer; en kamp på liv og død, direktesendt på TV.

Fra den fattigste av provinsene blir tolv år gamle Prim valgt. Søsteren Katniss på seksten bestemmer seg for å ta Prims plass for å redde henne, og med det er det som om hun undertegner sin egen dødsdom. Fra overveldende luksus i Capitol, blir hun kastet ut i villmarken og kampen for å overleve begynner. Men Katniss har sett døden i hvitøyet før, og er ikke den som gir seg uten kamp. Det hun ikke er forberedt på, er at hun etter hvert tvinges til å måtte foreta noen brutale valg. Det handler om å drepe eller bli drept. Og det er bare én vinner ...

Vi kjenner alle reality-showene fra TV. Da de første gang dukket opp, var de uskyldige sammenliknet med hva vi ser i dag. Det eneste vi foreløpig ikke har sett, er kamp på liv og død i beste TV-tid. Og selv om steget fra offentlig ydmykelse til offentlig henrettelse kan virke langt, så er det til å tro på i denne historien. Dette er en stor og rystende leseropplevelse.

I tillegg til litteratur er jeg opptatt av samfunn og politikk, økonomi (holder på med en bachelor i økonomi og administrasjon), musikk og barna mine :)

Håper noen vil følge med i dagboken min=)

Endret av sauen87
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

I dag var det forresten siste krampetrekning av Mammut-salget på den lokale boksjappa: 100 kroner kiloet for bøker. Fikk med meg 4 barnebøker i tillegg til den fantastiske boka Barndom på 90-tallet. Fantastisk bok! Har sittet og mimret i dag. Herremin så mye jeg hadde glemt: Splitt-is, tamagochi, kykkelikokos og boyband! Lykkelige 90-tall!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Håper noen vil følge med i dagboken min=)

Gratulerer med ny dagbok! :blomst:

Jeg vil veldig gjerne følge med, om jeg får lov! :)

:vinke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så gøy, min første følger :) Her er det bare å følge med, og å komme med innspill der du måtte ønske :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kom over en artikkel her for et par dager siden som gjorde meg litt interessert.

Den nye boka "50 shades of Grey" av E.L.James er visst det helt store i USA.

post-33157-0-81874700-1332068281_thumb.j

Den halvpornografiske boka er blitt en bestselger spesielt blant kvinner, og topper New York Times Bestseller List.

Boka handler om den unge entreprenøren Christian Grey og hans forkjærlighet til pisk og håndjern på soverommet. Historien sentrerer rundt hans lidenskapelige og svettedryppende forhold til den unge og uskyldige litteraturstudenten Anastasia Steele.

Boka er en del av en triologi.

Bok nummer 2 heter 50 shades darker, mens bok nr 3 heter Fifty shades freed.

Bøkene finnes foreløpig ikke på norsk, men er å få tak i på engelsk, både i bokform og til Kindle.

Absolutt bøker som legges inn i min leseliste, og de er allerede lastet ned til Kindle'en.

Noen som allerede har lest dem? Eller har planer om å lese de?

Endret av sauen87
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei på deg :goodbye:

jeg så så vidt en anmeldelse av den her i helgen, jeg også. Foreløpig synes jeg ikke den ser så veldig interessant ut for meg, men jeg har bare lest så vidt lest om den så langt da. Får sjekke ut artikkelen du linker til :)

Jeg har også lurt litt på å få meg en Kindle, men slått det fra meg hver gang. Er du fornøyd med din? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei på deg :goodbye:

jeg så så vidt en anmeldelse av den her i helgen, jeg også. Foreløpig synes jeg ikke den ser så veldig interessant ut for meg, men jeg har bare lest så vidt lest om den så langt da. Får sjekke ut artikkelen du linker til :)

Jeg har også lurt litt på å få meg en Kindle, men slått det fra meg hver gang. Er du fornøyd med din? :)

Jeg er superfornøyd med Kindle'en min, kan ikke få skrytt nok av den!

Selve kindle'en kostet jo litt, tror jeg betalte rundt 1000 for den. Til gjengjeld er bøker på amazon generelt sett veldig billige. I tillegg ligger det tusenvis av klassikere tilgjengelig for (lovlig) gratis nedlastning.

Det som er det greieste med den er vel at det er plass til så mye på den. Den tar ca 2000 bøker tror jeg. Jeg har rundt 250 på min for øyeblikket. Bøkene er sortert etter kategori (klassikere, thriller, serier osv), men dette gjør man som man vil.

Siden jeg har så mange bøker tilgjengelig er det ikke noe problem om jeg skal på ferie. Trenger ikke ta med et helt lass med bøker :) Syns også det er veldig greit å kunne lese flere bøker på en gang uten å måtte ha fysiske bøker. Jeg har en egen mappe på Kindle'en med bøker jeg holder på å lese.

Den er uten bakgrunnsbelysning, så strømmen varer i evigheter (ihvertfall et par uker). Nå har jeg også kjøpt skinndeksel til den - veldig greit å ha, siden den beskytter mot skader.

Siden Kindelen er veldig lett er det også enkelt å lese i alle slags stillinger (liggende på ryggen, sittende, på siden...) uten at den blir tung å holde. Husker jeg irriterte meg over det når jeg leste "vanlige bøker".

Så hvis du liker å lese på engelsk kan jeg absolutt anbefale Kindle!

Jeg syns opplevelsen blir mye av det samme som å lese vanlige bøker. Nå leser jeg bare på Kindle (utenom norske bøker, som ikke fåes til Kindle).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har lest ferdig Catching Fire (Bok nr 2 i Hunger Games-serien) og må si at den er nesten like spennende som bok nr 1. Kan absolutt anbefales!

Pga avslutningen på boka var jeg helt nødt til å begynne på bok 3 (The mockingjay) med en gang, selv om det egentlig var midt på natta... Bok 3 virker også lovende!

Jeg prøver å lage meg en liste over bøker jeg har lyst til å lese fremover, men jeg kan ikke akkurat love at det blir sånn:

1) 50 shades of grey-serien, som er nevnt i et innlegg lenger oppe

2) Cell av Stephen King - dystopisk thriller. Jeg vet ikke om jeg har sagt det, men jeg ELSKER både Stephen King og alt som har med verdens undergang å gjøre!

3) Water for Elephants av Sara Gruen - Har hørt mye bra om denne

4) The help av Kathryn Stockett

Noen som har lest noen av disse? :sexy:

Endret av sauen87
Lenke til kommentar
Del på andre sider

:vinke:

ja, det høres unektelig veldig bra ut med Kindle! Mye jeg ikke visste her, så takk for grundig info! Leser masse engelsk, så det er jo perfekt :) Må visst vurdere dette grundig en gang til, ja.

Jeg har ikke lest noen av bøkene på listen din, så da kan jeg jo glede meg til å høre hva du synes om dem! Den eneste jeg har vurdert er Water for Elephants, men jeg har ikke kjøpt den. Krim leser jeg ikke, så om den verdenen aner jeg intet :)

Ha en fin dag!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lykke til med Evt kjøp! Ville ikke kjøpt den med fargeskjerm som minner om en iPad da, det syns jeg blir mer et nettbrett enn en ebokleser. Dårligere batteritid også, og slitsomt for øynene pga bakgrunnslys... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Har lest litt forskjellige bøker i det siste.

Holder som sagt på med bok nr 3 i The Hunger Games-serien (Mockingbird), men har også begynt å lese Cell av Stephen King:

post-33157-0-89282400-1333526211_thumb.j

Teknologien overvinner menneskeheten og sender ut «The Pulse» via mobiltelefonnettet. Alle som snakker i mobiltelefonen 1. oktober får viruset, hjernene deres rebooter og gjør dem til aggressive, telepatiske flokk-zombier. Tegneserieskaperen Clayton Riddell er i Boston og observerer fenomenet fra sidelinjen, da han for tiden ikke har en tilgjengelig mobiltelefon. Bekymringene for hans sønn og ekskone i Maine, gjør at han samler en liten gruppe med «normies» og legger på vei nordover for å finne dem.

(Sitat tatt fra bloggen Ellens tråd i veven)

Har ikke lest så mye enda, men den virker grei nok. I motsetning til Kings typiske bøker, begynner denne rett på sak, og katastrofen er klar allerede etter et par sider i boka. Har troen på denne, siden jeg er en sucker for zombier, apokalypser og andre herligheter!

Dette er nok for det meste underholdning, men jeg aner en liten dose samfunnskritikk og teknologifrykt i denne boka.

Blir spennende å lese videre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enda flere bokprosjekter på gang...

Har tatt frem igjen The Stand av Stephen King, men er ikke heeelt sikker på om jeg klarer å lese den ut nå. Det er jo en ganske kraftig bok på 11-1200 sider, men den skal visstnok være bra.

Noen som har lest den?

Har vel lest 100 sider eller noe til nå, og nå begynner det å skje ting...

Får veksle litt mellom The Stand og Cell.

Var forresten og så The Hunger Games på kino i påsken, og må si jeg var positivt overrasket. Filmen fikk selvsagt ikke med seg alt som boka forteller, men det ble egentlig ganske bra. Spennende nok, og de fleste personene var ganske lik det jeg hadde forestilt meg :)

Vil også komme med en bokanbefaling til de som måtte lese dette:

Tomorrow, when the war began av John Marsden.

Dette er en bokserie på 7 bøker, hovedsaklig skrevet for ungdom men underholdende for alle!

Bok 1 starter i Australia, der en gjeng ungdommer reiser ut i skogen for en telttur. Når de returnerer til bygda de bor i er Australia invadert av en ukjent krigsmakt.

Alle beboerne i bygda er tatt til fange, og Ellie og vennene hennes må føre krigen mot fienden.

Det er laget film av bok nummer en, og her er traileren:

Jeg slukte alle 7 bøkene på en måneds tid. Bøkene er ganske lettleste, men man blir samtidig svært godt kjent med karakterene og deres kamp mot fienden. Bøkene er spennende hele veien gjennom, og kan absolutt anbefales!

Endret av sauen87
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

:vinke:

Du leser i vei som bare det du! :jepp: Spennende å høre om hva du leser! Mye nytt for meg her, vi har nok ganske forskjellig boksmak :)

Håper du har hatt en fin påske :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:vinke:

Du leser i vei som bare det du! :jepp: Spennende å høre om hva du leser! Mye nytt for meg her, vi har nok ganske forskjellig boksmak :)

Håper du har hatt en fin påske :)

Jepp, jeg leser i vei :) Har hatt en fin påske ja! Har jobbet mesteparten av påsken, men det ble da påskeegg og god mat allikevel! Håper du også har hatt en fin påske!

Jeg har møtt mange som har annerledes boksmak enn meg, og har som regel funnet ut av at det er en berikelse. Gjennom dem har jeg fått tips til bøker jeg aldri selv ville plukket opp, og funnet ut at jeg likte dem!

Når det kommer til litteratur er jeg egentlig altetende, og kan lese alt fra ungdomsbøker til Hamsun og Ibsen.

Akkurat nå for tiden går det mest i thrillere, apokalypse/postapokalypse og science fiction, men dette kan fort forandre seg. Jeg blir som regel lei etter en periode med mange bøker i samme sjanger, og går over til noe helt annet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg er helt enig med deg :jepp: Veldig kjekt å lese anbefalinger fra andre som har forskjellig smak, finnes nok masse bra litteratur der ute som jeg ikke aner om i det hele tatt! :)

Fin påske her også, stille og rolig :)

Leser stadig ikke jeg, har hatt en skikkelig laaaaang pause nå. Siste jeg leste var The summer without men av Siri Hustvedt og The Elegance of the Hedgehog av Muriel Barbery. Fine begge to :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Et innlegg som ikke handler om litteratur her i dag...

I tillegg til litteratur er jeg opptatt av å prøve å gjøre en forskjell i verden. Nyheter om sult, naturkatastrofer, menneskelig grådighet og urettferdighet går alltid sterkt inn på meg. I dag kom jeg igjen over dette bildet, som tidligere har gjort sterkt inntrykk på meg. Bildet fikk meg til å tenke litt på situasjonen verden befinner seg i.

Her sitter vi i Norge, verdens rikeste land og gang på gang på toppen av FNs kåring over landene det er best å bo i. Og hva gjør vi for noe? Jo, vi syter for det meste. Staten tar penga våre, bensinen er for dyr, vi har ikke råd til å eie enebolig og reise til syden to ganger i året.

For oss her oppe, som er vokst opp på toppen av verdens bløtkake, er det nok vanskelig å sette seg inn i hvordan tilstanden er i resten av verden. Men selv om det er ubehagelig å løfte hodet litt fra fråtsefesten, syns jeg vi bør tenke litt på dette. I august skrev aftenposten at minst to millioner barn under fem år på Afrikas horn er underernærte, og tusenvis dør av sult.

Store deler av verdens befolkning har ikke tilgang på mat, medisiner, vann, klær og et sted å bo. Mennesker lever uten noen form for ytringsfrihet, demokrati og trygghet.

Jeg blir så ufattelig provosert når jeg hører nordmenn klage over små filleting som i det store og det hele ikke betyr noen ting.

"Vi kan ikke sende penger ut av landet når vi ikke engang har penger nok til å hjelpe våre egne", er det mange som sier. Og jeg lurer på hvor de tar dette argumentet fra. Penger er ikke akkurat mangelvare her i landet. Størrelsen på oljefondet er nå omtrent 3 500 000 000 000 kroner. Oljeprisene er forventet å stige til himmels, og det er ikke en sky på den norske statsøkonomihimmelen. Alle mennesker i Norge har rett på mat, medisinsk hjelp, et sted å bo og nok til å dekke grunnleggende behov. Jeg har aldri hørt om noen som har sultet ihjel i Norge.

Så hvorfor skal vi ikke unne de som har det vanskeligst, de som må se sine barn dø fordi de ikke har mat å gi dem, de som lever under forhold vi ikke engang kan forestille oss, litt hjelp?

Mange av oss lukker nok øynene og tenker at "de er så langt borte, og det er så lite vi kan gjøre". Kall meg gjerne naiv, men jeg tror at hvis hvert menneske gjør en liten innsats, kan vi sammen få til en verden der godene blir fordelt på en mer rettferdig måte.

Vil gjerne vise en video som har gjort stort inntrykk på meg. Håper dere vil ta dere noen minutter til å se på den!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En :blomst: til deg for et skikkelig bra innlegg.

Jeg er fullstendig enig i alt du skriver, det er en vanvittig urettferdighet og skjev fordeling i verden :tristbla: og det er dypt deprimerende å høre kommentarer som den du viser til "Vi kan ikke sende penger ut av landet når vi ikke engang har penger nok til å hjelpe våre egne". Jeg blir utrolig provosert av slike uttalelser.

Det er altfor lett å ta godene for gitt. Vi trakk alle lykkeloddet da vi ble født i Norge og Vesten, og det burde vi alle innse og vise mer ydmykhet for.

Virkelig flott og tankevekkende video du linket til også, den har jeg ikke sett før.

Endret av Rumle
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En :blomst: til deg for et skikkelig bra innlegg.

Jeg er fullstendig enig i alt du skriver, det er en vanvittig urettferdighet og skjev fordeling i verden :tristbla: og det er dypt deprimerende å høre kommentarer som den du viser til "Vi kan ikke sende penger ut av landet når vi ikke engang har penger nok til å hjelpe våre egne". Jeg blir utrolig provosert av slike uttalelser.

Det er altfor lett å ta godene for gitt. Vi trakk alle lykkeloddet da vi ble født i Norge og Vesten, og det burde vi alle innse og vise mer ydmykhet for.

Virkelig flott og tankevekkende video du linket til også, den har jeg ikke sett før.

Jeg blir så glad når det er flere der ute som tenker som meg :) Jeg syns verden har tatt en litt vond vending i det siste - det virker som om vi bare tenker mer og mer på oss selv, og driter mer og mer i resten av verden. Jeg burde kanskje levd på 70-tallet istedenfor :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...