Arkana Skrevet 19. november 2005 Forfatter #3541 Del Skrevet 19. november 2005 Da har vi vært på en lang shoppingtur. Vi har kjøpt god whisky til faren til sambo. På Toys'R'Us kjøpte vi Magnetix til nevøen til sambo. På Løiten Lys i Strømmen (mye kjøring i dag ja), kjøpte vi flotte kunstlys til kona til sambos storebror og en av mine venninner, og litt til oss selv også. Så etter andre julegaver også andre steder, men fant ingenting vi var fornøyd med. Nå skal vi bare slappe av litt. Mamma kommer om en times tid og broren min også, og så lager vi taco til middag. Så blir det vel spilling utover kvelden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 19. november 2005 Forfatter #3542 Del Skrevet 19. november 2005 Ha en riktig så fin lørdagskveld!! ← God lørdag til deg også. :-D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Saeria Skrevet 19. november 2005 #3543 Del Skrevet 19. november 2005 Travel dag for deg i dag, gitt! Nå er det bare 10 minutter til con carnen er ferdig, og det lukter kjempenam i huset. :-D Så da blir det film, con carne og ris! Kos deg med mammaen din i kveld. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 20. november 2005 Forfatter #3544 Del Skrevet 20. november 2005 (endret) I dag sov vi til 13! Men det var godt. Så har vi vasket klær, vasket leiligheten, skiftet sengetøy og annet småtteri. Sambo er nå på trening og jeg skal straks i gang med å lage chili con carne til middag. I morgen blir det, etter intens eksamenslesing, middag ute og så kino (Harry Potter). Gleder meg. :-D I morgen tidlig reiser Mamma til Frankrike. Hun blir bare litt over en uke, så har hun et par uker hjemme før hun reiser til Frankrike igjen og kommer tilbake rett før jul. Dette er første året hun må ta seg juletrehandel og slik alene. I fjor bodde jo broren min hjemme og kunne hjelpe til. Jeg regner med det går bra. Vi kommer ikke før 22, men dagen etter drar vi alle fire til byen og handler det som trengs. Det er bare et par ting det er greit å ha i hus i god tid, som juletre, kalkun og slikt. Endret 20. november 2005 av Arkana Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Saeria Skrevet 20. november 2005 #3545 Del Skrevet 20. november 2005 Den con carnen var veldig god, og mannen likte den også. :-D Han har spist opp restene i dag. Con carne på brødskiver med ost, og han ser fornøyd ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 20. november 2005 Forfatter #3546 Del Skrevet 20. november 2005 Con carne på brødskiver med ost, og han ser fornøyd ut. ← Jeg har også pleid å lage ostesmørbrød (griller dem i ovnen da) av rester av chili con carne. Kjempegodt! Har også laget "snurrer" (som tacosnurrer) med chili con carne og revet ost i. Det ble også en suksess. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Saeria Skrevet 20. november 2005 #3547 Del Skrevet 20. november 2005 Nam! Mannen jeg er sammen med er som Rema 1000 i matveien. Det enkle er som oftest det beste. Det var nok litt derfor at con carnen falt i god jord. Han har nemlig store problemer med å takle fancy restaurantmat av typen "to asparges lagt i kryss med tre dråper saus rundt" til den nette sum av 180 kroner. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 20. november 2005 #3548 Del Skrevet 20. november 2005 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 20. november 2005 Forfatter #3549 Del Skrevet 20. november 2005 Nam! Mannen jeg er sammen med er som Rema 1000 i matveien. Det enkle er som oftest det beste. Det var nok litt derfor at con carnen falt i god jord. Han har nemlig store problemer med å takle fancy restaurantmat av typen "to asparges lagt i kryss med tre dråper saus rundt" til den nette sum av 180 kroner. ← Er egentlig ganske enig med mannen din der. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 20. november 2005 Forfatter #3550 Del Skrevet 20. november 2005 ← God søndag! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Saeria Skrevet 20. november 2005 #3551 Del Skrevet 20. november 2005 Er egentlig ganske enig med mannen din der. ← Jeg også. Han er veldig flink til å lage "et stort nummer" ut av det. Sånn som å diskutere det med servitørene som skal servere han når han er på middag i jobb/firmasammenheng. Sånn type: Hva er vitsen med å dandere maten så voldsomt? Det blir jo bare ødelagt allikevel. Godt at servitører og kollegaer le like mye av det som han selv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bokalven Skrevet 20. november 2005 #3552 Del Skrevet 20. november 2005 Deilig å sove lenge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Holly Hobbie Skrevet 21. november 2005 #3553 Del Skrevet 21. november 2005 God formiddag! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 21. november 2005 Forfatter #3554 Del Skrevet 21. november 2005 I dag vært ganske effektiv. Har fått lest en del, og innimellom har jeg vasket og hengt opp 3 maskiner med klær. Nå holder jeg på å bake havreflarn som jeg så plutselig fikk veldig lyst på. Senere i kveld blir det middag ute (må ikke spise meg mett på havreflarn da... ) og Harry Potter på kino. Håper den er bra. Våknet til sne i morges. I grunnen ganske fint. Det har jo vært litt kaldere den siste tiden, så jeg ventet egentlig bare på dette. til lunacia og Popelka. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 21. november 2005 Forfatter #3555 Del Skrevet 21. november 2005 Berlinerkranser 1 hardkokt eggeplomme 1 rå eggeplomme 60 g sukker 125 g smør 175 g hvetemel 1 eggehvite finhakkede mandler perlesukker Gni den kokte eggeplommen godt ut før den rå tilsettes. Tilsett sukker og visp til eggedosis. Tilsett smør vekselvis med mel. Dekk deigen og la stå i kjøleskap en time. Trill til lillefingertykke pølser som deles i ca 10 cm lange emner. Legg emnene sammen til kranser med spissene i kryss over hverandre. Pensle hver krans med sammenpisket eggehvite før de dyppes i hakkede mandler og perlesukker. Legg på stekebrett og stek ved 190 grader i 8 minutter. Avkjøl på rist. Bordstabelbakkels 1 eggeplomme ½ ss kremfløte 60 g sukker 125 g hvetemel 125 g smør 2 eggehviter 120 g melis 150 g skåldede og malte mandler Visp sammen eggeplomme, fløte og sukker. Tilsett mel og mykt smør vekselvis. Elt deigen godt og la stå kaldt en stund. Lag fyllet ved å vispe eggehvitene stive med melis og ha så i mandlene. Kjevle deigen til en tynn leiv, ca 2 mm tykk. Skjær ut kaker med en bakkelspore 2 x 12 cm. Legg en skje fyll langs midten av hver kake. Stek ved 175 grader i ca 10 minutter. Avkjøl litt på stekeplaten før de legges på rist. Bringebærdrømmer 150 g smør 125 g sukker 1 egg ½ ts vaniljesukker ½ ts bakepulver 230 g hvetemel bringebærsyltetøy Smør og sukker røres hvitt. Halvpisk egget og rør inn. Vaniljesukker, bakepulver og hvetemel tilsettes - røres inn. Lag en pølse av deigen og del opp i tynne skiver. Legg på ca en ts syltetøy. Stekes ved 175-180 grader til de har fin farge- ca 10 min. Brune pinner 150 g smør 200 g sukker 2 eggeplommer 1 ss lys sirup ½ ts kanel 1 ts vaniljesukker 1 ts natron 300 g hvetemel perlesukker/hakkede mandler Rør smør og sukker hvitt. Bland inn resten av ingrediensene. Elt deigen sammen og del i 6 emner. Trill pølser og legg på stekebrett. Trykk hver lengde til flate stenger. Pensle med egg og dryss på perlesukker og hakkede mandler. Stek midt i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter. Skjær opp stengene mens de ennå er varme. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 21. november 2005 Forfatter #3556 Del Skrevet 21. november 2005 Havreflarn 150 g smør 6 dl havregryn 2 ss hvetemel 2 ts bakepulver 3 dl sukker 2 egg Smelt smør og hell over havregrynene. La stå 30 minutter. Rør inn eggene. Bland hvetemel, bakepulver og sukker, rør det inn i havregrynblandingen. Legg teskjeer av blandingen på bakepapir. Ha god plass mellom, kakene flyter ut. Stek ved 180 grader i ca 10 minutter. Hvite kakemenn 100 g smeltet smør 3 dl sukker 2 dl melk 1 ts hornsalt 1 liter hvetemel Rør sammen alt, dekk med plast og la stå i kjøleskap over natten. Kjevle ut til ca ½ cm tykkelse. Trykk ut griser (eller andre ønskede former) og sett på stekebrett. Stek ved 175 grader i ca 7 minutter. De skal ikke bli gylne. Pynt med rosa glasur. Ingefærkjeks 200 g sukker 125 g smør 1 dl kremfløte 1 dl sirup 2 ts sitronolje 2 ts natron 2 ts malt ingefær 500 g hvetemel Rør sukker og smør hvitt. Bland inn resten av ingrediensene, bortsett fra melet som eltes inn litt etter litt til en passe deig. Rull deigen til pølser og skjær dem i biter som trilles til kuler. Kulene klemmes flate og stekes ved 175 grader i ca 10 minutter. Lyse pepperkaker 5 dl sukker 1 ½ dl vann ¾ dl sirup 1 ts kanel 1 ts nellik 1 ts ingefær 250 g smør 1 ss natron 800 g hvetemel Bland sukkeret, vann, sirup og krydder i en kjele og varm opp. Ta kjelen av platen og tilsett smør. Rør til det blir kaldt. Tilsett mel med natron. Arbeid deigen godt. Kjevle ut deigen og skjær ut figurer. Legg kakene på plate og stek ved 200 grader i 10-12 minutter. Mørke pepperkaker 1 ½ dl smeltet smør 1 ½ dl mørk sirup 1 ½ dl brunt sukker 1 ½ dl sukker 1 ½ dl fløte 3 ts kanel 2 ts kardemomme 2 ts nellik 2 ts ingefær 1 ts natron 9-10 dl hvetemel Ha sirup, sukker og fløte i en passende stor bolle. Tilsett smeltet smør og mel med natron. Arbeid deigen jevn og glatt. Dekk med folie og la deigen stå kjølig til neste dag. Kjevle ut deigen og trykk figurer. Legg på stekebrett og stek ved 180 grader i 6-8 minutter. Avkjøl på platen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 21. november 2005 Forfatter #3557 Del Skrevet 21. november 2005 Sirupsnipper 1 dl 20% fløte eller fløtemelk 250 g mørk sirup 125 g sukker 100 g smør ¼ ts finmalt pepper ½ ts ingefær ½ ts kanel ½ ts natron rørt ut i 1 ss melk ca 500 g hvetemel Ha fløte, sirup, sukker og smør i en kjele og kok opp under omrøring. Hell blandingen i en bolle og avkjøl før krydder og mel tilsettes. La stå kjølig en stund før den kjevles tynt ut og skjæres i snipper. Stek ved 200 grader på øverste rille. Smørkranser ½ kg hvetemel ½ kg meierismør 7 ss kremfløte 1 ts hjortetakksalt 1 eggehvite Bland mel, halvparten av smøret og fløten. Tilsett hjortetakksalt. Kjevle inn resten av smøret i deigen. Stikk ut ringer som legges på stekebrett og pensles med eggehvite. Dryss på perlesukker og stek på midterste rille ved 190 grader i ca 10 minutter Sukkerkringler (38-40 stk) 100 g gjær 200 g smør 2 dl kremfløte + 2 dl melk 1 egg 1,5 dl sukker 1 krm salt 1 krm hornsalt 1¼ liter hvetemel smeltet smør, perlesukker og vaniljesukker til pynt Smelt smør og avkjøl litt før du blander inn fløte og melk. Tilsett gjær og rør til alt er oppløst. Bland sammen mel, sukker, salt og hornsalt i en bolle og hell i melkeblandingen. Visp sammen egg og tilsett. Elt deigen blank og smidig. La heve til dobbel størrelse. Del i like emner og trill til fingertykke pølser, form til kringler og legg på stekebrett. La etterheve ca 30 minutter. Stek ved 225 grader i ca 10 minutter. Når de er stekt dyppes de i smeltet smør og så i en blanding av perlesukker og vaniljesukker. Avkjøl på rist. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lythande Skrevet 21. november 2005 #3558 Del Skrevet 21. november 2005 Du er i skikkelig julebakst humør skjønner jeg - får lyst på noe godt nå. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 21. november 2005 Forfatter #3559 Del Skrevet 21. november 2005 Ja, fikk ånden over meg. Dette er jo mer førjulsbakst da, for alt blir spist opp lenge før jul. Tar ikke med meg kaker hjem til jul, men det er stort sett jeg som baker alle kakene hjemme til jul. Hele lille julaften er en gedigen bakedag, siden jeg stort sett alltid kommer dagen før. Prøver å teste ut et par nye oppskrifter for meg selv hvert år. Noen av dem er så gode at de har blitt fast innslag hjemme til jul. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Siam Skrevet 21. november 2005 #3560 Del Skrevet 21. november 2005 Takk for oppskrift til dressing til pastasalat. Det ble en suksess!! Jeg har måttet love å sende oppskriften til en allerede. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg