søndagsengel? Skrevet 4. desember 2005 #3661 Skrevet 4. desember 2005 Jeg skulle ut og kaste søppel i dag, og sannelig har ikke gangen blitt omgjort til en stall i løpet av natten. Jeg teller ikke mindre enn fire julebukker og en julegris utenfor diverse dører, den ene større enn den andre (konkurranse kanskje?). Jaja, vi har den største kransen på døra i allefall. og søndags til lunacia, Ciara og lythande. ← Dere får slå til med en skikkelig krybbedekorasjon i år, med Jesusbarn og det hele
Arkana Skrevet 5. desember 2005 Forfatter #3662 Skrevet 5. desember 2005 Dere får slå til med en skikkelig krybbedekorasjon i år, med Jesusbarn og det hele ← Søren, der kom naboen med en større krans enn oss. Tror vi får slå til med julekrybbe som du sier. Det burde ta pusten fra de fleste. I fjor så jeg noen som hadde pakket døra inn i julegavepapir og med tykt gavebånd og festet på en diger pakkelapp hvor det stod "God jul fra familien X". Litt overdådig, men må innrømme jeg syntes det var litt stilig også.
Arkana Skrevet 5. desember 2005 Forfatter #3664 Skrevet 5. desember 2005 Irsk julekake 250 g grovhakkede dadler 200 g grovhakkede svisker 250 g grovhakkede rosiner 150 g korinter 125 g lyse rosiner 1 stort grovrevet eple 3,75 dl irsk whiskey 275 g brunt sukker 185 g smør 3 vispede egg 50 g malte hasselnøtter 225 g hvetemel 1 ts revet muskat ½ ts malt ingefær ½ ts malt nellik ½ ts natron Bland frukt og en kopp av whiskyen, dekk med plast og la stå i romtemperatur over natten. Bland resten av whiskyen og ½ kopp av sukkeret i en kasserolle og kok opp. Ta av varmen og avkjøl 20 minutter. Visp smør og resten av sukkeret raskt sammen. Visp inn eggene, ett om gangen. Rør smørblandingen inn i fruktblandingen. Tilsett hasselnøtter, sikt inn det tørre og rør inn ½ kopp av sirupen. Smør og kle en dyp 20 cm springform med bakepapir. Lag en 5 cm krage over kanten. Fordel røren i formen og stek ved 120 grader i ca 3 timer. Pensle kaken med oppvarmet sirup. Dekk med folie og avkjøl i formen. Server varm med vaniljesaus som dessert, eller kald som kake. Juleølkake 2 dl lys sirup ½ dl smeltet smør 2 egg 6 dl hvetemel 2 dl juleøl ¼ ts hver av muskat, allehånde og malt nellik ½ ts kanel ½ ts salt 2,5 dl rosiner 1,5 dl hakkede valnøttkjerner 1 ½ ts bakepulver Bland sirup og smør. Pisk inn egg, ett om gangen. Bland krydder i melet og tilsett bakepulver, nøtter og rosiner. Ha ølet i eggeblandingen og rør inn melet, litt etter litt. Hell i en godt smurt brødform og stekes lavt i ovnen ved 180-200 grader i ca 50 minutter. Panettone Piacenza - Italiensk julekake (2 stk) 1 ss tørrgjær 1,5 dl lunken melk 500 g hvetemel 2 ts salt 1 egg 4 eggeplommer 75 g sukker finrevet skall av 1 sitron og ½ appelsin 175 g smør 125 g rosiner 50 g apsikat eller sukat Løs opp gjær i litt av den lunkne melken. Dekk til og la stå varmt ca 10 minutter. Rør inn 125 g mel og resten av melken. Dekk til og la heve ½ time. Sikt resten av melet med salt over blandingen. Visp sammen egg + eggeplommer, sukker og revet skall. Bland alt til en smidig deig. Elt inn mykt smør. Dekk til og la heve 2-4 time. Elt inn hakkede frukter. Ha deigen i 2 smurte brødformer og skjær et kryss i toppen med skarp kniv. Stek ved 200 grader i 15 minutter. Skru ned til 180 grader og stek videre 30-40 minutter. La avkjøle i formene og legg på rist for å bli helt kalde.
Arkana Skrevet 5. desember 2005 Forfatter #3665 Skrevet 5. desember 2005 Er det deilig med juleferie? ← Ja, det er helt fantastisk. Og særlig etter en så stor eksamen føler jeg meg 20 kg lettere. Deilig å sove lenge med god samvittighet, i går bakte jeg boller og vannbakkels. Jeg slenger i sofaen mens jeg ser teite serier på TV og løser sudoku. Pakker julegaver og pynter litt (men ikke så mye siden vi ikke feirer jul her), og jeg kan spille Sims2 så mye jeg vil. Vet ikke helt når vi begynner igjen i januar, det kommer an på praksisstedet, men vi begynner tidligst 15. januar, så vi har laaaang ferie.
Arkana Skrevet 5. desember 2005 Forfatter #3667 Skrevet 5. desember 2005 *sukk* Den som fortsatt var student! ← Ja, det er deilig å være student i feriene. I eksamenstiden derimot misunner jeg min hardt arbeidende samboer.
Fakse Skrevet 5. desember 2005 #3668 Skrevet 5. desember 2005 Ja, det er deilig å være student i feriene. I eksamenstiden derimot misunner jeg min hardt arbeidende samboer. ← Ja, eksamenstid er pyton. Men ser man hele semesteret i ett har studentene det egentlig ganske bra, ofte med store friheter til å disponere sin egen tid, lange ferier og jobbing innenfor et fagfelt som (forhåpentligvis) interesserer. Jeg skal bli student når jeg blir pensjonist . Nyt det så lenge du kan, jeg garanterer at du vil savne studietida når den er over .
Gjest Sabia Skrevet 5. desember 2005 #3670 Skrevet 5. desember 2005 (endret) Heisann! Tenkte jeg ville legge igjen en liten hilsen til kg's store matorakel Litt morsomt: Før jeg begynte å bruke kg, søkte jeg ofte etter oppskrifter på internett. Stadig dukket dagboka di opp, så jeg har den faktisk lagret på favoritter - siden det er så mange bra oppskrifter Kompliment værsågod Har prøvd opptil flere - og flere skal det bli!! Kos deg med juleferie da!! Endret 5. desember 2005 av Nivea
Arkana Skrevet 5. desember 2005 Forfatter #3671 Skrevet 5. desember 2005 og førjulshilsen til deg Nivea. Så hyggelig med nye besøkende her i Arkadia. :-D
Ciara Skrevet 5. desember 2005 #3672 Skrevet 5. desember 2005 Ja, eksamenstid er pyton. Men ser man hele semesteret i ett har studentene det egentlig ganske bra, ofte med store friheter til å disponere sin egen tid, lange ferier og jobbing innenfor et fagfelt som (forhåpentligvis) interesserer. Jeg skal bli student når jeg blir pensjonist . Nyt det så lenge du kan, jeg garanterer at du vil savne studietida når den er over . ← Hei Arkana og Fakse! Ikke fullt så moro når man jobber i studieferiene.... Jeg har aldri hatt så lite ferie som etter jeg ble student. Så nå gleder jeg meg til jobb der jeg har fem ukers ferie i året! Men kan gjerne innrømme at jeg nok sover en stund om morgenene Og vil uansett savne studietiden
Sniglå Skrevet 5. desember 2005 #3673 Skrevet 5. desember 2005 Snart juhuhuuuuul!! Hva pleier du/dere å spise på julaften da?
Linn3c Skrevet 5. desember 2005 #3674 Skrevet 5. desember 2005 Søren, der kom naboen med en større krans enn oss. Tror vi får slå til med julekrybbe som du sier. Det burde ta pusten fra de fleste. I fjor så jeg noen som hadde pakket døra inn i julegavepapir og med tykt gavebånd og festet på en diger pakkelapp hvor det stod "God jul fra familien X". Litt overdådig, men må innrømme jeg syntes det var litt stilig også. ← Herleg! Skikkeleg god gammaldags kamp om å ha mest julete hus!
Arkana Skrevet 5. desember 2005 Forfatter #3675 Skrevet 5. desember 2005 (endret) Hva pleier du/dere å spise på julaften da? ← På julaften har vi grøt til sen lunsj og koldtbord sent på kvelden etter at gavene er åpnet. Ingen typisk stor julemiddag med andre ord. 1. juledag derimot spiser vi kalkun med masse deilig tilbehør. Endret 5. desember 2005 av Arkana
Bokalven Skrevet 6. desember 2005 #3676 Skrevet 6. desember 2005 Tror vi får slå til med julekrybbe som du sier. Det burde ta pusten fra de fleste. ← Fra spørk til revolver her... Hadde jeg bodd i blokk el. l. og plutselig oppdaget en julekrybbe i gangen der jeg bodde hadde jeg nok fått åndenød. Helt greit at folk har det inne hos seg, altså, men utenfor døra mi vil jeg helst ikke påpresses religiøst budskap. Sånn sett er kranser o. l. mye kosligere, for de er mer oprinnelige og hedenske og dermed mer nøytrale. I hvert fall føler jeg det sånn.
Arkana Skrevet 6. desember 2005 Forfatter #3677 Skrevet 6. desember 2005 Ja, jeg er helt enig med deg lunacia (var bare en spøk hele greia da). Vet ikke helt hva jeg skal gjøre i dag. Har bare hatt ferie noen dager og allerede begynner all fritiden å bli litt overveldende. Kanskje jeg tar en tur til byen og kjøper julegave til samboeren min, og jeg må dessuten klippe håret mitt. Vi får se. Legger ut Mammas kjempegode pepperkakeoppskrift (som har vært etterlyst). Pepperkaker 300 g romtemperert smør 5 dl sukker 1 dl sirup 1 ss ingefær 2 ss kanel 2 ts nellik 2 ts kardemomme 1 ss natron 2 dl vann ca. 1,5 l (900 g) hvetemel Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vanet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut). Trykk eller skjær ut figurene. Legg på stekebrett og stek kakene ved 200 grader til de blir sprø og får en fin farge. Avkjøl på rist.
Arkana Skrevet 6. desember 2005 Forfatter #3678 Skrevet 6. desember 2005 Nå har jeg bakt brune punner (eller colastenger som noen kaller det). De ble utrolig gode, og jeg er faktisk en smule kvalm her jeg sitter, for jeg gaflet innpå med ganske mange på en gang. Samboeren min er på trening. Siste innspurt før gradering. I forrige uke hadde treneren sagt at han ikke ville si noe generelt om standarden og at de som lurte på om de burde gradere seg eller ikke (altså om de var gode nok) kunne spørre ham privat. Samboeren min har følt seg usikker hele det siste halvåret, så han spurte og treneren sa han absolutt burde gradere seg, så det lover godt. Da satser vi på to svarte striper på det røde beltet nå til helgen. Bare en gradering til før svart belte.
Linn3c Skrevet 6. desember 2005 #3679 Skrevet 6. desember 2005 Samboeren min er på trening. Siste innspurt før gradering. I forrige uke hadde treneren sagt at han ikke ville si noe generelt om standarden og at de som lurte på om de burde gradere seg eller ikke (altså om de var gode nok) kunne spørre ham privat. Samboeren min har følt seg usikker hele det siste halvåret, så han spurte og treneren sa han absolutt burde gradere seg, så det lover godt. Da satser vi på to svarte striper på det røde beltet nå til helgen. Bare en gradering til før svart belte. ← Oi! Lykke til til Arkanamannen!
Bokalven Skrevet 6. desember 2005 #3680 Skrevet 6. desember 2005 Nå har jeg bakt brune punner (eller colastenger som noen kaller det). ← *le* Jeg leste "brune pupper"!
Fremhevede innlegg