Alovera Skrevet 12. juli 2004 #882 Skrevet 12. juli 2004 Hei Arkana.. Hatt en fin dag? Jeg har akkurat kost meg med jordbær sammen aloveramannen...mmm.... herlig! (Det er det nærmeste sommer man kommer nå med dette været i alle fall :-) )
Gjest Madley Skrevet 12. juli 2004 #884 Skrevet 12. juli 2004 Har du et tips til god kjøttsaus Arkana? Sånn til pasta? Er litt lei av toro kjøttdeigsaus liksom..Så da tenkte jeg på deg da
Arkana Skrevet 12. juli 2004 Forfatter #885 Skrevet 12. juli 2004 Var det den store fennikeldagen i dag Arkana Kjøpte fennikel til middagen i dag, og kom på at det er mye godt man kan lage med det, som jeg da fikk lyst til å dele.
Arkana Skrevet 12. juli 2004 Forfatter #886 Skrevet 12. juli 2004 Hei Arkana.. Hatt en fin dag? Jeg har akkurat kost meg med jordbær sammen aloveramannen...mmm.... herlig! (Det er det nærmeste sommer man kommer nå med dette været i alle fall :-) ) Hei Alovera! Har hatt en ganske fin dag ja. Gleder meg til ferie, så synes dagene går litt tregt. Jordbær er nam! Vi har kost oss med nybakt blåbærpai med iskrem nå, det var også veldig godt. Er stappmett nå.
Arkana Skrevet 12. juli 2004 Forfatter #887 Skrevet 12. juli 2004 Madley: Kjøttsaus ja. Jeg pleier å gjøre det ganske enkelt. Steker hakket løk og masse hakket hvitløk (gjerne chili også hvis du liker det). Tar det ut og steker kjøttdeig. Har løken tilbake sammen med en boks hakkede tomater, 2-3 ss tomatpuré, litt sukker, salt, pepper, oregano, timian, basilikum og laurbærblad. Lar det putre ca 30 minutter. Her kan du fint variere litt etter eget ønske, f.eks. ha i revet gulrot, hakket squash, litt melk/fløte/crème fraîche, champignon, bacon, purre, paprika osv osv.
Gjest Madley Skrevet 12. juli 2004 #888 Skrevet 12. juli 2004 Thanks! Hr du noen gang prøvd å lage vegetarsaus til pasta? Altså bare uten kjøttdeig..Går å spekulerer litt på det nemlig..Ikke ostesaus altså..
Arkana Skrevet 12. juli 2004 Forfatter #889 Skrevet 12. juli 2004 (endret) Pashmina er nå oppe i 42 flasker og 172 g. Har hatt et par runder med overmodne tomater og jeg har ikke klart de to siste ukens spørsmål, så det har jeg tapt mye på. Det har vært varmt i dag, har svettet bare av å sitte foran PC'en, og bordvifte er godt å ha. Har vært merkelig å spise middag alene siden forrige mandag, og så kommer sambo mellom 20-21 og jeg varmer opp mat til ham (som en god husmor ) Truly er vrang i matveien igjen , etter å ha gått opp de 800 g hun mistet for et par uker siden har hun nå gått lei av maten sin igjen. Jeg aner ikke hva vi skal gjøre med den pusen. I dag har jeg bestilt ny mobil (skal være kunden i hende innen 7-25 dager). Den gamle min har trengt nytt batteri en stund nå. Jeg kan ikke ha noen samtaler over 3 minutter på den, da bare slår den seg av. Veldig stressende. Nytt batteri koster jo et sted mellom 200-300 kroner, så jeg fant ut at jeg skulle hoppe på et tilbud på en ny mobil til bare 50 kroner, da må jeg bytte mobilabb, men det gjør ikke noe for det jeg byttet til var billigere. Håper jeg får mobilen før jeg reiser på ferie da. Endret 28. august 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 13. juli 2004 Forfatter #892 Skrevet 13. juli 2004 (endret) God morgen, eller god ettermiddag, Mylian! Pusen vår heter Truly Scrumptious for å være helt korrekt, men vi kaller henne bare Truly til vanlig. Alle stusser over navnet, men jeg synes det kler henne. Det var ikke vi som bestemte det da, det var de forrige eierne. Jeg hadde først lyst til å bytte, men hun var i et nytt hjem med nye eiere og hun visste godt hva hun het så jeg hadde ikke hjerte til å bytte. Og nå er jeg glad for det, synes det er fint med et spesielt navn til en spesiell liten pus. Endret 28. august 2005 av Arkana
Gjest 1111 Skrevet 13. juli 2004 #893 Skrevet 13. juli 2004 Fint med et annerledes navn :D kaninene mine heter tyra og takla
Arkana Skrevet 13. juli 2004 Forfatter #894 Skrevet 13. juli 2004 Takla var morsomt! Moren til samboeren min heter Tyra, ikke fullt så pent på mennesker synes nå jeg da.
Arkana Skrevet 13. juli 2004 Forfatter #896 Skrevet 13. juli 2004 Syns det er penest på dyr jeg Dessuten har hun et morsomt mellomnavn (skal ikke avsløre det, for jeg tviler sterkt på at det er andre som heter det samme) så det gjør liksom saken enda "verre".
Arkana Skrevet 13. juli 2004 Forfatter #897 Skrevet 13. juli 2004 (endret) Italiensk riskake med safranpærer 9 dl helmelk 100 g sukker 3-4 safrantråder frø av 1 vaniljestang 250 g risottoris 3 egg 50 g melis 250 g mascarpone 1 beger crème fraîche 8 små faste pærer 1 liter vann 150 g sukker saft av 1 sitron 4-6 safrantråder 1 sitron i skiver Kok opp melk, sukker, safran og vaniljefrø. Dryss i risen og kok i ca 30 minutter. Rør av og til. Skill eggene og visp eggedosis av eggeplommer og melis. Rør inn mascarpone og crème fraîche. Visp eggehvitene stive og vend dem i ostekremen. Rør kremen i den varme risen og fyll i en godt smurt og meldrysset form. Stek på nederste rille ved 180 grader i ca 45 minutter. Avkjøl på rist. Kok opp sukker, vann, safran og sitronsaft. Skrell pærene, men la stilken sitte på. Kok pærene forsiktig i sukkerlaken, ca 15 minutter. Ta av varmen, legg sitronskiver oppå pærene så de holder seg nede i laken og avkjøl dem. Server kaken med de kokte pærene, drypp litt av laken over og sikt melis på. Ostekake med pære og ingefær 250 g knuste kjeks 2 ss malt ingefær 100 g smeltet smør 3-4 faste modne pærer 250 g sukker 2 ss sitronsaft 500 g kremost 2 egg 2 ss malt ingefær 300 g rømme Bland kjeks, ingefær og smeltet smør og klem ned i bunn og kanter av en smurt 23 cm springform. Sett i kjøleskap 10 minutter. Skrell pærene og skjær i tynne skiver. Ha i en kjele med halvparten av sukkeret, sitronsaften og 3¾ dl vann. Kok opp, skru ned varmen og la pærene trekke seg møre uten at de går i stykker. La renne av og avkjøles. Visp kremosten med resten av sukkeret. Visp inn egg og ingefær, så rømme. Fordel pærene i bunnen og hell osteblandingne over. Stek kaken ved 140 grader i ca 1 time, til den er fast. La avkjøles i formen og sett i kjøleskapet natten over. Pærepai 1 boks hermetiske pærer ½ ts kanel revet skall av ½ sitron 75 g smør ¾ dl sukker 1 dl havregryn 1 dl hvetemel La de halve pærene renne godt av seg. Legg dem i en smurt ildfast form. Strø over kanel og sitronskall. Smelt smøret og rør inn sukker, havregryn og hvetemel. Bre røren over pærene og stek ved 250 grader i ca 10 minutter. Endret 27. august 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 13. juli 2004 Forfatter #899 Skrevet 13. juli 2004 Sistnevnte er utrolig god!! Jepp. Laget pai i går, og det stod mellom denne og blåbærpai, men blåbærpaien vant fordi blåbærene i butikken var så fristende.
Gjest 1111 Skrevet 13. juli 2004 #900 Skrevet 13. juli 2004 Blåbærpai høres godt ut det og her bruker vi alle blåbærene som plukkes til muffins til bursdagen min. har fått blåbærmuffins på senga hver eneste bursdag siden jeg var 1
Fremhevede innlegg