Gå til innhold

Krydderhylla di


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hva er dine favorittkrydre? Hva MÅ du bare ha i krydderhylla?

Noen nøyer seg med salt og pepper, andre har hyller og skap som bugner over av flere titalls ulike kryddersorter. Vi har ganske mange ulike, 30 forskjellige kanskje, både "rene" krydre og krydderblandinger. Liker å prøve ut nye ting også.

Min krydderhylle har alltid:

Salt

Pepper

Oregano

Basillikum

Karri

Persille

Gressløk

Kanel (til grøten!)

Sellerisalt

Hvitløkspulver (enkel løsning når man mangler ekte hvitløk)

Pluss mange andre sorter som kommer og går.

Hvordan ser din krydderhylle ut?

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Salt

Pepper

Hvitløk

Løk

Chili

Garam masala og tikka masala blandingskrydder.

Cummin

Kanel

Ingefær

Karri

Og så har jeg frysen full av fryste krydderurter som basillikum, oregano og dill.

Edit: + ekte VANILJEPULVER, viktig! :)

Endret av Mubba
AnonymBruker
Skrevet

Salt

Pepper

Grillkrydder

Kanel

Oregano

Karri

Muskat

Ingefær

Kardemomme (baking)

Hvitløk

:hjerte:

AnonymBruker
Skrevet

Oi, denne er tricky!

Irritert over at man må regne med salt - det er da ikke strengt tatt et krydder?

Men ok! :)

Salt

Pepper

Oregano

Kanel (inkl kanelstang)

Kardemomme (inkl hele kapsler)

Muskatnøtt

Laurbærblad

Røkt paprika

Fennikelfrø

Vaniljestang

Safran

Det ble visst 11. :fnise: Jeg vil skrive opp mye mer!

Oregano og laurbær er de eneste urtene på listen, fordi jeg ellers foretrekker friske urter. Mens særlig oregano er best tørket, faktisk.

Gjest Kevlarsjäl
Skrevet

Must haves:

-Himalayasalt på kvern

-Pepperkorn på kvern

-Oregano

-Malt korriander

-Spisskumen

-Karri

AnonymBruker
Skrevet

Oi, denne er tricky!

Irritert over at man må regne med salt - det er da ikke strengt tatt et krydder?

Men ok! :)

Salt

Pepper

Oregano

Kanel (inkl kanelstang)

Kardemomme (inkl hele kapsler)

Muskatnøtt

Laurbærblad

Røkt paprika

Fennikelfrø

Vaniljestang

Safran

Det ble visst 11. :fnise: Jeg vil skrive opp mye mer!

Oregano og laurbær er de eneste urtene på listen, fordi jeg ellers foretrekker friske urter. Mens særlig oregano er best tørket, faktisk.

PS: Spisskummen må også være med, altså - for meg er det med andre ord et minimum med 12 punkter på listen.

AnonymBruker
Skrevet

Hadde egentlig tenkt å fjerne "din topp 10-liste" fra beskrivelsen av tråden, men glemte det i farta. Så ikke føl dere pliktig til å skrive opp akkurat 10 krydre. Om det er dine tre favoritter eller dine 15 favoritter er ikke så nøye. Er bare nysgjerrig på hvilke krydre som er "en selvfølge" for andre og som jeg selv kanskje ikke bruker så mye. Kan få noen nye ideer her kanskje. :)

TS

Skrevet

Himalayasalt

Hel pepper

Kardemomme

Cumin

Korianderfrø

Nigellafrø

Fenugreek

Chili (i tilfelle jeg er tom for fersk)

Karri (forskjellige sorter og styrker)

Garam Masala

:heks:

Skrevet

Jeg er veldig kjedelig i krydderhylla, gitt. Jeg har til en hver tid fersk basilikum stående (av og til andre urter også, men jeg har egentlig gitt opp konseptet litt, urter er så følsomme!) ellers går det i kanel + nykvernet sort pepper. Har også fersk chili, hvitløk og ingefærrot i kjøleskapet.

Skrevet

Skal vi se...

Salt

Pepper

Tandoori

Oregano

Dill (som samboeren er gal etter)

Havsalt

Kardemomme

Kanel

Løkpulver

Hvitløkspulver

Paprikakrydder

Grillkrydder

Karri

Rosemarin

Basilikum

Cappucinodryss

og noen merkelige, gule flak jeg kjøpte i innvandrerbutikk

Gjest gjest17
Skrevet

sort pepper

spisskumin

muskatnøtt

tørket peperoncino

maldonsalt

korianderfrø

laurbærblad

vaniljestang

kardemomme

garam masala

Skrevet

Salt

Pepper

Basilikum

Chili

Cayennepepper

Kanel

Timian

Oregano

Paprika

Karri

Skrevet

Ting jeg bare må ha i skapet:

Salt

Pepper

Muskatnøtt

Kardemomme

Ingefær

Kanel

Har og noen faste blandingskrydder:

Pizzakrydder

Pommes frites-krydder

Natvigs Krydderblanding (gubben er avhengig..)

Kyllingkrydder

Skrevet

Salt

Pepper

Kanel

Grillkrydder

Karri

Paprikakrydder

Oregano

Gressløk

Kardemomme

Hvitløkskrydder

Skrevet

Salt

Pepper

Paprikapulver

Chillipulver

Gurkemeie

Oregano

Basilikum

Timian

Kanel

Fennikelfrø

Cummin

korianderfrø

Muskatnøtt

Karri

Skrevet

- Hvitløkspulver(jepp, kjapp løsning)

- Cayennepepper

- Cumin

- Koriander

- Garam Masala

- Tandoori Masala

- Karri

- Oregano(har en sånn håndplukket, ekte type liggende, smaker så mye mer!)

- Basilikum

- Sort pepper

Skrevet

Pepper

Salt

Cayennepepper

Piri Piri

Grillkrydder

Kanel

Tandoori krydder

Karri

Sitronpepper

Peppermix

Bruker mye krydder på all maten min, liker det smakfullt:-)

Gjest Survival
Skrevet

I krydderhylla mi har jeg:

Valmuefrø

Kanel

Chilikrydder

Hvitløk (bruker som regel fersk, men er greit med pulver i noen retter)

Skjærgårdskrydder (blanding mellom dill og pepper)

Sort pepper

Persille (bruker også fersk dersom det er mulig)

Oregano

Tandoori Masala

Paprika

Gurkemeie

Piri Piri

Spisskummin

Hvit pepper

Vanlig bordsalt

Maldon røkt havsalt

Pommesfrites-krydder

Grillkrydder

Kajennepepper

Dill (bruker også fersk om jeg har tilgang på det)

Muskatnøtt

Pizzakrydder (blanding mellom forskjellige tørka urter og litt salt)

Skrevet

Sort pepper

Havsalt

Cummin

Basilikum

Oregano

Timian

Rosmarin

Cayennepepper

Paprikapulver

Chilipulver

Tørket chiliflak

Kanel

Koriander

Kardemomme

Karri

Garam masala

Sitronpepper

Malt muskat

Malt ingefær

Malt nellik

Er en del til jeg ikke kommer på, men krydder er et must! :)

AnonymBruker
Skrevet

Ja si det du! Det jeg kommer på i farta som absolutt alltid er i hyllene,

Havsalt på kvern

Pepper på kvern

Muskatnøtt

Chillipulver

Kanel

Provencekrydder

Laurbærblad

Paprikapulver

Pommes friteskrydder :sjenert:

Har de fleste krydderplanter i frysern eller på potter (basillikum, gressløk osv.)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...