Gå til innhold

Hva er god råd for deg?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

For meg er god råd det å ha råd til alle regninger uten problemer, ikke gå i tap dersom man plutselig må kjøpe ny vaskemaskin, alltid ha mat i kjøleskapet og kanskje kunne unne seg litt ekstra i hverdagen. Og gjerne ha en buffer på sparekontoen.

Jeg har ikke råd til svippturer til utlandet eller bruke penger på kino, restauranter osv hele tiden, men anser likevel at jeg har god råd.

Men det går jo mest på prioriteringer i livet i tillegg til livssituasjonen når det kommer til inntekt

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest True Khaleesi

Har du muligheten til å reise kollektivt eller parkere et annet sted? Hvis du har bil og i tillegg må ut med 100 kroner hver dag i parkering så kunne du jo potensielt reist til New York flere ganger i året. Men nå kjenner jeg jo ikke din situasjon. Hadde jeg hatt bil kunne ikke jeg heller reist på hyppige utenlandsturer. Jeg kjenner dog flere som surmuler litt over min reisevirksomhet, dette er folk som kjører bil, røyker, går på fylla i helgene, stadig skifter garderobe osv. Så for deres vedkommende er det bare prioritering.

Jeg skulle ønske jeg hadde muligheten til kollektiv trafikk, men har ikke det. Er i praksis på sykehuset der de starter 07.30. Må levere barnet i barnehagen 07.15, og det går ingen busser dit. Så eneste måten å ikke komme kjempesent på, erå kjøre bil.

Jeg er faktisk litt irritert pga at sykehuset ikke kan ordne med studentparkeringer når de har så mange studenter i praksis hvert år. De anbefaler alle å reise kollektivt, men det er jo ikke alle som kan det! :kjefte:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

TS, du har ikke god råd (i mine øyne altså, jeg skal ikke si hva du bør føle), men dårlig råd har du jo heller ikke. Alt er jo relativt, og kommer an på hva man ønsker å bruke penger og tid på. :) For noen er 10 000 til overs etter regninger, hus og mat god råd, for andre er det dårlig råd fordi de ønsker å forbruke mer.

Jeg syns f.eks at kjæresten min har god råd, selv om kontoen hans ofte er tom. Men det er jo fordi han bruker pengene på hobby etc. Men den dagen vi får felles økonomi kommer jeg sikkert til å synes at han/vi har dårlig råd, for så snart jeg er ferdig som student vil jeg drømme om litt høyere livsstandard... :ler:

God råd er, for meg, å kunne bruke penger på sine interesser (som for meg er reise og god mat) uten å måtte spinke og spare i altfor lang tid. Men om man må bruke 12 måneder på å spare til en laaang reise vil jeg fortsatt mene at man kan ha god råd - jeg forventer ikke at en som har god råd skal kunne betale for sine planer uten å spare på forhånd. Slipper man å spare er man rik, og man kan ha god råd uten å være rik. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest NozMonster

Hvordan klarer du det? Herlighet så flink du er!!!! :blomst:

jeg skrev i første innlegg at med 400 kr i uka, så føler jeg at jeg har god råd. men de mnd med uforutsette regninger eller likene, så blir det litt verre. men hvordan jeg klarer det? hmm...er ikke så ofte sosial egentlig.. og det er stort sett da jeg bruker penger så :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God råd for meg er bår jeg har ca 7000 igjen etter at alt er betalt, inkl mat.

Har en 50% stilling som jeg tjener 11000 (etter skatt) i mnd på, av dette går ca 8000 til utgifter. De mnd jeg får mye ekstravakter anser jeg som mnd jeg har skikkelig god råd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Penger betyr generelt lite for mitt liv , men har jeg overskudd på et par tusen etter alle faste utgifter er betalt så føler jeg meg faktisk rik :happy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...