Gå til innhold

Syk av lavkarbo


Gjest *Maja*

Lavkarbo  

89 stemmer

  1. 1. Hva tenker du om LCHF?

    • Synes det er supert! Sverger til det!
      21
    • Har lyst å prøve det.
      2
    • Synes det er helt på tryne!
      51
    • Bryr meg ikke.
      15


Anbefalte innlegg

Det er ikke blodsukker som er det eneste som skal huskes på når det gjelder mat.

Nei, det mener jeg på ingen måte at det er heller, virket det som om jeg mente det? :klo: Eller snakket du generelt nå?

Jeg mener tvert imot at for friske mennesker har ikke blodsukker særlig mye å si annet enn de åpenbare tingene som at kraftig fall kan være ubehagelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei, det mener jeg på ingen måte at det er heller, virket det som om jeg mente det? :klo: Eller snakket du generelt nå?

Jeg mener tvert imot at for friske mennesker har ikke blodsukker særlig mye å si annet enn de åpenbare tingene som at kraftig fall kan være ubehagelig.

Tråden dreier seg om hvordan lavkarbo (den ekstreme sorten) er farlig. Blodsukker er viktig for alle, ikke bare syke. Det er snakk om hvordan kosthold påvirker kroppen over tid, og at det er sykdomsfremkallende. Sykdom oppstår ikke av seg selv.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror jeg og, f.eks. er balansen mellom karbohydrater og proteiner viktig. Spesielt om man er insulinresistent.

Det jeg refererte til var egentlig hvordan fiber og fett i måltidet (og de forskjellige typene karbohydrater) også påvirker blodsukkeret i et måltid, så om man inntar betydelige mengder av dette samtidig som feks en potet, er det ikke sånn at blodsukkeret går like crazy som når man har en Snickers til lunsj. Man må se måltidet i en sammenheng når man snakker om blodsukkerstigning :)

Endret av Snop
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tråden dreier seg om hvordan lavkarbo (den ekstreme sorten) er farlig. Blodsukker er viktig for alle, ikke bare syke. Det er snakk om hvordan kosthold påvirker kroppen over tid, og at det er sykdomsfremkallende. Sykdom oppstår ikke av seg selv.

Jeg mener ikke at sykdom oppstår av seg selv heller. Men jeg mener heller ikke at man utvikler sykdom ved å spise rugbrød fordi det påvirker blodsukkeret. Jeg forstår egentlig ikke helt hvor du vil hen.

Jeg synes jo ikke at det skal være fritt fram for friske å leve på sjokolade og cola, men det regner jeg ikke med at noen tror heller :)

Endret av Snop
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiser ikke pasta, ris, poteter, og slikt annet enn nå og da når det blir servert ute. Jeg elsker grønnsaker og fyller på tallerken med det. Spiser lite potetgull, godterier og sånn generellt, men er veldig glad i frukt. Jg tenker jeg er lav karbo da, men jeg stapper ikke i meg all verden med fett heller, det blir jeg uggen av. Spiser masse knekkebrød, grønnsaker, salater, nøtter, mandler, frukter, PROTEINER i forskjellige former, trener masse, er sunn, frisk, og sterk. Det finnes veier man selv kan traske opp, og lytte til kroppen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiser ikke pasta, ris, poteter, og slikt annet enn nå og da når det blir servert ute. Jeg elsker grønnsaker og fyller på tallerken med det. Spiser lite potetgull, godterier og sånn generellt, men er veldig glad i frukt. Jg tenker jeg er lav karbo da, men jeg stapper ikke i meg all verden med fett heller, det blir jeg uggen av. Spiser masse knekkebrød, grønnsaker, salater, nøtter, mandler, frukter, PROTEINER i forskjellige former, trener masse, er sunn, frisk, og sterk. Det finnes veier man selv kan traske opp, og lytte til kroppen.

Oh btw, jeg må legge til at jeg spiser grovbakst som feks pannekaker med grovt mjøl, rundstykker med grovt mjøl og natron ( takler ikke gjer så godt ), og det fungerer flott for meg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg mener ikke at sykdom oppstår av seg selv heller. Men jeg mener heller ikke at man utvikler sykdom ved å spise rugbrød fordi det påvirker blodsukkeret. Jeg forstår egentlig ikke helt hvor du vil hen.

Jeg synes jo ikke at det skal være fritt fram for friske å leve på sjokolade og cola, men det regner jeg ikke med at noen tror heller :)

Men du mener at friske mennesker ikke trenger å passe på blodsukkeret sitt, annet enn at det er ubehagelig? Jeg mener at dette er helt feil, alle bør passe på hva de spiser som påvirker blodsukker, men også da i tillegg andre ting som mettet fett, transfett, tilsetningsstoffer, tungt fordøyelig mat, og mye mye mer. Det er det som er poenget mitt, at det er langt mer enn raske karbohydrater som påvirker helsen vår. Ta rugbrød f.eks da, fullt av gjær. Hva er gjær laget av? mugg. Det er en pakke med mugg, ren deilig mugg, laget på melasse og sukkerrør. Ikke akkurat noe kroppen jubler over.

Det er det jeg mener er farlig med lavkarbo , fordi den ikke tar hensyn til slike ting, kun til karbohydrater, og ikke hvordan mat f.eks påvirker fordøyelsen, som er grobunn for god helse.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men du mener at friske mennesker ikke trenger å passe på blodsukkeret sitt, annet enn at det er ubehagelig? Jeg mener at dette er helt feil, alle bør passe på hva de spiser som påvirker blodsukker, men også da i tillegg andre ting som mettet fett, transfett, tilsetningsstoffer, tungt fordøyelig mat, og mye mye mer. Det er det som er poenget mitt, at det er langt mer enn raske karbohydrater som påvirker helsen vår. Ta rugbrød f.eks da, fullt av gjær. Hva er gjær laget av? mugg. Det er en pakke med mugg, ren deilig mugg, laget på melasse og sukkerrør. Ikke akkurat noe kroppen jubler over.

Det er det jeg mener er farlig med lavkarbo , fordi den ikke tar hensyn til slike ting, kun til karbohydrater, og ikke hvordan mat f.eks påvirker fordøyelsen, som er grobunn for god helse.

Jeg forstår ikke hva vi er uenige om, jeg :) Jeg er da 100% enig i alt det du skriver her i hvert fall.

Så klart man skal passe blodsukkeret sitt, MEN blodsukkerstigningen man får av å spise grovkarbo/frukt til daglig mener jeg IKKE at et friskt menneske har vondt av. Dersom et friskt menneske spiser et og annet måltid med høy GI av og til (alt med måte), ser jeg heller ikke hvordan det skal påvirke den generelle helsetilstanden. Da er det viktigere å se på næringsinnholdet... slik som du også sier... så, hva er vi egentlig uenige om? :lete:

Endret av Snop
Lenke til kommentar
Del på andre sider

vil bare dele en god artikkel om karbohydrater: Min lenke

Women who ate low-carbohydrate diets that were high in vegetable sources of fat or protein had a 30 percent lower risk of heart disease and a modestly lower risk of type 2 diabetes, compared to women who ate high-carbohydrate, low-fat diets. But women who ate low-carbohydrate diets that were high in animal fats or proteins did not have a reduced risk of heart disease or diabetes.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forstår ikke hva vi er uenige om, jeg :) Jeg er da 100% enig i alt det du skriver her i hvert fall.

Så klart man skal passe blodsukkeret sitt, MEN blodsukkerstigningen man får av å spise grovkarbo/frukt til daglig mener jeg IKKE at et friskt menneske har vondt av. Dersom et friskt menneske spiser et og annet måltid med høy GI av og til (alt med måte), ser jeg heller ikke hvordan det skal påvirke den generelle helsetilstanden. Da er det viktigere å se på næringsinnholdet... slik som du også sier... så, hva er vi egentlig uenige om? :lete:

Du må gjerne mene dette, men for meg er det du skriver helt feil.

Jeg er en av dem som spiser lavkarbo nettopp fordi jeg sliter med blodsukkerstigningen og deretter blodsukkerfall Jeg er testet ut og inn fordi jeg i alle år har slitt med plutselige blodsukkerfall. Dette har jeg slitt med siden jeg var ung (den gang jeg var konkurranseutøver, spiste "sunt" etter opplegg fra toppidrettskolen) og helt fram til noen år siden da jeg spiste som alle andre. Jeg har aldri proppet i meg fullt av godteri og usunn mat, jeg hadde til og med år hvor jeg fullstendig kuttet ut alt av godteri, junk osv, nettopp fordi jeg trodde det ville hjelpe.

Så feil kan jeg altså ta. Og believe me, jeg er testet for diabetes og diverse sykdommer, men nei, jeg er frisk som en frisk, sånn på papiret ihvertfall.

Uansett, jeg levde et normalt liv, ikke mer usunn enn de fleste, ikke spesielt mye junk eller godteri. Allikevel fikk jeg disse reaksjonene, og det gjorde meg rett og slett desperat. I perioder har det vært så ille at jeg svimte av på butikken, på trening osv. Selv om jeg alltid er flink til å drikke mye væske, spise regelmessig (det var også noe av problemet, for jeg måtte spise omtrent hver time for å ikke få disse voldsomme svingningene med kaldsvette og svimmelhet).

Etter at jeg ble lavkarber har blodsukkeret mitt stabilisert seg. Fravær av sukker, eller karbohydrater, fører til at disse svingene har rett og slett forsvunnet. Det er en helt ny verden for meg.

Folk kan mene at lavkarbo er så usunt de bare vil, men når min kropp forteller meg at jeg aldri har hatt det bedre så er det nesten likegyldig hva andre mener.

Mvh Yvonne :heiajente:

Endret av Yvonne
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forstår ikke hva vi er uenige om, jeg :) Jeg er da 100% enig i alt det du skriver her i hvert fall.

Så klart man skal passe blodsukkeret sitt, MEN blodsukkerstigningen man får av å spise grovkarbo/frukt til daglig mener jeg IKKE at et friskt menneske har vondt av. Dersom et friskt menneske spiser et og annet måltid med høy GI av og til (alt med måte), ser jeg heller ikke hvordan det skal påvirke den generelle helsetilstanden. Da er det viktigere å se på næringsinnholdet... slik som du også sier... så, hva er vi egentlig uenige om? :lete:

Og der er vi uenige :) Altså alt er relativt, det kommer helt an på hva den personen spiser resten av dagen.

Jeg er ikke nødvendigvis så opptatt av næringsinnholdet i form av kcal, protein, karbs, men hva maten faktisk er laget av, hva slags næringsnytte den har, hva den faktisk er laget av (vet du hvordan f.eks chicken nuggets er laget?), og hva den inneholder av tilsetningsstoffer.

Etter at jeg ble lavkarber har blodsukkeret mitt stabilisert seg. Fravær av sukker, eller karbohydrater, fører til at disse svingene har rett og slet forsvunnet. Det er en helt ny verden for meg.

Folk kan mene at lavkarbo er så usunt de bare vil, men når min kropp forteller meg at jeg aldri har hatt det bedre så er det nesten likegyldig hva andre mener.

Mvh Yvonne :heiajente:

Jeg tviler ikke et sekund på at blodsukkeret ditt har blitt bra med lavkarbo. Men hvis du er av de som har et høyt inntak av animalsk protein/mettet fett i tillegg, så er det skummelt i det lange løp. Ikke for blodsukkeret ditt, men for andre ting, slik artikkelen viser. Det er langtidseffektene det er snakk om her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tviler ikke et sekund på at blodsukkeret ditt har blitt bra med lavkarbo. Men hvis du er av de som har et høyt inntak av animalsk protein/mettet fett i tillegg, så er det skummelt i det lange løp. Ikke for blodsukkeret ditt, men for andre ting, slik artikkelen viser. Det er langtidseffektene det er snakk om her.

Dette er jo et ganske omstridt tema, bare for å ha sagt det, så akkurat det du skriver der tar jeg ikke for god fisk. MEN, jeg er ikke en som drikker fett fra baconpanna for å si det slik, jeg spiser mye grønt, samt en del vegetar- og fiskeretter, men ja, jeg får min energi fra fett, for det meste fra f.eks cocosa extra virgin oil eller lignende.

Mvh Yvonne :heiajente:

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og der er vi uenige :) Altså alt er relativt, det kommer helt an på hva den personen spiser resten av dagen.

Jeg er ikke nødvendigvis så opptatt av næringsinnholdet i form av kcal, protein, karbs, men hva maten faktisk er laget av, hva slags næringsnytte den har, hva den faktisk er laget av (vet du hvordan f.eks chicken nuggets er laget?), og hva den inneholder av tilsetningsstoffer.

Neeei. Hahaha. *rive seg i håret* Vi er jo enige!

Jeg snakker om næring (vitaminer, mineraler), ikke energiinnhold! Du er jo også opptatt av næringsnytte, sier du jo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Du må gjerne mene dette, men for meg er det du skriver helt feil.

Jeg er en av dem som spiser lavkarbo nettopp fordi jeg sliter med blodsukkerstigningen og deretter blodsukkerfall Jeg er testet ut og inn fordi jeg i alle år har slitt med plutselige blodsukkerfall. Dette har jeg slitt med siden jeg var ung (den gang jeg var konkurranseutøver, spiste "sunt" etter opplegg fra toppidrettskolen) og helt fram til noen år siden da jeg spiste som alle andre. Jeg har aldri proppet i meg fullt av godteri og usunn mat, jeg hadde til og med år hvor jeg fullstendig kuttet ut alt av godteri, junk osv, nettopp fordi jeg trodde det ville hjelpe.

Så feil kan jeg altså ta. Og believe me, jeg er testet for diabetes og diverse sykdommer, men nei, jeg er frisk som en frisk, sånn på papiret ihvertfall.

Uansett, jeg levde et normalt liv, ikke mer usunn enn de fleste, ikke spesielt mye junk eller godteri. Allikevel fikk jeg disse reaksjonene, og det gjorde meg rett og slett desperat. I perioder har det vært så ille at jeg svimte av på butikken, på trening osv. Selv om jeg alltid er flink til å drikke mye væske, spise regelmessig (det var også noe av problemet, for jeg måtte spise omtrent hver time for å ikke få disse voldsomme svingningene med kaldsvette og svimmelhet).

Etter at jeg ble lavkarber har blodsukkeret mitt stabilisert seg. Fravær av sukker, eller karbohydrater, fører til at disse svingene har rett og slett forsvunnet. Det er en helt ny verden for meg.

Folk kan mene at lavkarbo er så usunt de bare vil, men når min kropp forteller meg at jeg aldri har hatt det bedre så er det nesten likegyldig hva andre mener.

Mvh Yvonne :heiajente:

Kjempeflott at du har funnet et kosthold som passer for deg og jeg synes ikke det er noe galt i at du har lagt om kostholdet på denne måten, men når jeg snakker om "friske folk" så snakker jeg jo ikke om de som sliter med blodsukkerfall og besviming.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er jo et ganske omstridt tema, bare for å ha sagt det, så akkurat det du skriver der tar jeg ikke for god fisk. MEN, jeg er ikke en som drikker fett fra baconpanna for å si det slik, jeg spiser mye grønt, samt en del vegetar- og fiskeretter, men ja, jeg får min energi fra fett, for det meste fra f.eks cocosa extra virgin oil eller lignende.

Mvh Yvonne :heiajente:

Fett er viktig, jeg får også mye av min energi fra fett, men da fra gunstig fett fra mandler, kaldpresset olivenolje, og cocosa som du nevner. Ikke fra mettet animalsk, som er mye av hovedproblemet med lavkarbo :)

Neeei. Hahaha. *rive seg i håret* Vi er jo enige!

Jeg snakker om næring (vitaminer, mineraler), ikke energiinnhold! Du er jo også opptatt av næringsnytte, sier du jo.

hahaha :skratte:

ååååå, det går helt rundt i dag :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må bare ta på deg skylappene, men det gjør ikke jorda til flat.

Spoken like a true fanatic. Seriøst,slutt, det er ikke karbohydrater som er den store synderen. Vi har i mange hundrevis av år stappet i oss karbohydrater, uten at det var ekstremt mye fedme før. Det eksploderte på 80-tallet, samtidig som dette med data, tv/tv-spill osv tok mer av, og folk ble mer glad i det, enn i fysisk aktivitet.

Det var ikke fullt så ille så nå, og hadde internett (slik vi kjenner det idag, ikke intranett altså) så ville det vært enda verre. Jeg er ikke den med skylapper, fei for egen dør. Folk er blitt sofaslitere, stapper i seg kalorik mat dagen lang, nei det kan ikke være kalorioverskudd som er synderen? Neida, det er de forbaska karbohydratene (sarkasme, for den som ikke skjønte det). :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Kjempeflott at du har funnet et kosthold som passer for deg og jeg synes ikke det er noe galt i at du har lagt om kostholdet på denne måten, men når jeg snakker om "friske folk" så snakker jeg jo ikke om de som sliter med blodsukkerfall og besviming.

Men hvem er "friske"? En som har kreft kan gå lenge og tro at h*n er frisk. Jeg trodde også jeg var frisk, men sannheten var at kroppen min hadde blitt brutt ned i årevis uten at jeg visste det, og en dag sa det pang, og jeg fikk beskjed om at jeg ikke kunne bli frisk igjen. Forebygging er så utrolig viktig, og enda mer viktig; søk informasjon utover den informasjonen som blir prentet nedover ørene våres fra den mektige matindustrien. Den berømte matpyramiden burde vært brent og tråkket på for lenge siden.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hvem er "friske"? En som har kreft kan gå lenge og tro at h*n er frisk. Jeg trodde også jeg var frisk, men sannheten var at kroppen min hadde blitt brutt ned i årevis uten at jeg visste det, og en dag sa det pang, og jeg fikk beskjed om at jeg ikke kunne bli frisk igjen. Forebygging er så utrolig viktig, og enda mer viktig; søk informasjon utover den informasjonen som blir prentet nedover ørene våres fra den mektige matindustrien. Den berømte matpyramiden burde vært brent og tråkket på for lenge siden.

I dette tilfellet snakker jeg jo om de som har en normal blodsukkerregulering og/eller ikke sykdommer som påvirkes av blodsukkeret.

Jeg tror du er enig i at hele verdens befolkning ikke skal holde seg unna bananer fordi det har høy GI? Og at ingen av oss fikk ME (jeg har/hadde det) pga bananer eller epler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hva regner du egentlig som frisk? Og må man ha en sykdom for å kunne rettferdiggjøre lavkarbokosthold? Hvis det gjør at man føler seg bedre så ser jeg ikke helt problemet. Jeg gjør det jo ikke bare fordi det er godt for meg, men også fordi jeg faktisk liker det.

Mvh Yvonne :heiajente:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hva regner du egentlig som frisk? Og må man ha en sykdom for å kunne rettferdiggjøre lavkarbokosthold? Hvis det gjør at man føler seg bedre så ser jeg ikke helt problemet. Jeg gjør det jo ikke bare fordi det er godt for meg, men også fordi jeg faktisk liker det.

Mvh Yvonne :heiajente:

Les hva jeg skrev ovenfor om "frisk".

Kjære vene, så klart jeg ikke mener at man må ha en sykdom for å rettferdiggjøre lavkarbo! Nå legger du ord i munnen min.

Jeg bare sier at det ikke er NØDVENDIG for alle, selv om det er det for noen (for eksempel deg).

Jeg er 100% for å kutte karbohydrater om det får en til å føle seg bedre, samma søren hvorfor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...