Noldus Skrevet 16. desember 2011 #1 Del Skrevet 16. desember 2011 Da har jeg invitert til jul hjemme hos meg for første gang! Denne julen skulle vi egentlig feiret hos svigers, så de måtte inviteres. Jeg ville gjerne feire med min familie også, så i et crazy øyeblikk inviterte jeg dem også. Jeg gleder meg stort til kvelden altså, selv om maten gir meg litt nerver. Heldigvis kommer min mor og bestemor lillejulaften så det blir mye hjelp å få undervegs. Nå sitter jeg da her å skal planlegge inkjøp som skal gjøres. Ribba er i hus, så det er alt av tilbehør som ennå mangler. Jeg har selvsagt aldri tenkt noe særlig over dette tidligere år (kan angre nå ja!) så jeg føler meg rimelig blank på hva som mangler. Er det noen snille damer her inne som kan fortelle meg hva som hører med en god ribbemiddag? Kan nevne at vi blir 15 personer... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
KikiEco Skrevet 16. desember 2011 #2 Del Skrevet 16. desember 2011 Da har jeg invitert til jul hjemme hos meg for første gang! Denne julen skulle vi egentlig feiret hos svigers, så de måtte inviteres. Jeg ville gjerne feire med min familie også, så i et crazy øyeblikk inviterte jeg dem også. Jeg gleder meg stort til kvelden altså, selv om maten gir meg litt nerver. Heldigvis kommer min mor og bestemor lillejulaften så det blir mye hjelp å få undervegs. Nå sitter jeg da her å skal planlegge inkjøp som skal gjøres. Ribba er i hus, så det er alt av tilbehør som ennå mangler. Jeg har selvsagt aldri tenkt noe særlig over dette tidligere år (kan angre nå ja!) så jeg føler meg rimelig blank på hva som mangler. Er det noen snille damer her inne som kan fortelle meg hva som hører med en god ribbemiddag? Kan nevne at vi blir 15 personer... Julepølse, medisterkaker, rødkål eller surkål, mandelpoteter og god sennep, gjerne litt skarp. Øl og akevitt syntes jo mange er godt til. Lykke til, dette fikser du! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. desember 2011 #3 Del Skrevet 16. desember 2011 Pinnekjøtt. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Carrot Skrevet 16. desember 2011 #4 Del Skrevet 16. desember 2011 (endret) tyttebærsyltetøy? Endret 16. desember 2011 av Carrot Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Noldus Skrevet 16. desember 2011 Forfatter #5 Del Skrevet 16. desember 2011 ble kanskje litt midt mellom alt annet, men skrev i hovedinlegget at ribba var i hus iallefall! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Glynis Skrevet 16. desember 2011 #6 Del Skrevet 16. desember 2011 ble kanskje litt midt mellom alt annet, men skrev i hovedinlegget at ribba var i hus iallefall! Pfft. Det beste tilbehøret til ribbe og juletorsk er og blir pinnekjøtt. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tropic Skrevet 16. desember 2011 #7 Del Skrevet 16. desember 2011 Medisterkaker Julepølse Det du trenger til saus Surkål Rødkål Tyttebærsyltetøy Potet Brus Akevitt Øl Dessert Bakst og litt godis til når man åpner pakker 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Noldus Skrevet 18. desember 2011 Forfatter #8 Del Skrevet 18. desember 2011 Tusen takk for svar alle sammen!! Da har jeg fått handlet inn alt dere tipset om, så nå tror jeg det vil bli en bra julekveld =) Å til dere som har skrevet pinnekjøtt, jeg er heeelt enig! Men desverre så tapte jeg kampen om julemiddagen så da blir det lite av det den kvelden... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. desember 2011 #9 Del Skrevet 18. desember 2011 Sossiser er et must! Ingen jul uten engletiss 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 18. desember 2011 #10 Del Skrevet 18. desember 2011 Sossiser er et must! Ingen jul uten engletiss Engletiss? Englepikk er rette navnet! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kaprifolen Skrevet 18. desember 2011 #11 Del Skrevet 18. desember 2011 Kjøp heller frosne tyttebær og rør selv! dritgodt, enkelt, og imponerer litt! Epler og svisker og tørkede aprikoser som du slenger i ribbeforma den siste tiden. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cacho Skrevet 18. desember 2011 #12 Del Skrevet 18. desember 2011 Medisterkaker Julepølse Det du trenger til saus Surkål Rødkål Tyttebærsyltetøy Potet Brus Akevitt Øl Dessert Bakst og litt godis til når man åpner pakker Jepp, Tropic! Veldig enig i alt der!! Men må ha rødbeter og suragurk i tillegg som tilbehør... Og potetene MÅ være mandelpoteter!!! (Et lite snipetriks: Kjøp poser med "Saus til stek", bland inn fettet fra ribba - de tror GARANTERT at sausen er hjemmelaget...) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ariadne85 Skrevet 19. desember 2011 #13 Del Skrevet 19. desember 2011 Tapte kampen om pinnekjottet? Vi har alltid begge deler vi, er jo samme tilbehoret ikke koster det så mange kalorier å lage det til heller. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. desember 2011 #14 Del Skrevet 19. desember 2011 Tapte kampen om pinnekjottet? Vi har alltid begge deler vi, er jo samme tilbehoret ikke koster det så mange kalorier å lage det til heller. Samme tilbehøret? Man bruker da vanligvis ikke kålrabbistappe til ribbe eller surkål til pinnekjøtt??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Noldus Skrevet 20. desember 2011 Forfatter #15 Del Skrevet 20. desember 2011 jeg er også enig i at tilbehøret er ulikt. Klart vi kunne hatt begge deler, men fra starten av så fant vi ut at vi måtte greie å bli enige om en ting Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ariadne85 Skrevet 20. desember 2011 #16 Del Skrevet 20. desember 2011 Vi har surkal til pinnekjott jo (i tillegg til rodkal). Og kalrabistappe til svineribba og er jo bare å slenge kalrabien i potetgryta, mosen tar jo bare fem minutter å lage. Når man uansett lager juleniddag, så er det ikke mye ekstra som skal til for å få begge deler. Og surkal? Kjøp en pose og varm i micro. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pusla Skrevet 20. desember 2011 #17 Del Skrevet 20. desember 2011 Lykke til med første julefeiring hos deg vi har gjort det noen ganger nå,men det et litt spennende likevel. Gode forberedelser er lurt, så du virker jo åvære i god rute! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Sil3nt Skrevet 20. desember 2011 #18 Del Skrevet 20. desember 2011 Bare innom for å ønske deg lykke til. Det går nok kjempebra. Krysser fingrene for at svoren blir sprø Bestemoren til samboer har alltid svisker til ribba. Nammis! Også bruker vi brun saus til både ribbe og pinnekjøtt. Noe mange kanskje syns er litt sært, men det blir jo så mye bedre enn ribbefett Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Noldus Skrevet 20. desember 2011 Forfatter #19 Del Skrevet 20. desember 2011 tusen takk for masse tips nå skal alt være i boks, så da er det bare å vente. Skal prøve å komme me en liten oppdatering etterpå Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. desember 2011 #20 Del Skrevet 20. desember 2011 Min mor pleier å lage sjysaus med litt av ribbefettet oppi. Det blir ikke like mektig som brun saus/rent ribbefett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå