Gå til innhold

Smør vs margarin


Azure

Anbefalte innlegg

Leste en artikkel der en baker anbefalte å hekler droppe julekakene om man ikke fikk tak i smør. ALtså heller droppe dem enn å bruke margarin. Jeg skal uansett ikke lage julekaker, men gjelder det bare julekaker? Bruker man alltid smør når min lager det?

Jeg bruker jo alltid margarin til boller, rundstykker pizza etc. Ble bare litt nysgjerrig ettersom jeg har lite erfaring med julekaker:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg bruker alltid smør. Smaken er og blir forskjellig. Så får man strides om hvilken som er best.

Margarin er et produkt som ble oppfunnet fordi smør var dyrt. Idag spiller ikke prisen noe stor rolle lenger her i Norge.

Jeg bruker olje til så og si all steking og smør til all annen type matlaging (har aldri smør på brød).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sier du det ja. Er det bare jeg som har vært helt lost her?:P tror nok en del oppskrifter har sagt margarin og det kanskje er derfor jeg alltid går brukt det...herligland, må kanskje få forandret på det:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker smør til alt også til steking innimellom. I noen oppskrifter, tenker ikke spesielt på julekaker så står det margarin. Husker jeg måtte kjøpe det når jeg skulle bake noe jeg fant i et ukeblad for en tid tilbake.

Står det smør, så skal smør brukes.

Når en snakker om margarin så høres dette fælt ut: Butter substitute. Direkte oversatt: smør erstatning, blæh!

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Men hva er problemet med dette?

Siden 1950 har Melange (og all norsk margarin) blitt tilsatt A og D-vitaminer. Dagens Melange er en ren vegetabilsk margarin, uten transfettsyrer."

Hva er problemet med A og D vitamin? Hvorfor er Melange et dårlig alternativ? Har alltid brukt det...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hva er problemet med dette?

Siden 1950 har Melange (og all norsk margarin) blitt tilsatt A og D-vitaminer. Dagens Melange er en ren vegetabilsk margarin, uten transfettsyrer."

Hva er problemet med A og D vitamin? Hvorfor er Melange et dårlig alternativ? Har alltid brukt det...

Du er rimelig naiv når du regner informasjon fra produsenten som en god kilde.

Gi meg en grunn til at margarin er bedre enn smør. Klarer du det?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er rimelig naiv når du regner informasjon fra produsenten som en god kilde.

Gi meg en grunn til at margarin er bedre enn smør. Klarer du det?

Jeg spør fordi jeg ikke vet. Du påstår fordi du tror du vet.

Gi MEG en god grunn til at margarin IKKE er bedre enn smør.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Margarin er kjemisk fremstilt.

Smør smaker bedre.

Smør er ikke tilsatt farge (margarin er egentlig hvitt, men blir tilsatt gulfarge for å ligne smør).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gi meg en grunn til at margarin er bedre enn smør. Klarer du det?

Er ikke litt av poenget her at smør er en smule vanskelig å få tak i nå om dagen? Altså blir ikke spørsmålet hvorvidt margarin er dårligere enn smør, men om det er fullstendig ubrukelig eller ikke...

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke litt av poenget her at smør er en smule vanskelig å få tak i nå om dagen? Altså blir ikke spørsmålet hvorvidt margarin er dårligere enn smør, men om det er fullstendig ubrukelig eller ikke...

Det er fullstendig ubrukelig uansett hva du måtte bruke det til, bortsett fra bunnstoff til båt. Etter en hel sesong er margarinen intakt, det er ingenting levende under overflaten vil røre det.

Jeg skjønner virkelig ikke problemet. Det tar ikke mange minuttene å lage smør selv:

http://www.side2.no/spesial/sunnhet/article3280990.ece

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nå er det sånn at det er det smøret lages av, altså melk, som er problemet her. Da hjelper det faktisk ikke om alle kjøper inn fløte/rømme/creme fraiche og lager smør selv, problemet flyttes bare rundt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det sånn at det er det smøret lages av, altså melk, som er problemet her. Da hjelper det faktisk ikke om alle kjøper inn fløte/rømme/creme fraiche og lager smør selv, problemet flyttes bare rundt.

Det er sant, men så vidt meg bekjent så er ikke dette et problem ennå. Hvor mye smør trenger man egentlig? Dette hadde ikke vært et problem hvis folk ikke ble så hysteriske at de hamstrer smør de ikke kommer til å få brukt opp før det blir dårlig...

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spør fordi jeg ikke vet. Du påstår fordi du tror du vet.

Gi MEG en god grunn til at margarin IKKE er bedre enn smør.

Margarin smaker dritt.

Margarin er kjemisk fremstilt.

Det er mye mer helsefarlig enn smør, forutsatt at man bruker melkefett i moderate mengder.

Har du lest linken over?

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hele min oppvekst har vi brukt margarin i all bakst og på skiva. Det var ikke før jeg flytta ut og måtte kjøpe selv at jeg merket den store forskjellen. Kjøpte inn smør til bollebaking og har aldri lagt bedre boller.. Frelst fra dag 1.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig interressant og høre. Takk for svar alle. TYdeligvis jeg som har vært HELT lost her altså:P lurer litt på om mamma alltid har brukt det og det er derfor. Må spørre henne neste gang jeg er hjemme. Fra nå av bytter jeg til smør og gleder meg til enda bedre boller og rundstykker:D

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kutta ut alle melkeprodukter og da blir det margarin for min del i bakinga. Blir lite baking uansett.

Men er enig at smør i bakverk gir bedre smak. Bare se på pepperkakene i butikkene. Dei med smør smelter på tunga.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...