Azure Skrevet 2. desember 2011 #1 Del Skrevet 2. desember 2011 Leste en artikkel der en baker anbefalte å hekler droppe julekakene om man ikke fikk tak i smør. ALtså heller droppe dem enn å bruke margarin. Jeg skal uansett ikke lage julekaker, men gjelder det bare julekaker? Bruker man alltid smør når min lager det? Jeg bruker jo alltid margarin til boller, rundstykker pizza etc. Ble bare litt nysgjerrig ettersom jeg har lite erfaring med julekaker:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 2. desember 2011 #2 Del Skrevet 2. desember 2011 Jeg bruker alltid smør. Smaken er og blir forskjellig. Så får man strides om hvilken som er best. Margarin er et produkt som ble oppfunnet fordi smør var dyrt. Idag spiller ikke prisen noe stor rolle lenger her i Norge. Jeg bruker olje til så og si all steking og smør til all annen type matlaging (har aldri smør på brød). 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Azure Skrevet 2. desember 2011 Forfatter #3 Del Skrevet 2. desember 2011 Sier du det ja. Er det bare jeg som har vært helt lost her? tror nok en del oppskrifter har sagt margarin og det kanskje er derfor jeg alltid går brukt det...herligland, må kanskje få forandret på det:P Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
KaDust Skrevet 2. desember 2011 #4 Del Skrevet 2. desember 2011 Mamma har alltid brukt smør til julebaksten Det smaker så mye bedre med det. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2011 #5 Del Skrevet 2. desember 2011 Jeg bruker smør til alt også til steking innimellom. I noen oppskrifter, tenker ikke spesielt på julekaker så står det margarin. Husker jeg måtte kjøpe det når jeg skulle bake noe jeg fant i et ukeblad for en tid tilbake. Står det smør, så skal smør brukes. Når en snakker om margarin så høres dette fælt ut: Butter substitute. Direkte oversatt: smør erstatning, blæh! 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2011 #6 Del Skrevet 2. desember 2011 Jeg kan ikke fatte og begripe at folk bruker margarin. Vet folk hva det er? http://halvtomtglass.blogspot.com/2010/08/livets-sma-skuffelser-om-margarin-og.html 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Azure Skrevet 2. desember 2011 Forfatter #7 Del Skrevet 2. desember 2011 Hehe, jeg har alltid brukt melange steke og bakemargarin. Men slutter med det nå ja:P Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2011 #8 Del Skrevet 2. desember 2011 Men hva er problemet med dette? Siden 1950 har Melange (og all norsk margarin) blitt tilsatt A og D-vitaminer. Dagens Melange er en ren vegetabilsk margarin, uten transfettsyrer." Hva er problemet med A og D vitamin? Hvorfor er Melange et dårlig alternativ? Har alltid brukt det... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2011 #9 Del Skrevet 2. desember 2011 Men hva er problemet med dette? Siden 1950 har Melange (og all norsk margarin) blitt tilsatt A og D-vitaminer. Dagens Melange er en ren vegetabilsk margarin, uten transfettsyrer." Hva er problemet med A og D vitamin? Hvorfor er Melange et dårlig alternativ? Har alltid brukt det... Du er rimelig naiv når du regner informasjon fra produsenten som en god kilde. Gi meg en grunn til at margarin er bedre enn smør. Klarer du det? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2011 #10 Del Skrevet 2. desember 2011 Du er rimelig naiv når du regner informasjon fra produsenten som en god kilde. Gi meg en grunn til at margarin er bedre enn smør. Klarer du det? Jeg spør fordi jeg ikke vet. Du påstår fordi du tror du vet. Gi MEG en god grunn til at margarin IKKE er bedre enn smør. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Solbærsaft Skrevet 2. desember 2011 #11 Del Skrevet 2. desember 2011 Margarin er kjemisk fremstilt. Smør smaker bedre. Smør er ikke tilsatt farge (margarin er egentlig hvitt, men blir tilsatt gulfarge for å ligne smør). 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2011 #12 Del Skrevet 2. desember 2011 Gi meg en grunn til at margarin er bedre enn smør. Klarer du det? Er ikke litt av poenget her at smør er en smule vanskelig å få tak i nå om dagen? Altså blir ikke spørsmålet hvorvidt margarin er dårligere enn smør, men om det er fullstendig ubrukelig eller ikke... 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2011 #13 Del Skrevet 2. desember 2011 Er ikke litt av poenget her at smør er en smule vanskelig å få tak i nå om dagen? Altså blir ikke spørsmålet hvorvidt margarin er dårligere enn smør, men om det er fullstendig ubrukelig eller ikke... Det er fullstendig ubrukelig uansett hva du måtte bruke det til, bortsett fra bunnstoff til båt. Etter en hel sesong er margarinen intakt, det er ingenting levende under overflaten vil røre det. Jeg skjønner virkelig ikke problemet. Det tar ikke mange minuttene å lage smør selv: http://www.side2.no/spesial/sunnhet/article3280990.ece 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2011 #14 Del Skrevet 2. desember 2011 Nå er det sånn at det er det smøret lages av, altså melk, som er problemet her. Da hjelper det faktisk ikke om alle kjøper inn fløte/rømme/creme fraiche og lager smør selv, problemet flyttes bare rundt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2011 #15 Del Skrevet 2. desember 2011 Nå er det sånn at det er det smøret lages av, altså melk, som er problemet her. Da hjelper det faktisk ikke om alle kjøper inn fløte/rømme/creme fraiche og lager smør selv, problemet flyttes bare rundt. Det er sant, men så vidt meg bekjent så er ikke dette et problem ennå. Hvor mye smør trenger man egentlig? Dette hadde ikke vært et problem hvis folk ikke ble så hysteriske at de hamstrer smør de ikke kommer til å få brukt opp før det blir dårlig... 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. desember 2011 #16 Del Skrevet 2. desember 2011 Jeg spør fordi jeg ikke vet. Du påstår fordi du tror du vet. Gi MEG en god grunn til at margarin IKKE er bedre enn smør. Margarin smaker dritt. Margarin er kjemisk fremstilt. Det er mye mer helsefarlig enn smør, forutsatt at man bruker melkefett i moderate mengder. Har du lest linken over? 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Linvei Skrevet 2. desember 2011 #17 Del Skrevet 2. desember 2011 Hele min oppvekst har vi brukt margarin i all bakst og på skiva. Det var ikke før jeg flytta ut og måtte kjøpe selv at jeg merket den store forskjellen. Kjøpte inn smør til bollebaking og har aldri lagt bedre boller.. Frelst fra dag 1. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perelandra Skrevet 2. desember 2011 #18 Del Skrevet 2. desember 2011 Her er mer info om margarin: Margarin - en hälsorisk Selv bruker jeg bare rene planteoljer som rapsolje og olivenolje, eller ekte smør. Aldri margarin! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Azure Skrevet 2. desember 2011 Forfatter #19 Del Skrevet 2. desember 2011 Veldig interressant og høre. Takk for svar alle. TYdeligvis jeg som har vært HELT lost her altså lurer litt på om mamma alltid har brukt det og det er derfor. Må spørre henne neste gang jeg er hjemme. Fra nå av bytter jeg til smør og gleder meg til enda bedre boller og rundstykker:D 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tusse75 Skrevet 2. desember 2011 #20 Del Skrevet 2. desember 2011 Jeg har kutta ut alle melkeprodukter og da blir det margarin for min del i bakinga. Blir lite baking uansett. Men er enig at smør i bakverk gir bedre smak. Bare se på pepperkakene i butikkene. Dei med smør smelter på tunga. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå