Gå til innhold

Har jeg hormonfeil/lavt stoffskifte/andre problemer?


Måndagsbarn

Anbefalte innlegg

Hei igjen, vil starte med å si at det ikke var meningen å virke så hårsår som jeg muligens gjorde ved første svar, beklager det!

Ikkeno problem :)

Aha, da tror jeg nok du forbruker det kaloriinntaket du beskriver. Da vil jeg ikke anbefale deg å få i deg færre kalorier enn du allerede gjør.

Jeg tror kroppen er jævli sta, og prøver å holde på den ekstra næringen den har. Da jeg var nesten 78 kg satt kiloene nesten bom fast, og det tok tid før det skjedde noe. Det er dritkjipt å drive å prøve å gå ned i vekt fordi, ulikt andre prosjekt vi har i hverdagen, så aner man liksom ikke hva som skjer. Man kan bare fortsette, og så måle/ veie seg og skjer om det har skjedd noe. Ganske frustrerende når man sammenligner det med f.eks. å lære seg fransk eller å legge ny parkett.

Cluet er nok å "hang in there" - og jeg hadde mye hjelp i å drite i å veie meg og heller bruke en alt for trang bukse til å måle meg. (Og så ikke måle seg for ofte heller!) Vekta bør heller brukes til "langsiktig måling".

Men i følge tickeren din har du jo gått ned 3 kg? Det er jo kjempebra, selv om det kan virke som lite på 6 uker. Jeg tror bare det jeg prøver å si er - ikke gi opp! Det løsner, men det tar gjerne tid. Jeg synes det virker som du spiser riktig, og at du går til jobb har nok absolutt effekt med din vekt. Ikke minst er det godt å klarne hodet når du jobber såpass mye. Synes du skal fortsette som du gjør.

Det med å bli sinna når man ikke får mat kan jeg relatere meg til. Jeg var likedan - helt til jeg begynte å spise sjeldnere. Jeg aner ikke om det er det som fiksa det, men da jeg begynte å spise i et mindre "vindu" i døgnet var det som om jeg forstyrret blodsukkeret mindre. Jeg tror jeg overproduserer insulin, som i at etter at jeg har spist, går insulinet for mye til verks og senker blodsukkeret til bånns etter 1,5 - 2 timer, og jeg er sulten igjen. Derfor prøver jeg å samle spisinga i et 8-10 timers spisevindu. Kontroversielt, men det har funket for meg. Etter hvert har jeg merket at jeg nesten konsentrerer meg bedre, kroppen er "flatere" i humøret, som om blodsukkert klarer å "hvile" fram til lunsjtider.

Jeg husker jeg brukte å bli så sint av å være sulten at samboeren min nesten ikke kunne snakke til meg. Nå kan jeg merke at jeg blir litt ukonsentrert og må fokusere på å lage mat når jeg er sulten, men jeg føler ikke samme stresset som før. Jeg har blitt mye mer komfortabel med spisinga, fordi jeg ikke tenker på "når skal mitt neste måltid bli?" mer.

Men nå vet jeg at det er skjoldbruskkjertelproblemer i familien, som kan ha noe med det å gjøre. Så jeg vil ikke anbefale periodisk faste til alle. Men jeg har snakket med flere som har fått "reddet hverdagen" etter å begynt med det, og det gjelder også meg.

Altså, ikke slutt å spis :) Jeg bare liker å nevne den historien :gjeiper:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har de siste 6 ukene gjort kraftige endringer i kosthold og treningsvaner og gått relativt hardt til verks. Kuttet alt sukker, brus, godteri og alt som man trygt kan si er dårlige vaner i matveien.

Jeg fører matdagbok på diett.no, forsøker å holde kalorinivået på mellom 14-1600 kalorier (jeg skal utifra beregning forbrenne mellom 2100-2200 kalorier i døgnet) de dagene jeg ikke trener, og maks 1750 de dagene jeg trener.

Jeg svømmer 2 ganger i uken, og begynner denne uken også med styrketrening ( StrongLifts 5x5 ) for å få både variasjon og fordi jeg vil bygge muskler, ikke bare brenne fett.

Av mat kan jeg fortelle at jeg holder meg til hovedsaklig proteiner, mye kylling, tunfisk og ytrefilet av svin, samt ulike former for grønnsaker. Mest brokkoli, blomkål, grønne bønner og avocado for å få i meg litt fett. Jeg spiser iblant egg, men holder meg litt vekk fra melkeprodukter pga melkeproteinallergi som ikke er spesielt ille.

Bare for å gjøre denne setningen helt klar; spiser du lite egg generelt eller fordi du tror det er melk i egg?

Jeg kan spise små mengder ost eller yogurt.

Slik vil en dag med mat typisk se ut for meg (på en dag jeg ikke trener):

Frokost:

En neve cottage cheese m/en halv neve bringebær

1 ts sukrin til bærene

Lunsj:

Hjemmelaget kyllingfilet 1-1 1/2 filet

En halv tallerken grønnsaker/brokkoli

1 ss aioli/pesto/majones

Ettermiddagsmat:

Proteinbar/shake

Litt nøtter eller iblant avocado

Middag:

Kyllingfilet surret i bacon 1 filet

En halv tallerken grønnsaker/brokkoli

1-3 ss barbecuesaus/pesto/aioli

Teoretisk sett skal vel dette gjøre at jeg går ned i vekt. Det som derimot skjer, er at jeg selv kan kjenne at jeg holder på vann, går opp og ned i vekt uke for uke og dette på tross av at jeg leser meg opp på kosthold, trening og ulike teorier.

Jeg har ikke noe ønske om å gå på en "diett", dette skal være en varig endring og jeg vil IKKE kjøre et hektisk eller ekstremt race som jeg føler at lavkarbo alene kan være.

Jeg får i meg mer proteiner enn fett,

Problemet er at du også tar inn lite karbs. Kroppen må enten få mer fett og lite karbs eller en god blanding av begge deler. Hvis ikke vil ikke kroppen klare seg i lengden.

og dette trives jeg godt med da jeg er svært sensitiv for både syre (drikker aldri kaffe, juice osv) og fett generelt, får halsbrann om jeg spiser egg og bacon til frokost. Bær går fint da disse ikke er like syreholdige.

I utgangspunktet innbiller jeg meg at jeg har en god oversikt over hva jeg putter i kroppen min, og spørsmålet er da - er det noen som har opplevd noe lignende? Kan jeg ha lavt stoffskifte/hormonforstyrrelser som gjør dette til en mye vanskeligere oppgave enn det burde være? Er det noen som kan peke på noe jeg eksplisitt gjør feil, da jeg både passer på makronivåene og kaloriene uten å lykkes, eller har tips til hvordan jeg bedre kan lykkes uten å få i meg for mye fett, syre og melkeprodukter?

Ellers er det jo kardio som er en fin måte å kvitte seg med vannvekt og redusere fettprosent. Siden du er litt stor så kan det lønne seg med powerwalk/ellipsemaskin/spinning i starten, og etterhvert som formen blir bedre og du er litt mindre(og det er mindre fare for belastningsskader); starte med jogging.

Få inn mer fett og trege karbs. Solsikkeolje er supert til matlaging. Ellers er mandler/valnøtter gode kilder. Ryvita knekkebrød er gode kilder til trege karbs.

Nå er jeg selv eggoman :popcorn: Spiser minst 2 egg om dagen. Det metter kjempegodt og det gir meg masse energi. Lager enten eggerøre med tomat, kokos suppe med hard kokte egg, Ryvita med egg og skinke etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vekta mi er også stuck.

Driver også med lavkarbo, trener 2-3 ganger i uka og prøver å gå litt turer i oppoverbakke de dagene jeg ikke trener.

Ligger på ca 1500 kcal per dag og 1 dag i uka med opptil 2000 kcal.

Tiltak: ligge nærmere 1000 kcal om dagen + har begynt å spise noe som heter sukkeroefiber som inneholder mye fiber og gir god metthetsfølelse, lite karbohydrater, lite energi, men smaker som hestemat. ( metthetsfølelsen varer bare i en times tid også forrsten)

Sier som en annen oppe her at det som teller mest iforhold til ALL slanking er å ikke gi opp!

En ting også, hvor mye ekstra man forbrenner bestemmes av intensiteten på treningen, og man må feks omtrent kunne crawle med en viss intensitet, skal svømming forbrenne særlig mye med kcal. Det er forresten også lett å spise for mye i helger etc slik at man eventuelt ødelegger det underskuddet man har bygget opp igjennom hele resten av uka.

Endret av mousepad
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville bare nevne at hvis du er hoven i kroppen over tid, med trøtthet, hodepine++ ville jeg fått sjekket nyrefunksjon og blodtrykk. Dette er nemlig også symptomer på nyresykdom, selv om det kan være mye annet.

Når man har mye vann i kroppen, skal du unngå produkter med salt og faktisk ikke drikke så mye. Ved alvorlig nyresvikt settes man på saltfri diett over en (kort) periode og blir dehydrert så kroppen tvinges til å ta opp og bruke vannet i kroppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...