Gå til innhold

Spisbare julegaver


Lady_Beatrice

Anbefalte innlegg

sild er det vel fåtallet i dette landet som liker? og så til jul da. passer ikke inn

Jeg kjenner mange som er veldig glad i ulike typer silderetter; sursild, sherrysild, kryddersild, tomatsild, karrisild osv. Der jeg kommer fra og der jeg bor nå er dette vanlige retter på f. eks julelunch etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest navnelapp

De rom-rosin-trøflene så supergode ut! :)

Hvordan oppbevarer du dem? Og hvor lenge er de holdbare? (det siste der er kanskje ikke en helt relevant problemstilling, men du vet. Hehe.)

Eg brukar å gi dei bort i fine skåler med cellofan og sløyfe. Finn du ikkje cellofan kan du bruke store teikeposar, dei har også den fine, knitrande overflata. Del dei i to flak. :) Til oss her heime oppbevarer eg dei i ein tett boks. Men du har heilt rett, dei varer ikkje spesielt lenge. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lyst til å lage karameller, leter etter en god oppskrift.

Kanskje denne:

50 g smør

200 g farin

2 1/2 dl fløte

2 dl sirup

1 ts vaniljesukker

Alt helles i en kasserolle, bland hele tiden. Kokes på middels varme til den blir lys brun. Ha det på en langpanne, og del opp i terninger. Ha melis i et norges glass, putt karamellene i, og rist. Da kan de ligge i samme glass/pose uten at de klisser seg sammen.

Men har ikke testet den altså!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg kjenner mange som er veldig glad i ulike typer silderetter; sursild, sherrysild, kryddersild, tomatsild, karrisild osv. Der jeg kommer fra og der jeg bor nå er dette vanlige retter på f. eks julelunch etc.

Det samme er det her. Jeg er vant til at sild hører jula til. Ikke at jeg er så veldig glad i det selv. Og det er ikke noe jeg ville gitt til hvem som helst i julegave. Men jeg har et par eldre damer som skal ha en liten julehilsen, og jeg vet de er veldig glade i sild. Så da har jeg tenkt å prøve å lage noen sildeglass til dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har forslag til spiselige gaver som kan sendes i posten (og altså ikke må oppbevares kjølig, eller er flytene)?

Hm. Syltetøy i et lite, hermetisert glass kan jo gå an? Ellers laget jeg musli selv i fjor, det ble veldig godt mottatt! Har skrevet ingredienser og fremgangsmåte denne tråden: http://forum.kvinneguiden.no/?showtopic=594076

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...