Gå til innhold

Hva gjør dere med kortene?


Midnattsol

Anbefalte innlegg

Jeg har julekort fra mange år tilbake liggende i bunker (en bunke med bånd runt for hvert år).

Drømmen min er (har vert) å få meg et skrin/kiste å samle de i.

Grunnen er:

Da jeg var lita jente hadde mor et skrin (lita kiste) med gamle kort i, som hun hadde arvet etter sin mor. Der var det mange flotte kort!!! Bestemor hadde samlet kort fra hun var ungjente (og nå snakker vi om kort fra først på 1900-tallet, til ca 1945/50), m.a. julekort o.l. hun og foreldrene (som også hadde samlet de) hadde fått fra venner og familie som hadde emigrert til Amerika.

Denne kista var mor veldig redd for, og det var bare når vi var syke vi fikk lov å se på de. Vet at jeg la meg "syk" for å få se på kortene! Det var noe helt eventyrlig ved de! Og når jeg hadde sett igjennom kortene, var jeg frisk igjen. Jeg hadde alltid håpet og trodd at jeg skulle arve dette skrinet, men det ble det ikke... :cry:

Derfor har jeg alltid tenkt at de kortene jeg samler KANSKJE en dag blir gamle og spennende for noen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei

Jeg har julekortene mine framme en stund, så når julen er over bruker jeg en bordesaks,og klipper ut bildene.Disse blir til "til/fra kort" til neste

juls gaver.

De som ikke har noen skrift bak på lager jeg et lite hull i så det kan henge i sløyfa, og de med skrift bakpå teiper jeg til pakken, og skriver et sted på bildet.

Med bursdagskort etc lar jeg ungene som ikke kan skrive enda, og som gjerne vil lage sine egne kort, klippe ut "Gratulerer med dagen " etc og lime det på sitt eget kort med tegninger i. De synes det er morro.

På denne måten blir de liksom brukt igjen, og ikke bare kastet !!

~Sara~ :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne tråden inspirerte meg sist eg var her inne, så eg endte opp medå gåpå Binders og kjøpe 4 tjukke permar i A5-format, og 200 plastlommer til desse. Har no ein fullstappa perm med bryllaupskort! Har dessutan ein med julekort, ein med bursdagskort og ein med feriekort etc. (Desse siste er det lite i, fordi eg ikkje har leita fram dei som er eldre enn denne hausten enno...

Synst det var lurt eg - få kort som ikkje får plass i slike mapper. Dei doble berre legg eg oppi, dei enkle er ofte slik at dei akkurat får plasspå tvers, og slik er det lett å lese teksten når ein blar mappa rundt.

Ikkje tek det stor plass heller - desse permane kan jo stå i kva for hylle som helst... :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal få organisert en plass til kortene. Julekortene er nå bare lagt ned i eska med julesaker. Andre kort ligger nå i en stor konvolutt og mange har jeg dessverre kasta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...