Gå til innhold

Er kyllingkjøttdeig sunt?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Lukta forsvinner fem minutter etter åpning av pakken.

Kyllingkjøttdeig består ikke av de beste stykkene kjøtt (ikke vanlig kjøttdeig av storfe heller), men det er greit at de utnytter hele dyret når det først skal slaktes likevel. Så jeg har ikke nevneverdige problemer med MUK av kylling.

Det ble foretatt en kjapp test av ulike typer pølser i en eller annen avis for en tid tilbake. De fleste i smakspanelet foretrakk pølsene med MUK. Pølsene med rent kjøtt falt ikke i smak på samme måte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

dere vet at det er lagd av beinrester og annet gørr?

MUK er vel ikke bein, men bindevev og annet som man ikke bruker vanligvis. Men det er jo ikke noe problem i seg selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men fett er ikke usunt, så slutt å vær så forbanna hysteriske. Om man skal tenke kalorier, så er det bedre med kyllingkjøttdeig og karbonadedeig istedenfor vanlig kjøttdeig. Men fett skal vi ha, og det fettet som er i de produktene er ikke farlig, og ikke er det ekstremt mye heller.

Når det gjelder om mettet fett er sunt eller ikke så finnes det ikke et entydig svar siden den forskningen som foreligger ikke er komplett. Det de fleste er enig om er at det er bedre med umettet fett enn mettet.

The findings are suggestive of a small but potentially important reduction in cardiovascular risk on modification of dietary fat, but not reduction of total fat, in longer trials. Lifestyle advice to all those at risk of cardiovascular disease and to lower risk population groups, should continue to include permanent reduction of dietary saturated fat and partial replacement by unsaturates. The ideal type of unsaturated fat is unclear.

Hooper L, Summerbell CD, Thompson R, Sills D, Roberts FG, Moore H, Davey Smith G. Reduced or modified dietary fat for preventing cardiovascular disease. Cochrane Database of Systematic Reviews 2011, Issue 7. Art. No.: CD002137. DOI: 10.1002/14651858.CD002137.pub2

Derfor er det fornuftig å holde seg til magre kjøttprodukter og heller få fett fra umettede kilder.

Det er dog ikke kjempefarlig å få i seg noe mettet fett som du sikkert ser om du leser gjennom den analysen jeg lenket til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiser kyllingkjøttdeig hver uke og har aldri opplevd noen beinbiter. Mer bein i fisken for å si det sånn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...