AnonymBruker Skrevet 29. september 2011 #1 Del Skrevet 29. september 2011 Jeg lurer litt på om jeg kanskje ikke tåler egg (bortsett fra mindre mengder i mat).. Jeg blir rar i magen etterpå, alt fra vondt til murrende følelse, og blir oppblåst. Er dette symptomer noen kjenner igjen, eller er det ikke nødvendigvis en intoleranse for egg i det hele tatt? Det er bare litt påfallende at det skjer hver gang jeg inntar kokt egg på knekkebrød, og ikke ellers.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Meridian Skrevet 30. september 2011 #2 Del Skrevet 30. september 2011 Jeg vet at de fleste sliter om de får i seg gluten, evnt hvetemel, melkeprodukt og sukker. Du spiser jo knekkebrød hver gang du spise egg, og jeg vil heller tro at du reagerer på knekkebrødet. Husker før, så spiste jeg egg sammen med brød, rundstykke o.l., og jeg fikk ofte eggepromp og eggemage. Men så måtte jeg kutte ut alt med gluten, og nå spiser jeg mye egg uten problem. Egentlig skal man tåle egg, men hvetemel og gluten kan bl.a. gjøre at man reagerer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. september 2011 #3 Del Skrevet 30. september 2011 Jeg vet at de fleste sliter om de får i seg gluten, evnt hvetemel, melkeprodukt og sukker. Du spiser jo knekkebrød hver gang du spise egg, og jeg vil heller tro at du reagerer på knekkebrødet. Husker før, så spiste jeg egg sammen med brød, rundstykke o.l., og jeg fikk ofte eggepromp og eggemage. Men så måtte jeg kutte ut alt med gluten, og nå spiser jeg mye egg uten problem. Egentlig skal man tåle egg, men hvetemel og gluten kan bl.a. gjøre at man reagerer. Greia er at jeg spiser mye knekkebrød ellers også, med andre ting enn egg, reagerer ikke da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Meridian Skrevet 30. september 2011 #4 Del Skrevet 30. september 2011 Ja, men jeg tror det er en kombinasjon av egg sammen med glutenproteinet ...Men jeg er altså ikke sikker. Jeg vil anbefale deg å prøve å spise egg uten knekkebrød, og heller spise egg med noe som er glutenfritt for å se om du reagerer da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. september 2011 #5 Del Skrevet 30. september 2011 Ja, men jeg tror det er en kombinasjon av egg sammen med glutenproteinet ...Men jeg er altså ikke sikker. Jeg vil anbefale deg å prøve å spise egg uten knekkebrød, og heller spise egg med noe som er glutenfritt for å se om du reagerer da. Ok, takk for tips Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 30. september 2011 #6 Del Skrevet 30. september 2011 Egentlig skal man tåle egg, men hvetemel og gluten kan bl.a. gjøre at man reagerer. Stemmer ikke. Min sønn har fått påvist egg-allergi på astma og allergisenteret her. Er en enkel prikktest for å finne det ut. Enkelte almenleger kan også ta slike prøver. I stedenfor å lure, er det jo bare å ta en test Er hviten i egget han ikke tåler. Reaksjonene han får da er at han hovner opp i lepper, munn, blir uvel og kvalm. De få gangene han har fått i seg litt for mye egg (før vi viste han var alergisk) ble han tungpustet og hes Var slik jeg fikk misstanke til at han reagerete på egg. Han kan spise ting som pannekaker, vaffler og kaker med noe egg i, så lenge det er 2-3 egg i røren går det greit. Men ikke større mengder. Slik som marengskake, suksessterte og kransekake som har mye egg i seg, kan han ikke spise. Stekt, kokt egg og eggeomelett, hvor det er rent eggeprodukt som blir servert kan han ikke få. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå