Arwen Skrevet 27. november 2003 #1 Del Skrevet 27. november 2003 Jeg skal ha julemiddagen hjemme for første gang og må lage 3 1/2 kilo ribbe, når må den i ovnen for at den skal være ferdig til klokka fem? Har laget ribbe før, men ikke under tidspress Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Engel, ikke pålogget Skrevet 28. november 2003 #2 Del Skrevet 28. november 2003 Dampes i 30-40 min, og stekes så i 2-2,5 t for familieribbe, 1,5 t for tynnribbe står det i min oppskrift. Steketiden går vel på tykkelsen, ikke hvor mange kilo det er. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
foxie Skrevet 30. november 2003 #3 Del Skrevet 30. november 2003 Min erfaring, om det høres aldri så feil ut.... sett ribben i ovnen sånn i 12-1 tiden.... skru heller ned tempraturen, og la ribben stå i en time eller to for mye. Blir ikke tørr!!!! Det er den for feit til... men du blir kvitt litt av det fettet som er. Ville også ha saltet og peppret ribben et par dager i forveien. :blunke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arwen Skrevet 30. november 2003 Forfatter #4 Del Skrevet 30. november 2003 Salter og pepprer alltid et par dager i forveien, selvfølgelig Men har aldri lagd ribbe under tidspress Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Scorpina Skrevet 30. november 2003 #5 Del Skrevet 30. november 2003 Jeg får min ribbe perfekt HVERT år jeg!! fordi? JO!! Jeg tar den opp dagen før, krydrer den m/salt+pepper (vær litt raus med salt oppå svoren), og når den er sånn halvtint tar jeg en skarp kniv og skjærer til svoren ordentlig (synes de skjærer for kort neddi svoren på butikken jeg da...) Begynne å steke sånn i 13 tiden du - da er du sikker på at ribba er helt ferdig til gjestene ankommer Så legges den med svoren OPP på en rist som igjen står i langpanna. Legg en tallerken under ribba så den "hever" seg på midten (ellers vil alt fettet ligge i svoren - ikke sive ned og svoren blir ikke crispy) og aluminiumsfolie over. Hell i vel 2-3 dl varmt vann i langpanna. NB : pass på at det hele tiden er vann i panna Ovnen på 220 grader i ca 40-45 minutter til svoren er blitt sånn "oppblåst" (ære være god norsk ) Ta AV folien nå og sett varmen ned til rundt 200 grader og stek den i ca 2 1/2 timer. Jeg har alltid familieribbe og den stekes såpass lang tid. Har du tynnribbe stekes den så i 1 - 1 1/2 time. (skjønt, familieribbe ER best!!!) På slutten av steketiden BØR og SKAL nå svoren være sprø hihi.... men jeg måkker som regel opp temp'en til MAX de siste 10 minutta. Ta den ut av ovnen og la ribba hvile i minst 15-20 minutter før den skjæres i. Lag god saus av sjyen (evt bare sil sjyen og servèr) Nyyyyyyyydelig!!! (vann i munnen ja!!! :D ) Nå vet du sånn ca hvor lang tid du kommer til å bruke på laginga Lykke til - og GOD JUL!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arwen Skrevet 30. november 2003 Forfatter #6 Del Skrevet 30. november 2003 Takk :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå