AnonymBruker Skrevet 15. august 2011 #1 Del Skrevet 15. august 2011 Jeg reagerer på hvete og eller gluten. Men det jeg lurer på, er om det forskjell på symptomene i forhold til "hvorfor" man reagerer på det. F.eks har man ulike symptomer hvis man har cøliaki enn hvis man bare er allergisk, og er symptomene igjen annerledes hvis det bare er en intoleranse? Og et spørsmål til; jeg får reaksjon uansett hva jeg inntar som inneholder det nevnte, men jeg får ulike typer rekasjoner etter hva jeg inntar. Reagerer f.eks på en annen måte når jeg spiser brød enn øl, en annen måte på knekkebrød enn pizza osv. Noen med litt peiling eller erfaring? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2011 #2 Del Skrevet 15. august 2011 høres ut som mye sitter i hodet og ikke en allergi. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Katee Skrevet 15. august 2011 #3 Del Skrevet 15. august 2011 Om du ikke tåler gluten så er det jo ganske mange symptomer som inntrer. Du opplever gjerne ikke alle hver gang, avhenger litt hvor mye du ikke får i deg osv. Allergiske reaksjoner er ofte kraftigere, men jeg regner med at dette er veldig individuelt. At du opplever forskjellige symptomer etter å ha inntatt forskjellige ting, tenker jeg har sammenheng med hvor mye gluten du har fått i deg i fra de forskjellige matvarene. Men jeg er ingen lege... Jeg reagerte også veldig forskjellig før jeg begynte på diett, men dette var fordi jeg reagerte på laktose, skalldyr osv ITILLEGG til gluten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aviale Skrevet 15. august 2011 #4 Del Skrevet 15. august 2011 (endret) Jeg reagerer på hvete og eller gluten. Men det jeg lurer på, er om det forskjell på symptomene i forhold til "hvorfor" man reagerer på det. F.eks har man ulike symptomer hvis man har cøliaki enn hvis man bare er allergisk, og er symptomene igjen annerledes hvis det bare er en intoleranse? Og et spørsmål til; jeg får reaksjon uansett hva jeg inntar som inneholder det nevnte, men jeg får ulike typer rekasjoner etter hva jeg inntar. Reagerer f.eks på en annen måte når jeg spiser brød enn øl, en annen måte på knekkebrød enn pizza osv. Noen med litt peiling eller erfaring? Jeg aner ikke hvordan folk med glutenallergi/hveteallergi reagerer, men jeg vet hvordan cøliakere reagerer. De fleste som har cøliaki (som jeg kjenner i alle fall) blir kvalm/spyr etter å ha spist gluten. Før de fikk diagnosen hadde de konstant mageproblemer og tok ikke opp næring. En 2-åring var omtrent underernært fordi kroppen ikke tok opp næring. Hos folk som har cøliaki bryter cøliakien ned "tarmtottene" som tar opp næring, sånn at man ikke får noe næring fra maten man spiser. Uansett: råd #1 er å dra til legen. Med en liten blodprøve kan du finne ut om du har cøliaki (mulig du også må ta en gastroskopi også da, dessverre..), og tror man kan sjekke andre allergier også Edit: Jeg har også cøliaki og var trøtt og sliten i flere år. Ble også lett syk. Jeg er likevel et "unntak" siden jeg ikke får mageproblemer hvis jeg spiser gluten, da får jeg bare ikke nok næring. Endret 15. august 2011 av Johanne.R Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Carleigh-Ann Skrevet 15. august 2011 #5 Del Skrevet 15. august 2011 Jeg tåler ikke hvete/meieriprodukter/egg. Spiser jeg dette får jeg kjempevondt i magen og må løpe på do med en gang. Men folk reagerer vel forskjellig, hos noeen tar det kanskje litt tid før de merker noe. Jeg blir dårlig med en gang. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2011 #6 Del Skrevet 15. august 2011 Jeg aner ikke hvordan folk med glutenallergi/hveteallergi reagerer, men jeg vet hvordan cøliakere reagerer. De fleste som har cøliaki (som jeg kjenner i alle fall) blir kvalm/spyr etter å ha spist gluten. Før de fikk diagnosen hadde de konstant mageproblemer og tok ikke opp næring. En 2-åring var omtrent underernært fordi kroppen ikke tok opp næring. Hos folk som har cøliaki bryter cøliakien ned "tarmtottene" som tar opp næring, sånn at man ikke får noe næring fra maten man spiser. Uansett: råd #1 er å dra til legen. Med en liten blodprøve kan du finne ut om du har cøliaki (mulig du også må ta en gastroskopi også da, dessverre..), og tror man kan sjekke andre allergier også Edit: Jeg har også cøliaki og var trøtt og sliten i flere år. Ble også lett syk. Jeg er likevel et "unntak" siden jeg ikke får mageproblemer hvis jeg spiser gluten, da får jeg bare ikke nok næring. Problemet mitt var også at jeg var konstant dårlig -i generell forstand. Ble influensa-forkjøla omtrent annenhver uke en periode, og hadde ikke energi til noe, var sånn konstant varm og svett og bare det å holde seg våken var et ork, eller gå opp en trapp i perioder. ( I tillegg til ekstrem akutt reaksjon ved inntak av boller og brød - hodepine, kroppsverk, fjernhet osv, men det lot jeg bare være å spise og tenkte ikke mer over at kunne være noe....) Gikk til legen pga det med slitenheta og at jeg ble lett syk, og legen lanserte teorien om at det kanskje var noe magerelatert. Var til gastroskopi som jeg ikek klarte å gjennomføre (flaut:P). Men pga mye styr med forskjellige leger og vikarer og drit og leger som ikke gidder å prøve å forstå ting så ga jeg opp og gjøre noe mer med det, men begynte å kutte ut gluten og merka omtrent bedring over natta. Har fått et nytt liv, jeg har energi til å gjøre vanlige ting, føler meg våken etter å ha sovet, går på do en gang omd agen som vanlige folk, har ikke konstant murring i magen, OSV. Jeg merka på en måte alle problemene jeg har hatt bedre når de forsvant.Kanskje mest fordi det har vært såpass diffuse symptomer. Det er da jeg merka at det kanskje ikke var normalt å ha en følelse av å måtte på do ofte, men ikke få til noe, ha litt slim i avføringa, osv. Jeg har ikke de problemene med at jeg må akutt på do og alt går gjennom og ikke tar opp næringa. Men har inttrykk av at det er sånn man skal reagere om man ikke tåler dette, Men det er jo påfallende syns jeg da at det er sånn. Blodprøve for cøliaki slo ikke ut. Ikke allergi heller. Derfor er jeg litt i villrede. Hadde riktignok begynt å spise mindre gluten før prøvene ble tatt. Men uansett, det jeg reagerer verst på og akutt er brød, boller, kaker - da får jeg en sånn merkelig hodepine, kjennes ut som noen har lagt en murstein over øya, lette kramper rundt magen/ryggen, slimete avføring og så blir jeg så sløv og trøtt av dimensjoner + av og til vondt i kroppen. Også lit sånn bilsyk-kvalm. Øl får jeg vondt i magen av - bare et par dl og det er vondt etter en liten stund, pluss løs avføring. Har prøvd meg fram og får ikke slik reaksjon av corona - som jo er glutenfritt. Dette er gjennomgående reaksjoner, men varierer litt i styrke, og det at jeg får litt ulik type reaksjon, får ikke sånn akutt reaksjon av alt f.eks. Det er jo såpass at jeg gjør en innsats for å unngå det, så nei det sitter ikke i hodet som enkelte mener her. Det er jo ikke akkurat sånn at jeg har LYST å prøve å unngå alt det her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. august 2011 #7 Del Skrevet 15. august 2011 og ja, jeg vet at jeg burde til legen, men vil høre litt om hvordan folk har det. For føler det er vanskelig å komme gjennom hos leger med sånne greier som det her - ts som også skrev forrige innlegg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aviale Skrevet 16. august 2011 #8 Del Skrevet 16. august 2011 Problemet mitt var også at jeg var konstant dårlig -i generell forstand. Ble influensa-forkjøla omtrent annenhver uke en periode, og hadde ikke energi til noe, var sånn konstant varm og svett og bare det å holde seg våken var et ork, eller gå opp en trapp i perioder. ( I tillegg til ekstrem akutt reaksjon ved inntak av boller og brød - hodepine, kroppsverk, fjernhet osv, men det lot jeg bare være å spise og tenkte ikke mer over at kunne være noe....) Gikk til legen pga det med slitenheta og at jeg ble lett syk, og legen lanserte teorien om at det kanskje var noe magerelatert. Var til gastroskopi som jeg ikek klarte å gjennomføre (flaut:P). Men pga mye styr med forskjellige leger og vikarer og drit og leger som ikke gidder å prøve å forstå ting så ga jeg opp og gjøre noe mer med det, men begynte å kutte ut gluten og merka omtrent bedring over natta. Har fått et nytt liv, jeg har energi til å gjøre vanlige ting, føler meg våken etter å ha sovet, går på do en gang omd agen som vanlige folk, har ikke konstant murring i magen, OSV. Jeg merka på en måte alle problemene jeg har hatt bedre når de forsvant.Kanskje mest fordi det har vært såpass diffuse symptomer. Det er da jeg merka at det kanskje ikke var normalt å ha en følelse av å måtte på do ofte, men ikke få til noe, ha litt slim i avføringa, osv. Jeg har ikke de problemene med at jeg må akutt på do og alt går gjennom og ikke tar opp næringa. Men har inttrykk av at det er sånn man skal reagere om man ikke tåler dette, Men det er jo påfallende syns jeg da at det er sånn. Blodprøve for cøliaki slo ikke ut. Ikke allergi heller. Derfor er jeg litt i villrede. Hadde riktignok begynt å spise mindre gluten før prøvene ble tatt. Men uansett, det jeg reagerer verst på og akutt er brød, boller, kaker - da får jeg en sånn merkelig hodepine, kjennes ut som noen har lagt en murstein over øya, lette kramper rundt magen/ryggen, slimete avføring og så blir jeg så sløv og trøtt av dimensjoner + av og til vondt i kroppen. Også lit sånn bilsyk-kvalm. Øl får jeg vondt i magen av - bare et par dl og det er vondt etter en liten stund, pluss løs avføring. Har prøvd meg fram og får ikke slik reaksjon av corona - som jo er glutenfritt. Dette er gjennomgående reaksjoner, men varierer litt i styrke, og det at jeg får litt ulik type reaksjon, får ikke sånn akutt reaksjon av alt f.eks. Det er jo såpass at jeg gjør en innsats for å unngå det, så nei det sitter ikke i hodet som enkelte mener her. Det er jo ikke akkurat sånn at jeg har LYST å prøve å unngå alt det her. Skjønner hva du mener med gastroskopi, jeg har gjort det en gang og neste gang blir det narkose/søvemedisin Legene kan legge til rette for sånne ting hvis du presser dem litt og er klar på at du IKKE vil gjøre det med mindre du får tingene du vil ha. Det blir en del lengre å vente, jeg har ventet over 6mnd og skulle bare vente 3, men til slutt er det kanskje verdt det Da får du vertfall svar på om tarmene dine er "friske". Når det gjelder det at du er trøtt, så er det sannsynligvis pga at du ikke tar opp næring, men jeg skal ikke si noe sikkert. Får man ikke næring blir man trøtt/sliten av alt og får dårlig immunforsvar. Skjønner at du vil høre om andres erfaringer, men neste steg burde i alle fall være å ta en gastroskopi Noen ganger kan man også få beroligende midler hvis man ikke vil ha narkose/søvemedisin. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå