Gå til innhold

Langvarig hose


Gjest BC

Anbefalte innlegg

Har en samboer som har slitt med langvarig hoste (snart 5 månender). Syns hele opplegget rundt legene har vært et eneste stort rot. Har vært hos 3 ulike leger, men de har ikke funnet ut hva det er. I slutten av måneden skal han til sin 4 lege.

Det som er rart, er at hostinga går i bølgedaler. I begynnelsen hostet han mye, hardt og hele tida. Nå kan han være hostefri i noen dager, hvor han plutselig for hosteanfall som varer i flere timer om natta. Så er han bra i en uke, så plutselig hoster han en hel dag. Han beskriver det som om det er noe i halsen som "kitler" som verken kommer opp eller ned. Han har blant annet tatt prøver for kikhoste, noe det ikke var. Har tatt røngken av lungene, der fant de ingenting. Venter på time for å ta UL av hjerte (han har hull i hjertet).

Bare lurer på om noen andre har vært borti noe lignendes? Om noen vet hva det kan være? Begynner jo å lure når ikke legene finner det ut engang. Nesten så jeg er redd for at det er noe alvorlig når det har pågodt så lenge....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

langvarig hoste kan være astma.

20% av astma tilfellene har kun hoste.

har han tatt spiritesten?

TS her. Har ikke tenkt på astma som en mulig årsak. Skal få han til å ta det opp med legen sin. Og nei han har ikke tatt spiritesten. Hva går den ut på?

Han sier ofte at han er tett/får vondt i bihulene med jevne mellomrom. Er dette noe typisk astma? (Googlet litt, men det stod ikke som et symptom)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiritest er formodentlig spirometri. Det er en test der man blåser inn i en maskin som måler en del parametre rundt lungefunksjon, og som kommer opp som en graf som forteller om en hel del vitale aspekter av dette. Resultatene forteller hvorledes lungefuksjonen er, og kan være til hjelp diagnostisk.

Det er imidlertid ikke sikkert dette har med lunger å gjøre. Kombinert med tette og vonde bihuler, kan dette også være retronasale infeksjoner, vegetasjoner i nese- / bihuler, slimhinnefortykninger, allergi, relatert til søvnapnéeer etc. Mulighetene er mange.

Har han vært hos ØNH-spesialist, eller bare hos almennlege?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...