Gå til innhold

Hvor farlig er hasj?


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Alle jeg har snakket med som har hatt en dårlig opplevelse med å røyke hasj, har faktisk drukket alkohol samtidig, og da blir man dårlig.

Første gangen jeg prøvde var jeg full på byen og jeg endte opp enda mer full og ravete og kastet opp.

I edru tilstand, blir jeg bare avslappet, mer mellow på en måte.

Gjelder med dette som med andre rusmidler, alt med måte.

Når jeg drikker alkohol, uten å bli full, bare brisen, så blir jeg dårlig, kaster opp og føler meg syk i flere dager etterpå. Hvorfor? Selv setter jeg vel noe av sammenhengen med at alkohol er en nervegift, såklart kroppen reagerer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Og var en grunnen sa du?

:sjenert:

Hva er da grunnen til at FN-panelet bestående av meget oppegående mennesker mener noe annet? http://www.nettavisen.no/nyheter/article3163672.ece

Les tråden fra begyndelsen igjen, og se om du får med deg litt mere denne gangen. Les gjerne den tråden som heter "sunne rusmidler" også.

Hvor mange fagfolk er det i dette FN-panelet, sa du?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor mange fagfolk er det i dette FN-panelet, sa du?

Presidenter og inetellektuelle - holder det? Eller er du hevet over alle disse? :jepp:

I dette FN panelet finner du:

Asma Jahangir, human rights activist, former

UN Special Rapporteur on Arbitrary, Extrajudicial and Summary Executions, Pakistan

Carlos Fuentes, writer and public intellectual, Mexico

César Gaviria, former President of Colombia

Ernesto Zedillo, former President of Mexico

Fernando Henrique Cardoso, former President of

Brazil (chair)

George Papandreou, Prime Minister of Greece

George P. Shultz, former Secretary of State, United States (honorary chair)

Javier Solana, former European Union High Representative for the Common Foreign and Security Policy, Spain

John Whitehead, banker and civil servant, chair of the World Trade Center Memorial Foundation, United States

Kofi Annan, former Secretary General of the United Nations, Ghana

Louise Arbour, former UN High Commissioner for Human Rights, President of the International Crisis Group, Canada

Maria Cattaui, Petroplus Holdings Board member, former Secretary-General of the International Chamber of Commerce, Switzerland

Mario Vargas Llosa, writer and public intellectual, Peru

Marion Caspers-Merk, former State Secretary at the German Federal Ministry of Health

Michel Kazatchkine, executive director of the Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria, France

Paul Volcker, former Chairman of the United States

Federal Reserve and of the Economic Recovery Board

Richard Branson, entrepreneur, advocate for

social causes, founder of the Virgin Group, co-founder

of The Elders, United Kingdom

Ruth Dreifuss, former President of Switzerland and

Minister of Home Affairs

Thorvald Stoltenberg, former Minister of Foreign Affairs and UN High Commissioner for Refugees, Norway

HER er rapporten

Og for dem som fremdeles IKKE har fått med seg dette: Disse anbefaler sterkt at narkotika skal bli legalisert og da spesielt cannabis.

Hvem mener det vet mer enn alle disse? :lete:

Idioter sikkert :filer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Revenka:

Ikke ett eneste av disse menneskene har noen faglig bakgrund for å vurdere dette. I så fall bare den politiske siden av saken. Det blir litt som om man skulle sette politiet til å avgjøre medisinske spørsmål, eller Norges Speiderforbund til å fatte avgjørelse i trygdesaker.

Du kan ikke legge for meget vekt på dette panelet. Det må grundigere utredninger til, med tunge fagfolk inden medisin, sociologi, psykiatri og rettssociologi før man kan komme til noe fornuftig i denne debatten. FN-panelet gir bare et politisk råd, ikke noe andet.

...og jeg ser fortsatt ikke at du har kommentert de kliniske fakta jeg har presentert for deg. I så måde må jeg si at ignoransen ligger hos deg selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Revenka:

Ikke ett eneste av disse menneskene har noen faglig bakgrund for å vurdere dette.

Hvordan kan du uttale deg om det?

Du vet best ja

ha ha ha ha

Go take a look at the man in the mirror.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kikket på mannen i speilet, og han sa til meg at det ikke er fremkommet noen opplysninger som skulle tilsi at noen av disse autoritetene dine har fagbakgrund som skulle tilsi at de vet hva de snakker om, udover det politisk-juridiske aspektet.

Jeg venter stadig på en kommentar fra deg om de kliniske aspektene jeg presenterte for deg, både indenne og en anden tråd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Fornuft

hvorvidt noe skal bli legalisert må bare avhenge av hvorvidt den legaliseringen er den mest gunstige løsningen.

Hvor farlig et stoff er, er totalt irrelevant.

Å forby et stoff er å gi fra seg all kontroll til kriminelle miljøer

Samt å gi dem en massiv inntektskilde

Forbud har en meget liten preventiv effekt, blandt unge så er den nesten fraværende, og der det fungerer preventivt. Der ruser ungdomen seg på bensin, muskat, glade og diverse designstoffer som ikke er ulovlig.

Dette er langt farligere en om de hadde prøvd hasj noen ganger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Horfor skal man på død og liv drive på og ruse seg??

Det kan du si. Men det virker som om det å ruse seg er noe som faller veldig naturlig for mennesket. Vi har jo holdt på med det siden tidenes morgen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fornuft

Det kan du si. Men det virker som om det å ruse seg er noe som faller veldig naturlig for mennesket. Vi har jo holdt på med det siden tidenes morgen.

Rus er en kjemisk reaksjon i hjernen. Man oppnår rus for eksempel når man får til noe som man har jobbet hardt for, er forelsket, har sex, trener, driver risikosport, og mye, mye mer.

Alle former for rus er i en viss grad avhengighetsskapende, vi vet vel alle om en adrenalin junkie, en treningsnarkoman, en som presser grenser for å teste seg selv hele tiden, og så videre.

Rus er i de tre tilfellene over noe som gir mål og mening til livet. Rus er noe mennesket har oppsøkt i alle tider.

Rus er rett og slett noe av det mest naturlige som finnes. Alle ruser seg.

Når man kombinerer denne menneskelige "trangen" til å ruse seg, bevisst eller ubevisst, med ungdommelig nysgjerrighet. Så er det umulig å unngå at en rekke ungdommer prøver ut diverse substanser som alkohol, nikotin, koffein, cannabis, psilosybin,

meskalin, OSV..

Av de som prøver ut slik farlig narkotika, (og la det være sagt at det farligste på listen over er Nikotin og Alkohol) Så er det en minoritet som noen gang utvikler et problematisk forhold til det aktuelle rusmiddelet. Hos denne minoriteten ligger det som regel andre grunner for problemene en rusmiddelet i seg selv, oppvekst og miljø er vist å være den avgjørende faktoren.

En økning i antall rusmisbrukere er altså ikke ett problem som skyldes rusmidler, men et symptom på et samfunnsproblem. For å få bukt med disse problemene hjelper det ikke å straffe rusmisbrukere for å være nettopp det. Vi må finne grunnen til at de er blitt missbrukere, og fokusere innsatsen der.

Blant ungdommer mellom 15 og 20 år er cannabis det mest utprøvde ulovlige rusmiddelet i Norge. Det skal på ingen måte hevdes at cannabis er ufarlig, men sett i forhold til andre lovlige rusmidler, så er det farligste med cannabis for den jevne bruker det faktum at det er forbudt.

Etter cannabis kommer amfetamin, kokain og MDMA med en brøkdel så mange som melder at de har prøvd dette. Amfetamin og kokain blir ofte betegnet som tyngre stoffer. Den allmenne forståelsen er at om man ikke var på kjøret etter å ha prøvd cannabis, så er man definitivt på kjøret etter å ha prøvd tyngre stoffer.

Faktum er at majoriteten får aldri et rusproblem selv etter å ha prøvd amfetamin, kokain, MDMA, og en rekke andre "tunge" stoffer. Den allmenne forståelse for narkotika er som dere ser helt og holdent på ville veier.

Flere ganger så mange ungdommer som har prøvd amfetamin, kokain og MDMA melder at de har prøvd å sniffe et løsemiddel. Dette burde alarmere alle som er interessert i ungdommens helse. Løsemidler er blant det mest skadelige man kan finne å ruse seg på.

Ungdommers nysgjerrighet på rus, kan ikke stoppes av en kriminalisering. Istedenfor å bruke stoffer som er klassifisert som narkotika finner de en rekke andre muligheter. Sniffing av løsemidler er bare ett eksempel, et annet er den evige konstruksjonen av nye stoffer som lages spesifikk for å unngå loven. Dette fører til at vår kommende generasjon blir intet annet enn forsøkskaniner for nye, fremmede preparater som ingen aner skadevirkningene av.

En ting er ungdommens bruk av slike lovlige substanser som bensin, muskat, og designerdrugs. Men det som virkelig burde sjokkere er at blant de som bruker dette så er holdningen ofte at ulovlig narkotika er langt farligere. Dette vitner om en stor mangel på kunnskap.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fornuft:

Dette er en veldig forenklet problemstilling. Dessuten er det ikke toksisiteten alene som avgjør hvor farlig et stoff er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøvde hasj en 3-4 ganger for omtrent 1 år siden, og jeg drakk ikke alkohol samtidig. Den ene gangen ble jeg veldig dårlig, og måtte sette meg ut på trappa. Jeg var så svimmel, og det hjalp ikke hva jeg gjorde. Jeg begynte å hallusinere og greier. Rett og slett en jævlig opplevelse! Det ble slutten på min karriere som "rusmisbruker". :gjeiper:

Dessuten hadde det motsatt effekt på mine kroniske plager, og jeg fikk angst til tusen. Nei, det var virkelig ikke noe for meg! Men en venn av meg har hatt veldig god nytte av det, og sverger til det når smertene hans står på som verst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Annonse

Finnes det virkelig folk i 2011 som fortsatt tror at cannabis er farligere enn alkohol???

Det er alt bare et stort politisk spill, og det har det alltid vært. Hadde det blitt legalisert, ville legemiddelindustrien på verdensbasis tapt hundrevis av millioner kroner på sikt fordi cannabis kan brukes til så mye mer enn å "bli litt fjern". Det er bevist av både pasienter og leger at det hjelper mot Multiple sklerose, Parkinson, muskel- og leddsmerter, kreft, H.I.V., Celebral parese, migrene, P.M.S., Morbus Chron og andre mage/tarm-lidelser, ADHD, polio (senepolio), Tourettes syndrom, grønn stær og diverse andre øyelidelser, bare for å nevne noen. Hadde selv en i familen som hadde ryggmargskreft, og han brukte marijuana for å lindre smertene. Og jeg kjenner også en MS-pasient som sier at det hjelper mot smertene.

Jeg sier ikke at cannabis erstatter alle medisiner, bare så det er sagt. Men poenget mitt er at det finnes langt flere positive sider til cannabis enn den propagandaen man blir fortalt på ungdomskolen (fra hasj til helvete etc).

Synes dere kan bruke 2 minutter og se denne snutten her, han sier det ganske bra:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...