Gå til innhold

2. og 3. dagsmiddag ?


Gjest Hilde K S

Anbefalte innlegg

Gjest Hilde K S

Vi prøver å skaffe oss våre egne tradisjoner, men vi grøvler litt med middagene på 2. og 3. juledag.

Hva spiser dere da ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Engel, ikke pålogget

I min familie er det juleselskap med servering av rømmegrøt 2. juledag. 3. juledag er det gjerne rester fra 1. juledag eller noe annet godt, som lammestek eller pinnekjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har hatt fast skinkestek 1. juledag, som vi har spist hos mine foreldre (vi har sovet der fra juleaften)

I år blir det litt annerledes, for vi skal feire jul her, og mine foreldre reiser hjem før middag 1. dag.

Resten aner jeg faktisk ikke....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1. juledag: Ovnsstekt laks eller ørret

2. juledag: Lammestek

3. juledag: Stekt kveite eller hjemmelagede fiskeboller

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke noe fast vi.

Dersom vi har middagsgjester 2. eller 3. dag, pleier jeg å lage noe med kalkun eller kylling, for å få et avbrekk fra ribba.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonymous

Jeg synes det er veldig godt med et avbrekk fra julematen, men så er det noen som må ha julemat hver dag. Synes da det er en grei løsning med en buffet med litt av hvert. Da kan en tilpasse litt til gjester eller barn.

I tillegg til varme og kalde julematrester kan du da lage en pai eller to, pizza (hvis det er unger som gjerne vil ha noe sånt) ostehorn, f.eks., eller noe i den duren, ost og kjeks, tja mye forskjellig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Julaften: Ribbe

1. dag: Laks eller ørret med gamle tanter

2. dag: Brunch med alle naboene, som også blir til kaffe. Middag er rester etter julaften.

3. dag: Steik av noe slag, feks elg. Ingen middagsgjester.

Brunch er en god tradisjon - er det noe for deg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Dalwhinnie

Jeg har ingen fisketradisjoner hva julemat angår, og jeg blir fort lei av tung kjøttmat, så enten en av juledagene eller i romjule bruker jeg å lage bacalao. Den er sterk, fisk og helt andre ingredienser enn i resten av julematen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Dolphina

Juleaften: Ribbe

1.dag: Kalkun m/mors familie

2. dag: Kalkun evt. annet m/fars familie

3. dag: Helst noe anna enn julemat... pizza eller noe!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ribbe på julaften

1. juledag: kalkul hos svigers i år (tidligere har vi ofte hatt kokt kveite)

2. juledag: brunch med masse godt pålegg o.l. - sammen med en vennefamilie

3. juledag: lammelår med mine foreldre

Har ikke helt faste tradisjoner for 2. og 3. juledag

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Julaften: Pinnekjøtt

1. juledag: Laaaaang og sen frokost som egentlig varer hele dagen

2. juledag: Svineribbe

3. juledag: Kveite. Deilig etter all den tunge julematen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...