Gå til innhold

Klarer du å være ærlig?


Explosive

Anbefalte innlegg

Skjønte ikke helt spørsmålet. 

Kan du svare på spørsmålet? 

Anonymkode: 97ec7...da6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei, helgen legger planer for seg selv når den er klar. :) 

Kunne du ha tenkt deg å kjøpe hus i finnmark om noen uker? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt stekt biff takk. :) 

Prøver igjen jeg:  Kunne du ha tenkt deg å kjøpe hus i finnmark om noen uker? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

6 minutter siden, Hoppetaujenta skrev:

Ser vi litt smått på det så ja. Veldig smått. :) 

Liker du wienerbrød? 

ja, elsker! 

Har du noen gang blitt kalt feit? 

Anonymkode: 2c4cc...971

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

2 minutter siden, Hoppetaujenta skrev:

Jeg kan ikke si at jeg husker om jeg har smakt den. 

Hva smaker den f.eks.? 

god smak» på japansk den femte smaken

Har du smakt Kelp?

Endret av fiole
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Umami:

"Den beste umami-maten hun vet om, er kantareller.

- De smaker veldig godt og veldig umami. Det er nesten ikke noen andre smaker der, sier hun.

Umami er den femte smaken, ved siden av søtt, salt, surt og bittert.

Mens de fire andre er gamle kjenninger, ligger ordet umami fremdeles litt rart på tunga for mange.

- Buljong er også et veldig typisk eksempel på umamismak, sier Singh.

- Eller parmesanost, legger hun til."

Var det greit?

Anonymkode: f185e...403

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Hoppetaujenta skrev:

Nei

...men hva er det som smaker umami? 

Godt spørsmål! På norsk er det vanlig å si at umamismaken er "kjøttaktig". Det er vel smaken av protein, eller rettere sagt proteiner som har blitt brutt ned slik at glutaminsyren frigjøres. Finnes naturlig i både fisk, kjøtt, grønnsaker og meieriprodukter, og jo lengre modningstid, jo mer fremhevet er umamismaken. Eks. lagret ost, spekemat, tørket sopp, soyasaus etc. Den rene umamismak er ofte vanskelig å legge merke til fordi produktene som smaker umami ofte smaker mye annet i tillegg, og det er vanlig at smaken forveksles med salt. Hvis man skal smake umami i ren form, så er MSG (natriumglutamat, en vanlig smaksforsterker i mat) det nærmeste man kommer.

Ble du klokere? :wink:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, AnonymBruker skrev:

Umami:

"Den beste umami-maten hun vet om, er kantareller.

- De smaker veldig godt og veldig umami. Det er nesten ikke noen andre smaker der, sier hun.

Umami er den femte smaken, ved siden av søtt, salt, surt og bittert.

Mens de fire andre er gamle kjenninger, ligger ordet umami fremdeles litt rart på tunga for mange.

- Buljong er også et veldig typisk eksempel på umamismak, sier Singh.

- Eller parmesanost, legger hun til."

Var det greit?

Anonymkode: f185e...403

 

5 minutter siden, Arktis skrev:

Godt spørsmål! På norsk er det vanlig å si at umamismaken er "kjøttaktig". Det er vel smaken av protein, eller rettere sagt proteiner som har blitt brutt ned slik at glutaminsyren frigjøres. Finnes naturlig i både fisk, kjøtt, grønnsaker og meieriprodukter, og jo lengre modningstid, jo mer fremhevet er umamismaken. Eks. lagret ost, spekemat, tørket sopp, soyasaus etc. Den rene umamismak er ofte vanskelig å legge merke til fordi produktene som smaker umami ofte smaker mye annet i tillegg, og det er vanlig at smaken forveksles med salt. Hvis man skal smake umami i ren form, så er MSG (natriumglutamat, en vanlig smaksforsterker i mat) det nærmeste man kommer.

Ble du klokere? :wink:

Den er grei og jeg ble en del klokere - en smak som finnes, men blir überbedøvd av andre smaker.

Hva er din kjekkeste opplevelse på Lærdalsøyri?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har nok aldri vært der. Jeg husker ille nyheter på tv for en god stund siden. :( 

Har du tatt båten fra Hellesylt til Geiranger noen gang og evt. hva syns du om turen og stedet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...