Gjest gjest1 Skrevet 14. november 2003 #1 Del Skrevet 14. november 2003 Hørte noen på bussen som snakket om daddelkake. Noen som har smakt det? Anbefales det? Oppskrift? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 14. november 2003 #2 Del Skrevet 14. november 2003 Daddelbrownies med valnøtter (12 stk) 350 g mørk sjokolade i biter 225 g smør i terninger 3 store egg 115 g sukker 3 ts vaniljesukker 75 g siktet hvetemel 225 g friske dadler, uten skall og sten 200 g valnøtter, grovhakket Smelt smør og sjokolade i vannbad. Pisk egg, sukker og vaniljesukker. Tilsett sjokoladen. Vend inn hvetemel, dadler og nøtter. Hell i form Stekes 30-40 min ved 190 grader. Har ikke fått prøvd den ennå selv, så kan desverre ikke si hvordan den er. Hvis du prøver den, kan du ikke gi tilbakemelding? Lykke til Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Miranda Skrevet 14. november 2003 #3 Del Skrevet 14. november 2003 Daddelkake, ja, men det har jeg jo... Denne opskriften er Marokansk, og skal være enkel, sprø og ikke for søt. Til ca 60 kaker trenger du: Til deigen: 200g smeltet margarin 2 dl olje ca 17 dl hvetemel + 2 dl til utbaking 4 egg 2 1/2 ts bakepulver ca 2 dl vann 2 dl sukker Til fyllet: 500g stenfrie dadler, finhakkede eller malte 1 ss malt kanel 1/2 ts malt ingefær eller nellik 1 dl søt rødvin eller presset appelsin Til dekorasjon: ca 2 dl melis Slik gjør du: Bland smeltet margarin med de øvrige ingrediensene til en smidig deig. Varm dadlene i en liten kasserolle med vin eller appelsinsaft og rør om til det blir en smørbar masse. Avkjøl massen litt. Sett stekeovnen på 200grader. Del deigen i tre emner. Kjevl ut hvert emne til et ca 1/2 cm tykt rektangel som måler ca 15*40 cm. Bre daddelfyllet jevnt utover hvert rektangel, rull dem sammen og skjær dem i ca 1 1/2 cm tykke skiver. Stek kakene på smurt bakeplate i ca 25 min. toæ de er lett beige-gule på farge. Avkjøl kakene og vend dem i melis. Man kan også prøve andre fyll som for eksempel marsipan, møtteblanding eller sjokoladeblanding Jeg har ikke prøvd oppskriften selv, men tror jeg vil... Det ser lekkert ut på bildet... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 14. november 2003 #4 Del Skrevet 14. november 2003 Takk jenter. Har i tillegg fått en oppskrift av en kollega. Så nå vet jeg ikke helt hvilken jeg skal lage :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tuji Skrevet 14. november 2003 #5 Del Skrevet 14. november 2003 Da skal ikke jeg komme med min... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 14. november 2003 #6 Del Skrevet 14. november 2003 Hva med alle tre? :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 17. november 2003 #7 Del Skrevet 17. november 2003 Nå har jeg bakt daddelkake, det ble nok til alle som vil smake Lagde min kollegas, men siden jeg tydligvis ikke kan lese, ble det en helt ny variant :oops: . Den ble nydelig, likevel. Pulverheksas daddelkake for dyslektikere..... 120 g smør/margarin 200 g sukker 2 egg 300 g hvetemel 2 ts natron 2 ts revet muskatnøtt 2 dl melk 200-300 g hakket dadler uten stein Rør smør og sukker hvitt bland ett og ett egg. Sikt i hvetemel natron og muskat. Spe med melk til passe røre. Den tårer å røres i. Vend i dadlene til slutt,og ha i smurt form stekes på 180 graderC i ca 45 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå