Glitnir Skrevet 10. desember 2010 #1 Del Skrevet 10. desember 2010 Skulle lage saus av stekekraften fra en helstekt svin indrefilet her om dagen. Kokte ut med noe vann, helte oppi creme fraiche og surret det litt videre. Plutselig skilte sausen seg fullstendig - blankt fettlignende greier for seg og den hvite, tykke creme fraiche-delen for seg. Det var fullstendig umulig å få rørt sammen igjen. Dette skjedde også forrige gang jeg prøvde. Har dog fått det til tidligere og sett andre som har laget saus på samme måte uten problemer. Noen som har noen råd eller vet hva jeg kan ha gjort galt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Alvina Skrevet 10. desember 2010 #2 Del Skrevet 10. desember 2010 Vet ikke, men kanskje datoen var utgått? Til regel skal det ikke bli fettavleiringer i sausen. Det er spesialbehandt for å passe inn i alle retter, også kaker. Vet ikke hva du gjør feil. Men kanskje kan et eller annet krydder reagere med creme f. ? Kan innbille meg at det duger mest i fettfattige retter, eller motsatt. Du hadde et merkelig problem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
KatteLatte Skrevet 10. desember 2010 #3 Del Skrevet 10. desember 2010 Noen sauser skiller seg hvis de blir for varme eller for kalde (mener jeg å ha hørt). Ettersom din har kokt litt vil jeg tro at den kanskje kokte for lenge? Den skal ikke bare ha et oppkok da? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
KatteLatte Skrevet 10. desember 2010 #4 Del Skrevet 10. desember 2010 Kom på at når man lager sånn pakke med tandoorikylling (eller er det tikka masala?) fra Toro, så skal creme fraichen i sausen tilsettes helt på slutten av koketida. Regner da med at hvis man koker creme fraiche for lenge, så vil den skille seg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
dobby Skrevet 11. desember 2010 #5 Del Skrevet 11. desember 2010 Creme fraiche tåler ikkje for mykje varme, nei. Det er betre enn rømme, men bør likevel ikkje koke for mykje. Dette gjeld særleg dei lettare variantane. Så visst du tilset creme fraiche til slutt, og passer på at det ikkje koker for mykje, så blir det nok bra. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Annie Skrevet 11. desember 2010 #6 Del Skrevet 11. desember 2010 Prøv å ha i litt kaldt vann. Bare noen dråper, mens du rører i sausen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Perelandra Skrevet 11. desember 2010 #7 Del Skrevet 11. desember 2010 Jeg foreslår at du lager en meljevning og tilsetter det i sausen. Da kan du få blandet fettet og vannet sammen igjen. Melet vil fungere som et bindemiddel. Kan ikke garantere at det funker, men det er et forsøk verdt. Har gjort det selv og det har gått bra. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Glitnir Skrevet 12. desember 2010 Forfatter #8 Del Skrevet 12. desember 2010 Takk for tilbakemeldinger Så det er kanskje creme fraichen som er problemet? Har stort sett brukt fløte før, men trodde det gikk for det samme. Skal uansett prøve mel- eller vanntriksene neste gang! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 13. desember 2010 #9 Del Skrevet 13. desember 2010 Fløte toler langt meir koking enn creme fraiche, ja. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå