Gå til innhold

Lurer på rare ting-tråden


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Lurer på hvordan man leser av et sånt blodtrykksmåleapparat. Den nåla står jo aldri stille. Den hopper opp og ned på den skiva.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det betyr at du lever. Begynner den å stå stille, har du begynnende grunn til bekymring...

Åh! Nå kom jeg på en scene i en film! Det er ikke denne scenen her, ifra "The Return of the Living Dead", men den ligner veldig. Sannsynligvis har de kopiert den i en nyere film, men hvilken?? I den filmen jeg husker, er det ei dame som får blodtrykket sjekket.

Paramedic #1: You have no pulse, your blood pressure's zero-over-zero, you have no pupillary response, no reflexes and your temperature is 70 degrees.

Freddy: Well, what does that mean?

Paramedic #1: Well, it's a puzzle because, technically, you're not alive. Except you're conscious, so we don't know what it means.

Freddy: Are you saying we're dead?

Paramedic #2: Well, let's not jump to conclusions.

Freddy: Are you saying we're dead?

Paramedic #2: No conclusions.

Paramedic #1: Obviously I didn't mean you were really dead. Dead people don't move around and talk. a

Ok, jeg kom på det! Death Becomes Her!

Emergency Room Doctor: I tell you what, kids, it's, uh, odd thing here. Your wrist, uh, far as I can tell, is, uh, fractured in three places. Uh, and you've shattered, uh, two vertebrae, though I can't be certain without an X-ray... The bone protrusion through the skin - that's not a good sign. You're body temperature is below 80, and your, your, your heart's stopped beating.

Ernest Menville: What the hell does that mean?

Emergency Room Doctor: Exactly! What... what... I'm going to get a second opinion.

[the doctor leaves in a hurry]

Madeline Ashton: Well, it could be worse.

Endret av Lutetium 71
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kan se at der er tre muligheter her.

Først om det er serviett (helst tøyserviett) over åpne kasseroller, tallerkner og serveringsfat. Da er det ofte hvite linservietter som er kokte og like rene som kjørlene maten ligger på. Det er delvis for å holde flyvende insekter og utøy unna maten, og delvis for å holde på litt av varmen i for eksempel potetene mens andre elementer av retten tilberedes. Gamle damer omgakkes ofte gubber av den gamle skolen, så det kan være betimelig å beskytte maten mot hostesaliva og harkegruff, flass og nysesnørr.

Over kasserollelokket er det gjerne et linklede eller håndkle, og ikke serviett. Det er for å isolere, slik at varmen holder lengre. For eksempel, om en vil spare strøm, kan en gi potetene et oppkok til vannet bobler, pakke kasserollen inn i flere lag med aviser, og sette den i senga under dyna. Da vil du konservere nok varme til at potetene blir kokte ferdig, og har spart tjue minutters strømforbruk. En metode som kan brukes om en skal lage en flerretters på hybelkomfyr etc.

På hvitsnippede gjestebud og andre finere måltider er serviett over tallerknen et tegn til servitørene om at vedkommende er forsynt, og ønsker ikke påfyll/tallerken kan fjernes. Omtrent som en flat hånd over vinglasset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På hvitsnippede gjestebud og andre finere måltider er serviett over tallerknen et tegn til servitørene om at vedkommende er forsynt, og ønsker ikke påfyll/tallerken kan fjernes. Omtrent som en flat hånd over vinglasset.

Dette kan man også signalisere med hvordan man legger bestikket. Om man legger det åpent, i klokkeposisjon 9 og 4, vil man ha mer mat. Om man legger bestikket samlet, helst i posisjon 4, er man mett og vil ikke ha mer. Dette har jeg lært, men jeg er ikke sikker på hvor mange andre, inkludert servitørene, som er klar over dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Over kasserollelokket er det gjerne et linklede eller håndkle, og ikke serviett. Det er for å isolere, slik at varmen holder lengre. For eksempel, om en vil spare strøm, kan en gi potetene et oppkok til vannet bobler, pakke kasserollen inn i flere lag med aviser, og sette den i senga under dyna. Da vil du konservere nok varme til at potetene blir kokte ferdig, og har spart tjue minutters strømforbruk. En metode som kan brukes om en skal lage en flerretters på hybelkomfyr etc.

:eeeh: Det må da lukte kokte poter i sengeklærne lenge etterpå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvorfor skulle Grenland være muslimsk? bor det mye muslimer der?

Jeg bare tullet. Jeg så en anledning til ett lite ordspill, og benyttet meg av den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor plukker vi ut de aller største potetgullflakene først, slik at munnvikene blir oppskrapte, og det kommer salt i såra?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvorfor plukker vi ut de aller største potetgullflakene først, slik at munnvikene blir oppskrapte, og det kommer salt i såra?

Jeg trodde jeg hadde trykket meg inn på en helt annen tråd, så jeg ble sittende i noen minutter og undret meg over hva du egentlig ville fram til med denne spesielle metaforen. :ler:

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Gjest Kevlarsjäl

Hva bruker mest energi? Å ha taklyset på hele dagen, eller eå skru lysbryteren av og på hver gang man går inn og ut av rommet?

Jeg har hørt at mange lys bruker mer energi på å skru seg på enn de gjør ved å holde seg påslått. Kan noen bekrefte/avbekrefte?

Er gira på å bruke minst mulig strøm denne vinteren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lysrør og lysrørbaserte sparepærer suger til seg litt ekstra i startøyeblikket, men det skal ikke være av mange sekundene for å utlikne det.

Derimot kan enn grovt si at lysrør mister en halvtimes levetid hver gang de slukkes, så det kan lønne seg å la dem brenne istedenfor å slukke dem for noen få minutter. De bruker ikke allverdens strøm, men er dyre i innkjøp.

Om vinteren, dersom du har elvarme, kan du la lys brenne med god samvittighet. Tilsvarende mindre strøm må du bruke i oppvarming.

Pærer som ofte slukkes og tennes bør være glødepærer eller lysdioder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...