Kames Skrevet 18. november 2010 #1 Del Skrevet 18. november 2010 (endret) Jeg har en sønn på 7 år som ikke tåler hvitt sukker. Men vi prøver så godt vi kan å leve så normalt som mulig, og vil gjerne han som alle andre skal kunne kose seg i høytiden med sånt som de fleste tar som en selvfølge. Derfor vil jeg bake til jul, og pleier lage eget godteri. Men det eneste jeg har en god oppskrift på, er pepperkaker- der bruker jeg brunt sukker. er det noen som har prøvd ut andre ting og kan anbefale det? Endret 18. november 2010 av Kråkesaks Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. november 2010 #2 Del Skrevet 18. november 2010 Prøv å legg inn dette på matforumet. Kanskje en overskrift som henspeiler seg på kaker og godteri som ikke er lagd på hvitt sukker, men at brunt sukker er helt ok. Det er jo ikke sukkerfritt, men kun en type sukker som ikke kan brukes. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kråkesaks Skrevet 18. november 2010 #3 Del Skrevet 18. november 2010 Tråden er ryddet. Kråkesaks. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Piper Skrevet 18. november 2010 #4 Del Skrevet 18. november 2010 Hva med å bare bytte ut hvitt sukker med brunt sukker? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anglofil Skrevet 19. november 2010 #5 Del Skrevet 19. november 2010 Eventuelt kan du kanskje bruke sukrin? Mvh Yvonne Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mubba Skrevet 21. november 2010 #6 Del Skrevet 21. november 2010 Konfekt, småkaker og bakst er ikke noe problem uten sukker. har laget sukkerfritt snop i snart ett år og det er mer en vane nå. Ikke noe problem i det hele tatt så lenge man ser etter alternativer. Han tåler altså brunt sukker? Da kan du jo bytte ut sukker med brunt sukker. Eventuelt kan du kjøpe palmesukker (fra helsekost) som har en veldig god og fyldig smak, litt karamellaktig. Jeg bruker mye sukrin og stevia (som nå kan kjøpes i alle helsekostbutikker. Sukrin smaker som sukker, men oppfører seg litt rart i bakst, men absolutt verdt å prøve og heller bruke litt sukrin og blande det med stevia (som er en urt som er 300 ganger søtere enn sukker, en naturlig søtning med andre ord). Den tradisjonelle marsipanen som lages med mandler og melis kan du lage med mandler og sukrin (fås også som sukrinmelis!). Det finnes mange blogger med masse fin inspirasjon til sukkfri snacks og med litt kreativ tenking kan du fint få oppskriftene litt mer "julete". Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kames Skrevet 21. november 2010 Forfatter #7 Del Skrevet 21. november 2010 Takk for tips! Ja, han tåler sukkererstatninger, men det er ikke bare å bytte ut hvitt sukker med brunt sukker. Brunt sukker har en særegen smak og oppfører seg på en annen måte enn hvitt sukker i bakst. Samme gjelder sukrin, fruktose og alle andre ting. Derfor forsøker jeg å finne oppskrifter som bruker de alternativene. Har prøvd endel, og funnet mange oppskrifter, men trenger mer! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå