tette-nette Skrevet 10. oktober 2010 #1 Del Skrevet 10. oktober 2010 Er så mange fine forslag for hjemme lagde gaver. Men jeg er ingen strikker desverre. Noen som har noen oppskrifter på julegodt man kan gi bort? Lagde ifjor daimflarn som var veldig gode, men vil jo gjerne lage noe annet iår :-) Takk for alle svar :-) (Gleder meg bare litt til jul planlegger jo allerede) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
FatallyYours Skrevet 10. oktober 2010 #2 Del Skrevet 10. oktober 2010 Jeg gleder meg som en gal! :D Denne lagde jeg ifjor, bare klipper inn oppskriften fra bloggen min jeg: Bountykuler Liker/elsker/forguder du "Bounty", sånn som meg, kommer du til å DIGGE denne konfekten! "Bountykuler" består av deilig kokosfyll inni og lys kokesjokolade utenpå, og smaker akkurat som ekte "Bounty" - bare kanskje enda litt bedre...:-) Oppskriften gir 50 stk. Ingredienser: 50 g smør 0,5 dl lys sirup 0,5 dl melis 2 dl kremfløte 200 g kokos Pynt: 200 g lys kokesjokolade Fremgangsmåte: Ha smør, sirup, melis og kremfløte i en kjele. La blandingen småkoke i et par minutter, til massen blir hvit og seig i konsistensen (pass nøye på at varmen ikke er for sterk, se tips). Ta kjelen av platen og bland inn kokos. Avkjøl blandingen til den blir fast nok til å kunne formes. Form kokosmassen til små kuler med hendene (det kan lønne seg å fukte hendene med vann innimellom trillingen). Legg kokoskulene på et brett som er dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet i et par timer, til kulene har stivnet. Smelt kokesjokoladen i en metallbolle over vannbad. Dypp kokoskulene raskt i sjokoladen ved hjelp av to gafler og legg dem tilbake på brettet med bakepapir. Sett brettet med de glaserte kulene tilbake i kjøleskapet. La stå kaldt til sjokoladen har stivnet. Løsne "Bountykulene" fra bakepapiret og ha dem i en tett boks med matpapir mellom lagene. Oppbevares i kjøleskapet (se tips). Tips: Pass på at du ikke koker kokosmassen for lenge og på for sterk varme, ellers danner det seg brun og seig karamell. Kokosmassen skal fortsatt være så å si hvit i fargen (eventuelt bare med en litt gylden nyanse) også etter at den er kokt. Konfekten er meget holdbar. Den bør absolutt oppbevares i kjøleskapet, ellers smelter sjokoladen og konfekten blir klissete. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Red headed girl Skrevet 10. oktober 2010 #3 Del Skrevet 10. oktober 2010 Daimflarn?? Vil gjerne ha oppskriften på disse om det er mulig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
FatallyYours Skrevet 10. oktober 2010 #4 Del Skrevet 10. oktober 2010 Daimflarn?? Vil gjerne ha oppskriften på disse om det er mulig mhm, me as well! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tette-nette Skrevet 10. oktober 2010 Forfatter #5 Del Skrevet 10. oktober 2010 75 gr mørk sjokolade 2 dobble daim 75 gr mykt smør 1 dl brun sukker 1 dl sukker 1 egg 2 dl hvetemel 1 klype salt 1/2 ts bakepulver 2 dl havregryn revet skall av en halv appelsin hakk sjokoladen og daimen i småbiter bland smør og sukker i en foodprocessor så bland i egg bland sammen mel, salt og bakepulver tilsett melblanding og havregryn i smøret kna inn sjokolade og daimhakk legg på bakepapir med en t-skje stek midt i ovnen på 175 grader til de er gyldene Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. oktober 2010 #6 Del Skrevet 10. oktober 2010 Herer det noen fine oppskrifter! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ThatWoodcut Skrevet 10. oktober 2010 #7 Del Skrevet 10. oktober 2010 Fløtekarameller:) De har jeg laget to år på rad nå og de slår virkelig ann! Jeg pleier å lage vanlig fløtekaramell, kakao og lime. Men du burde ha selskap når du pakker inn, det er slitsomt! Oppskriftene finner på på tine.no:) Og et tips på slutten: jo lengre koketid du har, jo hardere(og lettere å pakke inn) blir karamellene. Limekaremellene burde du koke litt for lenge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grevenpop Skrevet 10. oktober 2010 #8 Del Skrevet 10. oktober 2010 Her henger jeg meg på. Har store planer om å gi bort Norgesglass med hjemmelagde godsaker oppi i år. Foreløpig har jeg bestemt meg for peppernøtter og brente mandler. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
SusanneGullet Skrevet 10. oktober 2010 #9 Del Skrevet 10. oktober 2010 *Mine innlegg* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ThatWoodcut Skrevet 10. oktober 2010 #10 Del Skrevet 10. oktober 2010 Her henger jeg meg på. Har store planer om å gi bort Norgesglass med hjemmelagde godsaker oppi i år. Foreløpig har jeg bestemt meg for peppernøtter og brente mandler. Brente mandler lager jeg også. De lager omtrent seg selv, og det er enkelt å lage store porsjoner som man igjen deler i mindre gaver Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
finkel Skrevet 10. oktober 2010 #11 Del Skrevet 10. oktober 2010 Her vi jeg gjerne følge med for gode tips! Jeg har planer om å lage brente mandler, kanskje får jeg tips til noe mer her Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anglofil Skrevet 11. oktober 2010 #12 Del Skrevet 11. oktober 2010 (endret) Nei, det er ikke lett, men dette er hva jeg har gitt tidligere: * En stor bolle til Nisse-serviset fra Porsgrund * En engel i glass (svigermor samler på engler) * I år kommer jeg til å gi en lysestake fra Steninge Slott da de allerede har et fat i samme serien. Mvh Yvonne Endret 11. oktober 2010 av Yvonne Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest hei Skrevet 11. oktober 2010 #13 Del Skrevet 11. oktober 2010 Nei, det er ikke lett, men dette er hva jeg har gitt tidligere: * En stor bolle til Nisse-serviset fra Porsgrund * En engel i glass (svigermor samler på engler) * I år kommer jeg til å gi en lysestake fra Steninge Slott da de allerede har et fat i samme serien. Mvh Yvonne Det er fine gaver, men det er da ikke julebakst-gaver? :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anglofil Skrevet 11. oktober 2010 #14 Del Skrevet 11. oktober 2010 Beklager, jeg skrev visst i feil tråd. Sånn kan det gå. Mvh Yvonne Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Shade Skrevet 11. oktober 2010 #15 Del Skrevet 11. oktober 2010 Jeg lagde Biscotti i fjor, det var veldig populært og så er det fort gjort å lage mange Her er den versjonen jeg lagde http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=14743 men det finnes mange varianter av disse. Jeg brukte forresten sitronskall istedenfor appelsinskall. Jeg lagde også fikenmarmelade http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Safting,-sylting-og-hermetisering/Fikenmarmelade men man kan godt ha i en kanelstang til eller kanskje skjære de opp på langs for det kom ikke så mye smak fra de når jeg fulgte oppskriften. Et spørsmål om brente mandler, jeg lagde det og i fjord men jeg syntes det var noe herk å skille de fra hverandre på slutten. Skal det være det eller er det mulig jeg gjorde noe feil..? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Safira Skrevet 13. oktober 2010 #16 Del Skrevet 13. oktober 2010 Dere som gir bort konfekt, hvor mye gir dere til hver person? Og gir dere det som eneste gave? Jeg skal lage forskjellige typer konfekt (kanskje 7-8 forskjellige typer) som jeg skal gi bort. Til noen blir det det eneste de får mens andre vil få det som en liten ekstragave. Hadde vært kjekt å høre hvor mye andre gir bort, spesielt dersom noen gir bort dette som eneste julegave (altså ikke noe annet ved siden av). Som student har jeg ikke så god råd så det hadde vært kjekt å "slippe unna" å kjøpe mye annet ved siden av Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cheesecake Skrevet 16. oktober 2010 #17 Del Skrevet 16. oktober 2010 mine innlegg:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Crazy Daisy Skrevet 16. oktober 2010 #18 Del Skrevet 16. oktober 2010 jeg er ikke så flink å bake og heller ikke så mye tid til det, så derfor drømmer jeg at noen skal gi meg hjemmelagede pepperkaker ferdig pyntete og sånt. Eller pepperkakedeig sånn at jeg kan klemme ut ulike figurer selv. Tørrvare-kakemiks kan også være en ide for dem som ikke liker å bake. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest goodtwin Skrevet 16. oktober 2010 #19 Del Skrevet 16. oktober 2010 Jeg har en liten drøm om å lage franske makroner og putte de i små søte pynta esker... Men nå har jeg aldri prøvd å lage franske makroner, og jeg har heller ikke peiling på holdbarhet.. Noen som vet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Crazy Daisy Skrevet 16. oktober 2010 #20 Del Skrevet 16. oktober 2010 Masse gode oppskrifter på julekjeks her i den fantastiske bloggen http://trineblogg.blogspot.com/search/label/Kjeks Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå