Gå til innhold

Deilig middagsrett med reinsdyrkjøtt


Rachel

Anbefalte innlegg

Finnbiff med ostesaus (4 porsjoner)

500 g reinsdyrskav/finnbiff

1 ts salt

1/2 ts pepper

150 g sopp evt. 1 boks hermetisk (Jeg brukte ferske champignoner)

1 beger baconost , 200 g

2 dl kraft (Her brukte jeg grønnsaks-buljongterning oppløst i kokende vann, 2 dl)

1. Surr halvtint reinsdyrskav/finnbiff i en varm panne. Dryss over litt salt og pepper. Vær forsiktig med saltet, da osten er litt salt.

2. Tilsett sopp skåret i skiver eller båter og la dem surre med. Ha i ost og kraft og rør forsiktig til osten har smeltet.

3. La gryten surre på svak varme til alt er godt blandet. Smak til med finhakkede urter som f. eks. timian.

Server med nykokte poteter, rosenkål og rørte tyttebær.

For å gjøre retten ekstra god, kan man sprøsteke baconskiver å legge på toppen.

Denne lagde jeg for første gang i går. Kjempegodt!! Og baconskivene på toppen var virkelig prikken over i`en.

Hvis noen prøver denne, gi meg tilbakemelding da? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nam, dette hørtes helt himmesk ut!!!!!!!

Dette skal jeg lage når Smurfemannen kommer hjem!

Takk for oppskrift! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et lite tips; kantareller er nammenam til denne retten. Tyttebærene kan erstattes med akevittgele - jeg synes det er bedre enn tyttebær til vilt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fatter ikke at dere i det heletatt syns reinsdyrkjøtt er godt jeg :lol::wink:

Tuller du? :o Det er jo nydelig! Men selvsagt, hver sin smak.

RoadQueen, akevittgelé høres spennende ut, jeg synes heller ikke tyttebær er så godt til vilt. Er det noe du lager selv eller kjøper du det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonymous

Tuller du? :o Det er jo nydelig! Men selvsagt, hver sin smak.

RoadQueen, akevittgelé høres spennende ut, jeg synes heller ikke tyttebær er så godt til vilt. Er det noe du lager selv eller kjøper du det?

Problemet er at jeg har blitt fora så mye på det gjennom oppveskten, så jeg har blitt lei. Syns jeg kjenner lukta av når vi parterte dyret jeg, så fort noen nevner rensdyrkjøtt :wink::kvalm:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rudolf ruler!

Jeg har kjøpt akevittgele fra løiten, jeg mener jeg så en oppskrift på akevittgele i Dagbladet for en ukes tid siden - en side med oppskrifter fra Frode Aga.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmmh.. Jeg elsker reinsdyrkjøtt!

Det beste jeg får, er marinert indrefilet av reinsdyr... :hjerter:

Har ikke spist det på noen år doh.. reinsdyrkjøtt er DYRT her sør :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...