Gjest Pjusk Skrevet 3. oktober 2003 #1 Del Skrevet 3. oktober 2003 Har en bolle med ris (to dager gammel). Den er altså kokt. Noen tips om middagsretter?? Ikke nødvendigvis en tradisjonell wokrett, kanskje.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Alive Skrevet 3. oktober 2003 #2 Del Skrevet 3. oktober 2003 Kanskje ikke middagsrest men... Jeg tar ofte og koker det opp med litt melk, avkjøler, og tilsetter ingredienser til rislapper (har ikke oppskkriften her nå) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest the imp Skrevet 3. oktober 2003 #3 Del Skrevet 3. oktober 2003 Denne oppskriften har jeg fått fra ei jeg kjenner via irc. Varm stekepanna og smelt en klatt smør. Ha kokt, kald ris i panna g stek det en liten stund. Skyv risen til side, knekk egget/-ene i panna, og rør raskt i de(t/m) med stekespaden til de/t er halvstive/-t. Ha over salt og peper, og bland det godt sammen. Stek en liten stund til, og ha så over p tallerknen. Spises gjerne med brød til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Paff Skrevet 3. oktober 2003 #4 Del Skrevet 3. oktober 2003 Pytt i panne? (stek risen med grønnsaker og f.eks kylling el. pølsebiter) Rislapper? (tilsett mel, egg og sukker og stek små lapper på pannen, nam med syltetøy til!) Har forøvrig akkurat kastet restene av min Basmatiris fra onsdag kveld og fikk bittelitt dårlig samvittighet.. (man skal da ikke kaste mat, tenkt på barna i Afrika osv osv...) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Suzy Skrevet 3. oktober 2003 #5 Del Skrevet 3. oktober 2003 Rislapper!!! Nam!!! Bare hiv oppi egg, litt mel og noe vaniljesukker og sukker til er omtrent som tjukk pannekakerøre og stek på middels varme i panna. Godt! Suz Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 3. oktober 2003 #6 Del Skrevet 3. oktober 2003 Stekt ris. Surr hakket løk i en stekepanne. Tilsett sopp, strimlet skinke og kokt ris, gjerne også et egg eller to (slik the imp beskriver). Smak til med soyasaus, eventuelt også litt østerssaus. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
wok Skrevet 3. oktober 2003 #7 Del Skrevet 3. oktober 2003 Hvis du liker risgrøt går det fint å lage grøt av risrster. Tilsett litt melk og kok opp til det grøter seg. Forsøk deg fram med mengden av melk. Tilsett litt smør om ønskelig. Personlig lager jeg alltid risgrøt slik, den blir etter min mening bedre enn vanlig risgøt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
blåveis Skrevet 3. oktober 2003 #8 Del Skrevet 3. oktober 2003 dessert; kald ris med frisk hakket frukt, nøtter osv oppi.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dødspingvinen Skrevet 3. oktober 2003 #9 Del Skrevet 3. oktober 2003 Stekt ris med egg, slik som Imp beskriver det er i hvertfall kjempegodt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Liten Skrevet 3. oktober 2003 #10 Del Skrevet 3. oktober 2003 Går faktisk fint an å fryse kokt ris også. Selv var jeg skeptisk og trodde den ville bli kornete, men det blir den ikke. Varmer den enten i mikroen eller rett i gryteretten og lager dermed middag på halve tiden. Noe som passer bra for meg som vanligvis kommer hjem skrubbsulten uten anelse om hva jeg skal ha til middag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Pjusk Skrevet 3. oktober 2003 #11 Del Skrevet 3. oktober 2003 Takk for masse gode forslag! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-ida- Skrevet 6. oktober 2003 #12 Del Skrevet 6. oktober 2003 Stek den med masse godt grønt og mye smør. nam nam Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Madam Felle Skrevet 6. oktober 2003 #13 Del Skrevet 6. oktober 2003 Blander risen sammen med kylling eller skinke eller hva en nå har i huset, mais, ananas, litt smør i en ildfastform ost på toppen inn i ovnen og voila du har en suveren rett. Serveres med salat Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skusla Skrevet 6. oktober 2003 #14 Del Skrevet 6. oktober 2003 Jeg bruker å steke risen, lage eggerøre, varmer grønnsaksblanding ( erter, gulrøtter og mais), steker litt løk og skinke, mikser alt og tilsetter salt, pepper og annet krydder- til slutt heller jeg litt olivenolje på som jeg rører inn... Nydelig!! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jordbær Skrevet 6. oktober 2003 #15 Del Skrevet 6. oktober 2003 STEKTris! Bruker samme oppskriften som the imp.. Anbefales :D (Tilsett gjerne masse pepper, salt, soyasaus, grønnsaker som gulrot, strimlet skinke osv) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Iset Skrevet 9. oktober 2003 #16 Del Skrevet 9. oktober 2003 jeg lager alltid stekt ris av risrester ja, er sååå godt. eller APPELSINRIS: bland kokt ris med appelsinbiter og masse pisket kremfløte, samt litt sukker/fruktose. la det bli kaldt, ha det gjerne i fryseren i en halvtime. er sååå godt. klem Iset 34+0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 9. oktober 2003 #17 Del Skrevet 9. oktober 2003 Kald ris med melk og syltetøy :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tusenfryd Skrevet 10. oktober 2003 #18 Del Skrevet 10. oktober 2003 Koker alltid ris til minst to middager vi når vi koker. Først kokt ris og så steker den etter en dag eller fem. Wok er kjempefint - steke med egg - steke med kylling og fisk - masse gode ting man kan lage og det jeg kommer på er allerede nevnt. Men som sagt - koker aldri litt ris. Bare mye. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
brum Skrevet 10. oktober 2003 #19 Del Skrevet 10. oktober 2003 stekt ris med egg og kylling. nam, Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå