Gjest Kira Skrevet 2. oktober 2003 #1 Del Skrevet 2. oktober 2003 Jeg har tenkt på å lage meg en real biffmiddag i morgen. Men er litt usikker på hva jeg kan ha ved "siden av". Noen tips? Hva kan jeg bruke? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 2. oktober 2003 #2 Del Skrevet 2. oktober 2003 Jeg synes urtesmør er godt. Og bakt potet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bluebird Skrevet 2. oktober 2003 #3 Del Skrevet 2. oktober 2003 brokkoli! bernaise! stekt løk! Beklager utropstegnene, men jeg ble så engasjert og sulten og.. nam! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bertha Skrevet 2. oktober 2003 #4 Del Skrevet 2. oktober 2003 Fløtegratinerte poteter med hvitløk! *sikle* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anna Lovinda Skrevet 2. oktober 2003 #5 Del Skrevet 2. oktober 2003 Jeg vil bare pelle av halvparten av paprikaen... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kira Skrevet 2. oktober 2003 #6 Del Skrevet 2. oktober 2003 Hm, høres nydelig ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mayamor Skrevet 3. oktober 2003 #7 Del Skrevet 3. oktober 2003 Hadde biff middag på søndag: * ytrefilet * bakt potet * bernaisesaus * gratinert tomat (siste 10 min med bakepotetene) * brokkoli * stekte løk/paprika/fersk champignon * stekte ut pannen med champignon, rødvin og fløte til en stuing Høres ut som masse arbeid, men er ikke det... Fikk lyst på biff igjen nå... Mayamor Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest the imp Skrevet 3. oktober 2003 #8 Del Skrevet 3. oktober 2003 hva med biff med fløtegratinerte poteter, salat og en god saus til (f.ks rødvinssaus)? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pusekatt Skrevet 3. oktober 2003 #9 Del Skrevet 3. oktober 2003 smørdampede maiskorn er også kjeeeeeempegodt til biff :D Bearnaise eller rødvinssaus er et must. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 3. oktober 2003 #10 Del Skrevet 3. oktober 2003 Soppstuing med pesto er kjempegodt! Stek sopp, ha i litt fløte eller creme fraiche og la det koke inn til passe konsistens (kan evt. jevnes med litt maizena-jevner), smak til med salt, pepper og pest. Superenkelt og en veldig god variant på klassisk soppstuing /-saus. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BlaBla Skrevet 3. oktober 2003 #11 Del Skrevet 3. oktober 2003 smørdampede maiskorn er også kjeeeeeempegodt til biff :D Bearnaise eller rødvinssaus er et must. Åssen lages smørdampede maiskorn. JEG ELSKER MAIS! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pusekatt Skrevet 3. oktober 2003 #12 Del Skrevet 3. oktober 2003 Åssen lages smørdampede maiskorn. JEG ELSKER MAIS! Fryktelig enkelt - smelt en god klatt smør (eller margarin) i en kjele, ha i en boks hermetiske maiskorn, og la det surre i noen minutter, til maisen er gjennomvarm. Smaker HERLIG! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 4. oktober 2003 #13 Del Skrevet 4. oktober 2003 HJEMMELAGET bernaisesaus er et must. Utrolig enkelt å lage og SÅ mye bedre enn posevarianten! Råstekte poteter er godt og litt mindre mektig enn fløtgratinerte. (rå poteter i skiver,bruk ostehøvel, stekes i panne med hvitløk og gjerne frike urter). En god salat hører med. Evt. stekt sopp eller smørdampet mais som tidl. nevnt. Mmmm, nå ble jeg SULTEN!!!!! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pusekatt Skrevet 5. oktober 2003 #14 Del Skrevet 5. oktober 2003 HJEMMELAGET bernaisesaus er et must. Utrolig enkelt å lage og SÅ mye bedre enn posevarianten! Oppskrift? 8) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 5. oktober 2003 #15 Del Skrevet 5. oktober 2003 Hjemmelaget bernaise. 100 gr. meierismør smeltes i liten gryte. Hell i 1.5 dl. kremfløte. Trekk gryta fra varmen og visp i tre eggeplommer som du på forhånd har vispet veldig lett sammen med feks. en gaffel. Ha i 2 ss bernaiseessens (liten flaske i dagligvaren) og 1 ss sitronsaft. Ha tilslutt i 2 ts. tørket estragon. Visp lett sammen. Fyll glovarmt vann fra springen oppi en litt større gryte og sett gryta med sausen oppi vannbadet. La dette stå og godgjøre seg på laveste varme (130grader) i ca. en halvtime. Vips så er bernaisen ferdig. Utrolig enkelt og veldig godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Keira Skrevet 5. oktober 2003 #16 Del Skrevet 5. oktober 2003 Stekt sopp er som nevnt et must, men jeg MÅ ha stekt tomat også. Lettest å steke cherry-tomater, evt en halv vanlig tomat med snittflaten ned. Fort gjort ved siden av biffen. Nam !! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 6. oktober 2003 #17 Del Skrevet 6. oktober 2003 Ekte bernaise lages som varm majones. Du trenger. To sjalottløk 1-2 dl estragoneddik frisk eller tørket estragon 2 eggeplommer 200-300 g klaret smør Finhakk eller riv to sjalottløk. Surr dette i en panne med litt estragoneddik ca 1 dl og gjerne frisk estragon. Smelt smøret Varm en panne overvannbad. Pass på at bunnen ikke er borti vannet. Ha opp to eggeplommer og visp som en gal, gjerne med mikser. Visp inn en del av eddikblandingen og begynn og spe litt etter litt med det klarete smøret. Sausen vil nå tykne. Nå kan du smake den til med salt og pepper evt litt mer eddik og estragon. Sausen skla være varm men ikke koke. Hvis den skiller seg begynn på nytt med en ny eggeplomme og spe med den skilte sausen mens du visper kraftig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå