Gå til innhold

Hvorfor skal fårikål serveres på varme tallerkner?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Hei!

Alle fårikål oppskriftene jeg har lest sier at det skal serveres på VARME tallerkner.

Hvorfor er det så viktig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er vel spesielt litt fet mat (som fårikål) som skal serveres på varme tallerkener, slik at ikke fettet i maten skal stivne og bli særdeles uappetittelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Maten stivner jo ikke helt med en gang da. Jeg har faktisk aldri opplevd at fettet i fårikålen (og sausen) stivner mens man spiser selv om man bruker kalde tallerkner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Maten stivner jo ikke helt med en gang da. Jeg har faktisk aldri opplevd at fettet i fårikålen (og sausen) stivner mens man spiser selv om man bruker kalde tallerkner.

Hvis noen har misforstått og satt tallerknene i fryser'n istedet kanskej... :o :o :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er forskjell på fett og fett; mettet og umettet fett. Fårefett stivner fort. Og er uappettelig, ja!

Olivenolje, som er rent fett, stivner ikke på samme måte, det er mye umettede fettsyrer i. Det er ikke så viktg å holde slikt fett varmt og fristende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Zalomine

Mamma serverer alltid pinnekjøtt åp varme talelrkner, av samme grunn. Fårefett blir fort stivt. Maten hentes opp bare litt av gangen, oppbevares under lokk, og serveres på varme fat (fra ovnen, eller ett fra oppvaskmaskina, mine foreldre har et juleservise som tåler det)

Virker naturlig at også fårikål skal serveres slik (men det har jeg vel strengt tatt aldri spist, så der har jeg ingen erfaring)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest sexysadie
Hvis jeg skal ha middagsselskap serverer jeg alltid maten på varme tallerkner.  

Mae

Riktig; slik skal d gjøres

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beste måten å varme talerkner på er å passe på at oppvaskmaskinen er ferdig rett før man skal bruke talerknene, da er de akkurat passe varme :) Dersom man bruker et fint festservise som er sjelden i bruk kan det jo være greit å kjøre et skylleprogram slik at en får vekk eventuelt støv.

Ellers fungerer selvfølelig varmt vann glimrende, men man får også kjøpt egne talerkenvarmere til hjemmebruk (minre variant av det som brukes på restauranter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mange oppvaskmaskiner har et tørkeprogram som egner seg ypperlig til å varme tallerkner. Sett tallerknene i maskinen som om du skulle vaske opp og sett på tørkeprogrammet. Etter ca. 6 min. er de perfekt varmet. Så lenge de tåler oppvaskmaskin (Og det gjør jo det meste i våre dager...) er ikke dette noe problem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...