Gjest rabrabara Skrevet 26. juni 2010 #1 Del Skrevet 26. juni 2010 Det er jo lett å finne ut hvor mye som er i de ulike matvarene, men jeg har ikke lyktes i å finne ut hvor den "forsvarlige"grensen går. Noen som vet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 27. juni 2010 #2 Del Skrevet 27. juni 2010 Akkurat hvor grensen går for hva som er helsemessig farlig er det ingen som vet. Da svenske forskere gikk ut med dette første gang, ble det stor oppmerksomhet rundt det - men oppmerksomheten har nå forsvunnet. Jeg mener det ble gjort en svensk studie i kjølvannet av at man gikk ut med "oppdagelsen" av akrylamid, som ikke viste høyere forekomst av tykktarmskreft hos individer med høyt inntak (hvor høyt vet jeg ikke). Jeg tror mengden rutinemessig blir målt i aktuelle matvarer av mattilsynet, og at de har laget en "øvre grense" - men denne er jo ingen fasit i seg selv. Du kan jo ta kontakt med mattilsynet som sikkert vet mer om dette. Generelt anbefaler man at man spiser minst mulig av stekt og ikke minst brent mat (tenk eks. grillmat), også fordi man vet at det i slike matvarer danner seg flere kreftfremkallende stoffer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå