Gå til innhold

Godt tilbehør til lammefilet?


Nilma

Anbefalte innlegg

Har noen et godt forslag til tilbehør til lammefilet?

Jeg har tenkt å lage de skånske potetene som care la inn oppskrift på her om dagen, men ønsker tips om noe spennende grønnsakstilbehør. Bruker ofte sopp eller fersk asparges til litt "bedre" kjøttmiddager, men har lyst på noe nytt.

Et sausetips er heller ikke av veien.

Anyone?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sausen må du jo bare lage av syen, med masse fløte i :wink: den synes jeg er best

Grønnsaker: babygulrøtter og brokkoli synes jeg er godt. Men det spørs hvor mye arbeid du skal legge inn i grønnsakene. Du kan jo bake dem eller gratinere dem :blunke: eller så synes jeg rosenkål er det beste til slikt kjøtt.

P.s husk fersk hvitløk i poteten :blunke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøv en salat av ferske bønner og erter tilsmakt fersk mint - friskt, godt og litt anderledes. Sverver gjerne med grovstapp mandelpoteter (evt. tilsmakt litt sennep), og stekesjy! Nam!! :D

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sausen må du jo bare lage av syen, med masse fløte i :wink: den synes jeg er best

Jepp, enig i at det er veldig godt, men hadde lyst på noe nytt og spennende.

Grønnsaker: babygulrøtter og brokkoli synes jeg er godt. Men det spørs hvor mye arbeid du skal legge inn i grønnsakene. Du kan jo bake dem eller gratinere dem :blunke: eller så synes jeg rosenkål er det beste til slikt kjøtt.

P.s husk fersk hvitløk i poteten :blunke:

:enig: Glemmer aldri hvitløken!

Mintgelé hørtes heller ikke dumt ut, Donpedro!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøv en salat av ferske bønner og erter tilsmakt fersk mint - friskt' date=' godt og litt anderledes. [/quote']

Tenker du på bønner av typen brekkbønner / aspargesbønner? Andre fersk bønner tviler jeg på at jeg får tak i her i byen, dessverre :-?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bruker ikke oppskrift selv. Jeg bruker 1 squash, rød, gul og grønn paprika; 1 av hver, 1 rødløk, kanskje 4 tomater, 2-3 fedd hvitløk, salt og pepper, timian og basilikum.

Fjern skallet på tomatene v å skjære hakk i dem og putte dem i kokende vann. Da går skallet lett av. Skjær løken i tynne båter, paprikaen i strimler og squash'en i terninger. Fres dette i olivenolje uten at d tar farge. Del opp tomatene og tilsett sammen m krydderet. La alt sammen stå og putre på svak varme en times tid. D blir ganske flytende. Fisk opp grønnsakene og dandér rundt lammesteken på fatet. Kraften kan du bruke i en kjøttsaus til spaghetti f eks. Den har god, kraftig smak av alle grønnsakene og krydderet.

Pleier å servere fløtegratinerte poteter til dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Annonse

[1] Category widget

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...