Reina Skrevet 19. september 2003 #1 Del Skrevet 19. september 2003 Det beste brødet jeg vet om er Bakehuset sitt grovbrød med sirup. Men uheldig som jeg er, så selger de ikke det brødet på det stedet jeg nå bor på hybel. Og jeg er en smule kresen når jeg skal spise brød. Butikkbrød er sjeldent gode (unntalet er nevnt over), i allefall ikke etter et par dager. Er det noen av dere som er flinke til å bake her? Jeg vil bli super-duper takknemmlig hvis dere vil dele en deilig brød-oppskrift med meg! Klemmer fra Reina Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
J. Dean Skrevet 19. september 2003 #2 Del Skrevet 19. september 2003 Jeg lager et nydelig italiensk brød noen ganger. Skal komme tilbake med oppskriften. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Reina Skrevet 19. september 2003 Forfatter #3 Del Skrevet 19. september 2003 Italiensk brød?! Ikke glem å komme tilbake med oppskrift da! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
J. Dean Skrevet 19. september 2003 #4 Del Skrevet 19. september 2003 Skal ikke glemme det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest GreenSky Skrevet 19. september 2003 #5 Del Skrevet 19. september 2003 Jeg har ingen oppskrift på brød, bare "pøser på" med diverse godsaker og lager en deig ut av det. Forskjellige kornsorter er bra. Gjerne litt krydder. Gjorde suksess med mitt kanel-kardemumme-og-rosinbrød. Har også fått ros for urtebrødet mitt... Bare pøs på med mel og væske til du får en fin deig. Olje, salt og gjær må du seff også huske på. :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Piglet Skrevet 19. september 2003 #6 Del Skrevet 19. september 2003 Dette blir veldig bra, og holder seg ferskt lenge. Rekker til to brød eller ca 20 rundstykker: 1 pk gjær 7 dl lunkent vann 2 ts salt 2 ss oliven olje 1 stor, skrellet, grovreven potet 3-4 dl durum hvetemel 6-7 dl hvetemel (eller til den får passende konsistens) Løs opp gjæren i vannet, tilsett salt, olje og grovrevet potet. Bland i melet litt ettet litt, til passende konistens. Hev på lunt sted i ca en time. Form til brød og etterhev i 30 min. Pensl med melk og stek i 20-30 min på 200 grader. Det høres litt merkelig ut med potet, men det smakes ikke, men gjør brødet kjempe saftig og holbart. Piglet Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 19. september 2003 #7 Del Skrevet 19. september 2003 http://www.vg.no/vg/95/mat/0120brod.html Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Reina Skrevet 21. september 2003 Forfatter #8 Del Skrevet 21. september 2003 Takk, Piglet :kysse: Tar i mot flere oppskrifter med stor takk!! Jeg er nemlig skikkelig dårlig til å trylle fram en deig etter fantasien... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest the imp Skrevet 21. september 2003 #9 Del Skrevet 21. september 2003 godt og saftig brød: Havregrynsbrød 2 brød: 1 liter skummet melk 50 g gjær 3 ss soyaolje 2 ss mørk sirup 1 1/2 ts salt 400 g havregryn, store 400 g sammalt hvete, grov ca 400 g hvetemel evt små havregryn til pynt Varm melken til 37 C. Smuldre gjæren i deigbollen. Rør den ut med litt av melken, og ha så resten av melken i. Tilsett soyaoljen, sirupen og saltet, og elt så inn havregrynene, den sammalte hveten, og mesteparten av hvetemelet. Elt i mel til deigen blir smidig og fin, men ikke fast. Jeg måtte bruke litt mer mel enn det som stod i oppskriften, men dette ser du når du har eltet inn det melet og havregrynene som står i oppskriften. Dekk deigbollen med plast og klede og la deigen heve ca 40 min. Ta den på melet bakebord. Del deigen i to, elt eventuelt i litt mer mel, og form hvert emne til brød. Legg dem i godt smurte brødformer. Etterhev brødene under et klede i ca. 30 minutter. Pensle lett med lunkent vann og dryss eventuelt på små havregryn til pynt. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 C i ca. 1 time. Avkjøl brødene på rist. Havregrynsbrødene bør helst stå til neste dag før de skjæres i. Dersom du bruker tørrgjær bør du blande gjæren med alt det tørre før du har i væske. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Reina Skrevet 21. september 2003 Forfatter #10 Del Skrevet 21. september 2003 Thænk ju Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå