Gå til innhold

Kringle fylt med vaniljekrem


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Min superhemmlige oppskrift er:

1 pk./kg. ferdig bolleblanding

1 pk. vaniljekrem ferdig i pk.

Husk å elte godt.

Voila, ferdig på et blunk, og smaker godt!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ca. 1 cm. tykk firkant. Smører ut kremen på nesten hele og ruller det sammen. Jeg er ikke så nøye på hvordan den ser ut, god er den uansett!!

Bruk masse krem "innerst" og mindre utover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En klassisk oppskrift på slik kringle er Prinsessekake:

Prinsessekake:

250 gr hvetemel

25 gr sukker

10 gr margarin

50 gr gjær

Krem:

1,5 dl melk

2 ts potetsmel, toppet

2 ts sukker, toppet

1 egg

0,5 ts vaniljesukker

75gr rosiner

75 gr sukat

Glasur:

100 gr melis

1ts romesens

ca 1ss vann

Kremen

Bland alt med unntak av vaniljen kaldt sammen i kasserollen.

Sett det over varmen til det tykner.

Rør i heile tia.

Ha i vaniljesukker.

Glassuren:

Knus og sikt melisen.

Ha i romessens og rør vann i til den blir passelig tykk.

Skal såvidt renne fra sjeen.

Må være glatt og jevn.

Stell deigen som søt gjærdeig.

Gjør istand rosiner og sukat og lag kremen mens deigen står til heving. Ta deigen på bakebordet når den er hevet færdig, del i 2 - den ene delen litt større enn den andre. Klapp den minste delen rundt og legg den i en rund kakeform - helst med løs bunn. La deigen gå litt opp over kanten av bunnen. Smør resten av kremen på og strø rosinene og sukaten over, rull sammen. Skjær rillen i 7 eller 9 stk. Sett dem på ende i formen, en midt i den andre med litt avstand rundt kanten - ikke for varmt. Steik 3/4-1 time ved 180 grader. La den stå et par min i formen. Ta den forsiktig ut og legg den på rist. Glaser når kaken er blitt kald. Bruk en kniv og dypp den i kokende vann, men la det ikke følge vann med. Glasuren kan også sprøytes på i siksak rundt kanten og i spiraler opp etter rullene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

En klassisk oppskrift på slik kringle er Prinsessekake:

Prinsessekake:

250 gr hvetemel

25 gr sukker

10 gr margarin

50 gr gjær

Krem:

1,5 dl melk

2 ts potetsmel, toppet

2 ts sukker, toppet

1 egg

0,5 ts vaniljesukker

75gr rosiner

75 gr sukat

Glasur:

100 gr melis

1ts romesens

ca 1ss vann

Kremen

Bland alt med unntak av vaniljen kaldt sammen i kasserollen.

Sett det over varmen til det tykner.

Rør i heile tia.

Ha i vaniljesukker.

Glassuren:

Knus og sikt melisen.

Ha i romessens og rør vann i til den blir passelig tykk.

Skal såvidt renne fra sjeen.

Må være glatt og jevn.

Stell deigen som søt gjærdeig.

Gjør istand rosiner og sukat og lag kremen mens deigen står til heving. Ta deigen på bakebordet når den er hevet færdig, del i 2 - den ene delen litt større enn den andre. Klapp den minste delen rundt og legg den i en rund kakeform - helst med løs bunn. La deigen gå litt opp over kanten av bunnen. Smør resten av kremen på og strø rosinene og sukaten over, rull sammen. Skjær rillen i 7 eller 9 stk. Sett dem på ende i formen, en midt i den andre med litt avstand rundt kanten - ikke for varmt. Steik 3/4-1 time ved 180 grader. La den stå et par min i formen. Ta den forsiktig ut og legg den på rist. Glaser når kaken er blitt kald. Bruk en kniv og dypp den i kokende vann, men la det ikke følge vann med. Glasuren kan også sprøytes på i siksak rundt kanten og i spiraler opp etter rullene.

Puh....

Dette er grunnen til at jeg alltid kjøper ferdig blandinger på pose.

(vafler/pannekake/lapper/potetmos/boller/pizzadeig/ slenger inn noen ekstra //// for de tingene jeg ikke kommer på.

:oops:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...