^me^ Skrevet 18. april 2010 #1 Del Skrevet 18. april 2010 (endret) jeg har en stooor forkjærlighet for middelhavs mat, spesielt italiensk. jeg har til nå gjort det på den enkle metoden med og kjøpe ferdige sauser og slik, men nå vil jeg begynne og lage mine egne pastasauser og slik,men jeg trenger litt inspirasjon. Har du en supergod oppskrift på pastasauser og annen italiensk mat? jeg har skjønt det at på et italiensk kjøkken trenger du:- oregano - tomater - olivenolje - hvitløk - parmesanost(hvor lenge kan den oppbevares?hvor lagre den?) noe jeg har glemt? jeg så nettopp på smak med steffanie valente og så at hun hadde farget pasta og slik som pynt på kjøkkenet og det så veldig fint ut, noe annet av mat som kan både brukes og pynte opp et kjøkken med? hvilket merke av pasta er best i butikkene? hvilken type olivenolje er best? Endret 18. april 2010 av ^me^ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
laktose_k Skrevet 19. april 2010 #2 Del Skrevet 19. april 2010 Hva med denne? Har tatt den fra Adresseavisa: Spaghetti à la puttanesca (Horenes spagetti..) 250 g spagetti 4 sjalottløk 1/2 dl olivenolje 2 hvitløkbåter 4 stk middelhavs-ansjoser (må være "italiensk" ansjos, nedlagt på små glass) 1 ss kapers 1/2 rød chili 1/2 ts oregano 2 Boks(er) tomater i boks 1 dl basilikum, frisk nyrevet parmesan 1 dl grønne oliven Rens og grovhakk løk, finhakk hvitløk og chili. Skyll, tørk og grovhakk kapers. Grovhakk ansjosfileter. Kok spaghettien al dente etter anvisning på pakken. Mens den koker surrer du løk myk i godt med olivenolje i en gryte. Tilsett hvitløk, chili med frø, kapers og grovt hakket ansjos, samt ev. tørket oregano. (Norsk ansjos er noen helt annet, og kan ikke brukes her.) Hell væsken av tomatene, men ta vare på den. Skjær tomatene i biter og ha oppi gryta. La putre i fire–fem minutter. Tilsett til slutt hele, godt skylte oliven og tomatvæsken. Slå av vannet på spaghettien. (skyll med kaldt vann om den må vente lenge på sausen.) Hell spaghettien over sausen, og rør den godt inn. Tilsett fersk hakket basilikum og ev. persille eller rosmarin. Server rykende varm med solide doser ferskrevet parmesan på toppen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
^me^ Skrevet 19. april 2010 Forfatter #3 Del Skrevet 19. april 2010 takk for svar! noen som har oppskrift på: - pasta bolognese - pasta carbonara - pasta de parma - lasagne - foccacha brød ? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Superlilje Skrevet 19. april 2010 #4 Del Skrevet 19. april 2010 Har ingen oppskrifter, men vil bare si at av pasta du får kjøpt i vanlige butikker er det Barilla som er best Synes jeg ihvertfall Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest navnelapp Skrevet 19. april 2010 #5 Del Skrevet 19. april 2010 Her finn du mi bologneseoppskrift: http://altgodt.wordpress.com/2009/01/28/hummar-og-kanari/ Sausen til lasagne er sausen til bolognese, pluss kvit saus. Her har du oppskrift på ein deilig vegetarisk lasagne: http://altgodt.wordpress.com/2009/03/24/veggis-lasagne/ Og her er mi carbonara-oppskrift: http://altgodt.wordpress.com/2009/01/30/dermed-basta/ Du kan jo også prøve å lage ekte gnocchi: http://altgodt.wordpress.com/2009/06/18/italiensk-ballj/ Her er ei oppskrift på foccaccia: http://altgodt.wordpress.com/2010/03/26/foccaccia/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå