Sukkerert Skrevet 15. april 2010 #1 Del Skrevet 15. april 2010 Jeg har gått og fundert litt over dette med at benzosyre og askorbinsyre (c-vitamin) kan reagere med hverandre og danne benzen, som er kreftfremkallende. I tyttebær finnes benzosyre naturlig og er konserverende. Tyttebær inneholder også c-vitamin. Spørsmålet blir (satt litt på spissen): Kan det være kreftfremkallende å spise tyttebær? Reagerer benzosyre og c-vitamin med hverandre i bæret, eller er de bundet til noe der som gjør at de ikke reagerer? Vil de evnt. reagere etter at vi har spist bærene? Mener ikke å være helt "freak" og virkelig være bekymra for kreft om man får i seg benzen fra tyttebær, for det er vel for de fleste et minimalt inntak av tyttebær sammenlignet med andre matvarer. Men nysgjerrig på om det rent teoretisk er sånn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå