Safira Skrevet 14. april 2010 #1 Del Skrevet 14. april 2010 (endret) Jeg tenke jeg skulle prøve meg på fylte (grove) horn eller rundstykker i helgen, men har noen spørsmål angående deigen. Kan jeg bytte ut alt smøret med mager kesam eller skyr naturell? Hvor mye kesam/skyr naturell vil jeg trenge da? Må jeg bruke siktet hvetemel, eller kan alt være sammalt hvete grov? Eller kan jeg bruke siktet rugmel? Eller kanskje sammalt rug grov? Og hvis jeg vil ha i solsikkekjerner i deigen er det da bare å putte oppi, eller må man gjøre noe med de? Som dere skjønner har jeg ikke noe særlig erfaring med å bake Ingrediensene: 250 g siktet hvetemel 250 g sammalt hvete fin/grov 1 ts sukker 1 ts salt 60 g smør 3 dl skummetmelk 1 pk gjær Endret 14. april 2010 av Safira Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 14. april 2010 #2 Del Skrevet 14. april 2010 På Rema1000 (og sikkert andre steder også) får du et mel som heter Fibra. Dette er finmalt fullkornsmel, og jeg tror du kan bruke bare det til å lage grove rundstykket (som er mørke i fargen, men fine i konsistensen). Frø tilsetter du etter smak, det pleier ikke å endre deigens egenskaper nevneverdig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 15. april 2010 #3 Del Skrevet 15. april 2010 Du kan nok erstatte alt smøret med kesam, men hornene kan bli fortere tørre og det kan bli mindre smak på dem. Du kan tilsette så mye frø og korn du vil, men du må kanskje justere væskemengden deretter også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amys Skrevet 15. april 2010 #4 Del Skrevet 15. april 2010 (endret) Det å bytte ut smør med kesam burde gå fint, det kan være du endrer litt på konsistensen til de ferdige rundstykkene, men det burde bli godt fordet. Jeg pleier ikke å bruke smør eller annet fett i det hele tatt når jeg lager rundstykker. Det er sjelden jeg følger oppskrifter til punkt å prikke når jeg baker, har jeg et par poser med melrester bruker jeg de, har jeg kesam heller jeg det oppi osv. Det viktigste er at du har passe forhold mellom væske og mel, og at du husker å ha oppi gjær og gjerne litt salt og. Men vær obs på at for mye grovt mel (grovt sammalt mel og liknende) kan gjøre rundstykkene veldig tunge og lite luftige. Og hvis deigen er for seig når du har hatt oppi den "riktige" mengden mel (ifølge oppskriften) så ikke nøl med å ha oppi mer Endret 15. april 2010 av mias Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Safira Skrevet 17. april 2010 Forfatter #5 Del Skrevet 17. april 2010 Tusen takk for svarene. Hornene ble veldig gode Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå