Gjest Ellisiv Skrevet 14. september 2003 #1 Del Skrevet 14. september 2003 Hei! Er det flere som har det problemet at hverdagsmiddagene etterhvert blir kjedelige? Med det mener jeg at tilbehøret er det samme hele tiden; brokkoli og poteter, blomkål og ris... Salat med kinakål, tomat, agurk, paprika og reddik. Det samme, gamle. Jeg er litt lei. Det finnes da fler grønnsaker! Har tenkt å begynne å spise gulrøtter og rosenkål fra og med neste uke. Hvilke andre grønnsaker kan jeg vurdere? Noen som har oppskrifter/linker til oppskrifter på spennende grønnsaks-tilbehør? Jeg spiser kjøtt/fisk/egg til hver eneste middag, for rene grønnsaksmiddager blir for lite for ham jeg bor sammen med, så det bør ikke være rene grønnsaksretter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Malena Skrevet 14. september 2003 #2 Del Skrevet 14. september 2003 Jeg har noen faste grønnsaker som jeg bruker stort sett hver dag - det er følgende: Løk Purre Paprika (bruker 1-2 paprika hver dag) Bønner (både friske grønne og røde på boks) Squash Sukkererter Hvitløk Skjærer dem i strimler og steker dem i olje - deilig tilbehør til nesten hva som helst. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jordbær Skrevet 15. september 2003 #3 Del Skrevet 15. september 2003 bytt ut den kjedelige, gule kinakålen med f.eks. isbergsalat og ruccola. Bytt ut den vanlige løken med rødløk. Varier salatene dine! Stek risen av og til, i stedet for å spise den bare kokt, eller tilsett ris-krydder for å få smak og farge på den. Stek potetene i båter i ovnen.. Lag en wok en gang i blant. Det kan erstatte kokte grønnsaker som er gørrkjedelig i lengden. Prøv deg frem! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 15. september 2003 #4 Del Skrevet 15. september 2003 Reddiker og sukkertrter! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
aline Skrevet 15. september 2003 #5 Del Skrevet 15. september 2003 Grønnsaker jeg synes er deilig til forskjellige middager: -minimais -sukkererter -vannkastanjer -forskjellig sopp -purre -ruculasalat -hvitløk Jeg går på innvandrer-sjapper og kikker, og prøver det som ser spennende ut, dersom jeg overhode ikke har aning på hva det er, spør jeg gjerne hvordan det smaker og hva det kan brukes til/med. Det finnes masse spennend grønnsaker, og sikkert like mange måter å tilberede både spennende og "kjedelige" på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest the imp Skrevet 15. september 2003 #6 Del Skrevet 15. september 2003 vannkastanjer er aldeles nydelig! bønnespirer og bambusskudd er også godt, spesielt sammen med vannkastanjer og stekt i litt olje. Hvis du vil ha hele middager så hva med wok med risnudler, bambusskudd, løk, vannkastanjer, bønnespirer, paprika og strimlet kjøtt av kalkun/kylling/svin stek i olje (bland gjerne i litt chiliolje dersom du ønsker det sterkt) og ha over litt soyasaus. Nydelig middag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
'Lilly' Skrevet 15. september 2003 #7 Del Skrevet 15. september 2003 Kutt ut kinakålen i salaten (med mindre du varmebehandler den...) Bruk heller isbergsalat, ruccola, lollo rosso, vestfoldsalat etc. Ellers bør du vurdere andre ulike måter å tilberede grønnsakene på. Man må jo ikke akkurat koke grønnsakene hver gang? Woking av grønnsakene er jo kjempegodt. Og hva med å bruke sopp? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Englepusen Skrevet 15. september 2003 #8 Del Skrevet 15. september 2003 http://www.frukt.no/oppskrifter/soke.cfm Der finner du masse oppskrifter. En ren grønnsaksrett kan jo være tilbehør til kjøtt og fisk også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå