Gå til innhold

Kjedelige grønnsaker!


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Hei!

Er det flere som har det problemet at hverdagsmiddagene etterhvert blir kjedelige?

Med det mener jeg at tilbehøret er det samme hele tiden; brokkoli og poteter, blomkål og ris... :roll: Salat med kinakål, tomat, agurk, paprika og reddik. Det samme, gamle.

Jeg er litt lei.

Det finnes da fler grønnsaker! Har tenkt å begynne å spise gulrøtter og rosenkål fra og med neste uke.

Hvilke andre grønnsaker kan jeg vurdere?

Noen som har oppskrifter/linker til oppskrifter på spennende grønnsaks-tilbehør?

Jeg spiser kjøtt/fisk/egg til hver eneste middag, for rene grønnsaksmiddager blir for lite for ham jeg bor sammen med, så det bør ikke være rene grønnsaksretter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har noen faste grønnsaker som jeg bruker stort sett hver dag - det er følgende:

Løk

Purre

Paprika (bruker 1-2 paprika hver dag)

Bønner (både friske grønne og røde på boks)

Squash

Sukkererter

Hvitløk

Skjærer dem i strimler og steker dem i olje - deilig tilbehør til nesten hva som helst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

bytt ut den kjedelige, gule kinakålen med f.eks. isbergsalat og ruccola. Bytt ut den vanlige løken med rødløk. Varier salatene dine!

Stek risen av og til, i stedet for å spise den bare kokt, eller tilsett ris-krydder for å få smak og farge på den.

Stek potetene i båter i ovnen..

Lag en wok en gang i blant. Det kan erstatte kokte grønnsaker som er gørrkjedelig i lengden. Prøv deg frem! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grønnsaker jeg synes er deilig til forskjellige middager:

-minimais

-sukkererter

-vannkastanjer

-forskjellig sopp

-purre

-ruculasalat

-hvitløk

Jeg går på innvandrer-sjapper og kikker, og prøver det som ser spennende ut, dersom jeg overhode ikke har aning på hva det er, spør jeg gjerne hvordan det smaker og hva det kan brukes til/med. Det finnes masse spennend grønnsaker, og sikkert like mange måter å tilberede både spennende og "kjedelige" på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vannkastanjer er aldeles nydelig! bønnespirer og bambusskudd er også godt, spesielt sammen med vannkastanjer og stekt i litt olje.

Hvis du vil ha hele middager så hva med wok med risnudler, bambusskudd, løk, vannkastanjer, bønnespirer, paprika og strimlet kjøtt av kalkun/kylling/svin stek i olje (bland gjerne i litt chiliolje dersom du ønsker det sterkt) og ha over litt soyasaus. Nydelig middag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kutt ut kinakålen i salaten (med mindre du varmebehandler den...)

Bruk heller isbergsalat, ruccola, lollo rosso, vestfoldsalat etc.

Ellers bør du vurdere andre ulike måter å tilberede grønnsakene på. Man må jo ikke akkurat koke grønnsakene hver gang? Woking av grønnsakene er jo kjempegodt.

Og hva med å bruke sopp?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...