Gå til innhold

Wide Awake


*Numi*

Anbefalte innlegg

Takk, jenter! :klem:

Det eneste som spøker for resten av uka er at jeg plutselig har mista stemmen. :eeeh: Høres ut som ei kråke når jeg prater. Helt tullete... Gøy å være på jobb i serviceyrke da, gitt. :sukk:

Og jeg som allerede har vært syk, rett før jul. Var hes da òg, men da ble jeg mye verre da, feber og greier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det var heldigvis veldig stille og rolig på jobb i dag. Noe som fikk dagen til å virke utrolig lang, men jeg slapp å slite meg ut, og kunne i steden være på jobb og ta det med ro og tjene penger. :) Hadde jeg dratt hjem hadde det blitt null betaling for de timene jeg ikke jobba. (Baksiden med å være tilkallingsvikar)

Jeg har prøvd å sove en del etter jobb, men det har gått relativt dårlig, for jeg har bare liggi og hosta. :sukk: Sliiitsomt...

Men, men. Skal bare være på jobb fire timer i morgen, så det kan jo hende det går bra. :) Men må se an formen. Vil ikke bli verre heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tusen takk, søte dere! :rodmer:

Blei ikke jobb på meg i dag. Er hjemme med sår hals, vond hoste, øm kropp og 39 i feber... Akkurat som det ikke var nok å ha influensa før jul? :sukk: Ja, ja... Ibux, kald te med honning og Stone Sour på anlegget hjelper litt. Samt seng med masse tepper. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dagen i går ble stort sett brukt til soving. Etter at C hadde kommet hjem, i det minste. Og han stakk i butikken og fiksa middag og hadde med brus og kindermaxi. :hjerte: Og så var det tv, film, og is etterpå. Før jeg kræsja i senga og ble der til i dag. Relativt uplanlagt. Men det trengtes nok.

I dag har jeg vært en del bedre, men klarer ikke å le for det resulterer i fæle hosteanfall, og jeg føler meg ganske skrall likevel. Skulle ha mamma og pappa over på kaffe og kaker i morgen, men måtte avlyse... :sukk: Bedre å ta sånt når man er opplagt. Pappa hadde bursdag denne uka, så jeg hadde tenkt til å fikse både presang og kake, men jeg kom meg jo aldri til byen. Men vi lovet å ta det igjen snart.

Nå har vi nettopp spist take-away fra Pizza og Kinaekspressen og sett CSI: New York. C spiste stekte nudler med kylling og jeg spiste Biff à la szechuan. Det var lenge siden! Og smakte utrolig godt med sterk kinamat for en skrallen kropp. :Nikke:

Og nå er jeg trøtt igjen... Jeg som sov i tre timer for bare et par timer siden. Oh well... Skal heller prøve meg på litt mer tv-titting, tenker jeg. Hvis jeg orker..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei Lalle :)

Jeg har blitt sykemeldt til og med onsdag. Legen min kunne ikke fortelle meg om jeg var forkjøla eller hadde influensa. Jeg vet bare at jeg er veldig tett og hosten sitter godt i brystet.

Siden jeg er tilkallingsvikar så aner jeg ikke hvordan rettighetene mine er i forhold til å få betalt sykepenger for de dagene jeg egentlig skulle jobbet når jeg har sykemelding... Egenmelding vet jeg at jeg ikke har krav på. Vet neimen ikke om jeg orker å krangle til meg sykemeldingspenger heller... Æsj... :sukk:

Nå tror jeg at jeg skal gå og sove litt igjen.. :Gjesp:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

:klemmer:

-Kan jeg bli syk hvis jeg er tilkallingsvikar?

Ja. Men vær oppmerksom på at du må ha vært ansatt i minst to måneder før du har absolutt rett til å bruke egenmelding. En tilkallingsvikar bør avklare med arbeidsgiver om egenmelding godtas. Ellers må du oppsøke lege første sykedag.

-Har jeg rett på sykepenger som vikar?

Ja, men først etter at du har vært i jobb minst 4 uker.

For tilkallingsvikarer kan det av og til være vanskelig å sikre korrekt behandling ved sykefravær. Blir du syk på en dag du har avtalt å arbeide, skal arbeidsgiver betale deg lønn/sykepenger for denne dagen, såfremt arbeidsforholdet har vart fire uker. Eksempel: Du blir sykmeldt i to uker, og har avtalt å arbeide to dager første uke, og tre dager andre uke. Arbeidsgiver skal da betale deg sykelønn som dekker disse fem dagene.

Problemet er at mange tilkallingsvikarer arbeider mye og jevnt hos en og samme arbeidsgiver, men tilkallingen skjer nesten alltid på svært kort varsel. Den dagen du blir syk, er det gjerne få eller ingen konkrete avtaler om vakter å vise til. Ankenemnda for sykepenger har i slike tilfeller slått fast at beregningen av sykepenger skal bygge på sannsynligheten for at du ville ha arbeidet om du ikke hadde blitt syk. Sykepengene skal da reflektere hva som har vært normal intensitet i arbeidsforholdet tidligere.

Et særlig problem kan oppstå dersom det har gått mer enn 14 dager fra forrige vakt/arbeidsperiode når du blir syk. Da kan retten til sykepenger fraarbeidsgiverbortfalle. Du kanlikevel ha krav på sykepenger fra trygdekontoret – særlig hvis du har flere arbeidsgivere - men må da henvende deg til trygdekontoret med kravet. Husk legeerklæring. Det ikke nytter med egenmelding på trygdekontoret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...