Gå til innhold

Når man skal selge bolig selv, uten megler.


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

altså når man legger ut all info på finn o.l. selv - hvilke krav settes til opplysningene? Jeg ser på en ann som inneholder mye feil, for eks er det oppgitt for høyt p-romareal. Deler av arealet som oppgis er ikke godkjent som oppholdsrom, og vil aldri bli godkjent som soverom (altså det er godkjent som bod/oppbevaringsrom). I tillegg står det ingenting om at det ligger i et sameie, og hva felleskostnadene er.

Noen som vet om dette må stå i en ann, eller er det bare fritt fram når man selger selv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kravene skal/kan jeg ikke si noe om, men husk at du er ansvarlig for boligen fem år etter salget. Avhendingsloven gjelder uavhengig om du går gjennom megler eller ikke, og stiller strenge krav. Selv om du selger boligen "som den er" kan kjøper fortsatt kreve erstatning om det er vesentlige ting du har unngått å opplyse om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Stemmer, du står ansvarlig etter salget, men det samme gjelder om du selger selv eller gjennom megler, ansvaret er likt. Tro det eller ei. Når det gjelder p-rom og areal så får du det av takstmann, anbefales uansett om du bruker megler eller gjør det selv.

Solgte gjennom iMegler ifjor, gikk bra, gikk over takst.De leverer det meste en megler gjør, må holde visning og budrunde selv. www.imegler.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Avhendingsloven burde være et godt sted å starte TS....

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...