Gå til innhold

gode eplekaker ønskes


Iset

Anbefalte innlegg

noen som har oppskrift på gode eplekaker? skal lage eplemos, eplehorn og muffins, men vil lage kaker også. må få brukt opp eplene i hagen hehe.

klem Iset 28+3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Heisann! :heiajente:

Her kommer en oppskrift på

SMURFAS EPLEKAKE!

100 gr margarin

2 dl sukker

1 egg

4 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1,5 dl melk

Rør margarin og sukker hvitt.

Rør inn egget.

Tilsett mel og melk vekselvis tilslutt.

2-3 epler skrelles og deles i båter.

Bland 1 ss kanel og 3 ss sukker i en pose og vend eplene i dette.

Hell deigen i en smurt 24 cm-form.

Trykk eplebitene ned i deigen og dryss litt kanel over på toppen av kaken.

Stek kaken på midterste rille, ved 200 gr i ca 50 minutter.

Nyyytes!

Lykke til! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisan Iset!

Her kommer et bidrag fra meg:

Saftig eplekake

Dette er en stor oppskrift, nok til to springformer eller en langpanne. Beregn ca 3 epler pr. rund kake, ca 8 dersom du bruker stor langpanne.

675 gr. farin

7egg

500 gr. hvetemel

375 gr. usaltet eller normalsaltet smør (smeltet og avkjølt)

2,5 ts. bakepulver

Syrlige eplebåter

Sitronsaft og -skall etter smak dersom eplene ikke er syrlige

Smøret smeltes og avkjøles. Pisk farin og egg luftig. (eggedosis.) Eggedosisen blir luftigst ved å gå lenge i maskinen på ca 75 - 80 % av full fart. Aldri piske eggedosis på full fart!!Ha i smeltet smør og hvetemel/bakepulver vekselsvis. Bland godt, IKKE med visp!Ha smeten (massen) over i form(er) og dekk med eplebåter ganske tett. Ikke dytt eplebåtene nedi kaken! De skal synke pent ned under steking. Du kan også drysse hakkede mandler eller nøtter, evt. kanel på. Strør du litt farin over det hele får du en fin karamellisert overflate. Får du ikke tak i syrlige epler, så kan du ta røde epler, skrell dem og del opp i båter og ha dem i en skål. Ha sitron og litt finraspet sitronskall. Bland dette godt og la det stå tildekket noen timer. Stekes midt i ovnen på ca 200 grader i ca. 45 minutter. Test med en pinne om den er stekt.

Lykke til! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tusen takk du:) hehe har mye å gjøre nå jeg, bare kjekt det når man er sykemeldt :D

har iallefall ikke problemer med å få tak i syrlige epler, har HELE hagen full:) de er så syrlige at det ikke er godt å spise dem, det er derfor jeg må bake med dem:)

klem fra Iset 28+4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har en litt spesiell eplekake oppskrift. (Som jeg digger!)

Eplekake med rømme

200 g Smør (Ikke smeltet)

2 dl sukker

- Røres hvitt

4 dl Hvetemel

1 ts bakepulver

Rør sammen alt og trykk det ut i en rund form. Legg epleskiver tett i tett, strø kanel og sukker på, og hell over fyllet.

Fyll

1 beger rømme

1 egg

1/2 dl sukker

2 ts vaniljesukker

Stekes ved 200 grader i 15-20 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...