Iset Skrevet 1. september 2003 #1 Del Skrevet 1. september 2003 noen som har oppskrift på gode eplekaker? skal lage eplemos, eplehorn og muffins, men vil lage kaker også. må få brukt opp eplene i hagen hehe. klem Iset 28+3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Smurfa Skrevet 1. september 2003 #2 Del Skrevet 1. september 2003 Heisann! Her kommer en oppskrift på SMURFAS EPLEKAKE! 100 gr margarin 2 dl sukker 1 egg 4 dl hvetemel 2 ts bakepulver 1,5 dl melk Rør margarin og sukker hvitt. Rør inn egget. Tilsett mel og melk vekselvis tilslutt. 2-3 epler skrelles og deles i båter. Bland 1 ss kanel og 3 ss sukker i en pose og vend eplene i dette. Hell deigen i en smurt 24 cm-form. Trykk eplebitene ned i deigen og dryss litt kanel over på toppen av kaken. Stek kaken på midterste rille, ved 200 gr i ca 50 minutter. Nyyytes! Lykke til! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Iset Skrevet 1. september 2003 Forfatter #3 Del Skrevet 1. september 2003 mm naaam. skal bakes i løpet av uken:) tusen takk:) klem Iset Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Texas Skrevet 2. september 2003 #4 Del Skrevet 2. september 2003 Heisan Iset! Her kommer et bidrag fra meg: Saftig eplekake Dette er en stor oppskrift, nok til to springformer eller en langpanne. Beregn ca 3 epler pr. rund kake, ca 8 dersom du bruker stor langpanne. 675 gr. farin 7egg 500 gr. hvetemel 375 gr. usaltet eller normalsaltet smør (smeltet og avkjølt) 2,5 ts. bakepulver Syrlige eplebåter Sitronsaft og -skall etter smak dersom eplene ikke er syrlige Smøret smeltes og avkjøles. Pisk farin og egg luftig. (eggedosis.) Eggedosisen blir luftigst ved å gå lenge i maskinen på ca 75 - 80 % av full fart. Aldri piske eggedosis på full fart!!Ha i smeltet smør og hvetemel/bakepulver vekselsvis. Bland godt, IKKE med visp!Ha smeten (massen) over i form(er) og dekk med eplebåter ganske tett. Ikke dytt eplebåtene nedi kaken! De skal synke pent ned under steking. Du kan også drysse hakkede mandler eller nøtter, evt. kanel på. Strør du litt farin over det hele får du en fin karamellisert overflate. Får du ikke tak i syrlige epler, så kan du ta røde epler, skrell dem og del opp i båter og ha dem i en skål. Ha sitron og litt finraspet sitronskall. Bland dette godt og la det stå tildekket noen timer. Stekes midt i ovnen på ca 200 grader i ca. 45 minutter. Test med en pinne om den er stekt. Lykke til! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Iset Skrevet 2. september 2003 Forfatter #5 Del Skrevet 2. september 2003 tusen takk du:) hehe har mye å gjøre nå jeg, bare kjekt det når man er sykemeldt :D har iallefall ikke problemer med å få tak i syrlige epler, har HELE hagen full:) de er så syrlige at det ikke er godt å spise dem, det er derfor jeg må bake med dem:) klem fra Iset 28+4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eplekakebaker Skrevet 3. september 2003 #6 Del Skrevet 3. september 2003 Denne oppskriften er hentet fra Kakemonsen.no, der ligger det også bilde! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
xeyes Skrevet 4. september 2003 #7 Del Skrevet 4. september 2003 Har en litt spesiell eplekake oppskrift. (Som jeg digger!) Eplekake med rømme 200 g Smør (Ikke smeltet) 2 dl sukker - Røres hvitt 4 dl Hvetemel 1 ts bakepulver Rør sammen alt og trykk det ut i en rund form. Legg epleskiver tett i tett, strø kanel og sukker på, og hell over fyllet. Fyll 1 beger rømme 1 egg 1/2 dl sukker 2 ts vaniljesukker Stekes ved 200 grader i 15-20 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå