sirka Skrevet 1. september 2003 #1 Del Skrevet 1. september 2003 En oppskrift på en god pastasaus ønskes, helst tomatbasert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 1. september 2003 #2 Del Skrevet 1. september 2003 Her er et knippe tomatbaserte sauser. Men hvorfor henge seg opp i tomat når det er så mye annet som er godt til pasta. F.eks syrlig sjampinjong saus. 1 pk fløte skall av 1 sitron Skivet sjampinjong salt og pepper Kok pastaen, svisj soppen på panna og hell over fløten(mat fløte går fint) og bare det ytterste gule av sitronskallet. Smak til med salt og pepper. Hell over nykokt pasta og server. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Englepusen Skrevet 1. september 2003 #3 Del Skrevet 1. september 2003 Denne er egenkomponert og veldig enkel, grei når gubben er sulten og vil ha mat nåååå! Stek kjøttdeig og ha på krydder (det du liker). Selv bruker jeg pepper og en krydderblanding beregnet på kylling. Ha en dæsj med tomatpure i pannen sammen med kjøttdeigen og sleng på vann så det blir passe sausete(det skal jo koke litt inn) Og så litt buljong til slutt. Pleier å ta en passende bit av en terning eller en teskje pulver. La det koke i noen minutter. Vil du ha grønnsaker i slenger du bare i det liker. Som sagt, meget enkel..men faktisk veldig god. Ifølge min kjære ihvertfall Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sirka Skrevet 1. september 2003 Forfatter #4 Del Skrevet 1. september 2003 Grunnen til at jeg henger meg opp i tomat er at mannen min liker nesten bare ting med tomat i og kan ikke fordra "hvite" sauser. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 2. september 2003 #5 Del Skrevet 2. september 2003 Enkel tomatsaus til pasta. Finhakk 7-8 fedd hvitløk. Surr denne forsiktig i litt olivenolje (må ikke bli brun). Ha oppi en boks gode hermetiske tomater. La dette koke i ca. en halv time, sausen blir bedre dess lenger den koker, men det kan hende du må tilsette litt vann for at den ikke skal bli for tørr. Til slutt smaker du til med salt og pepper, og har i svarte oliven (gjerne kalamata) i skiver. Jeg liker denne sausen som den er, men dersom man vil ha litt kjøtt i er det også godt med noen skiver chorizo eller noen lettstekte baconstrimler. (Det høres kanskje ut som litt mye hvitløk, men når man hakker den og koker den lenge blir det en ganske mild og fin hvitløksmak) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sirka Skrevet 2. september 2003 Forfatter #6 Del Skrevet 2. september 2003 Denne så god ut Nilma. Jeg elsker hvitløk. Mmmm. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 2. september 2003 #7 Del Skrevet 2. september 2003 Denne så god ut Nilma. Jeg elsker hvitløk. Mmmm. Jepp, den er god også! :D La meg få vite hva du synes hvis du lager den da! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pandura Skrevet 2. september 2003 #8 Del Skrevet 2. september 2003 Hei, her er en saus som egentlig er til pizza, men jeg bruker den like gjerne til pasta, med stekt kjøttdeig i. 1/2 dl soyaolje 1 stor løk finhakkes 1 ss hvetemel 1/2 dl vann 1 boks tomatpurè 1 boks hermetiske tomater 2 ss eddik like mye salt og sukker hvitløk, krydder, laurbærblad Varm oljen, ta oppi løken - som varmes til den er blank (ikke brun!) Strø over hvetemel, og rør forsiktig inn vann. Ta oppi resten, og smak til med salt, sukker og pepper. Jeg pleier å bruke en hel hvitløk! men det er jo en smakssak.... To-tre laurbærblader legges oppi, og la det putre i ca. 15 min. Laurbærbladene skal selvfølgelig tas ut før sausen spises. Mmmm. Nå fikk jeg fryktelig lyst til å lage pizza! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Brunhilde Skrevet 3. september 2003 #9 Del Skrevet 3. september 2003 Det er el begrenset hvor mange oppskrifter du trenger, men....her er min: 1/2 kg kjøttdeig 1 stor, finhakket løk - surres sammen i litt olje eller margarin 1 hvitløk, finhakket Tilsett 1 liten box tomatpure 1 boks hakkede hermetiske tomater 1 buljonterning 1 revet gulrot 1/2 liter vann (eller mer...) 1 ts sukker (for å "runde av" tomatsmaken) Salt Pepper Oregano Basilikum Paprikapulver Litt tabascosaus Litt soyasaus Dvs krydder etter smak! La koke MINST 1/2 time, helst 1 time - server med rykende varm pasta og revet ost! Eventuelt: Bland sausen med ferdigkokt pasta og legg i ildfast fat. Dekk med tomatskiver og masse ost. Stek på 225 grader, midt i ovnen i 20-30 minutter... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå