Gjest Anonymous Skrevet 30. august 2003 #1 Del Skrevet 30. august 2003 Noen som har oppskrift på sjokoladekake i langpanne der både kaka og kremen er ganske lys? Liker ikke kaker som blir for mørke/sterke... Hadde en perfekt oppskrift en gang som jeg dessverre har mistet... :-? På forhånd takk..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bluebird Skrevet 30. august 2003 #2 Del Skrevet 30. august 2003 Ja, jeg har en oppskrift! :D Barnehagens beste sjokoladekake Røre: 400 gram smør 4 1/2 dl. vann 9 dl sukker (ja, det er kjempemye!) 9 dl hvetemel 1 ts salt 4 ts bakepulver 4 ss kakao (Nesquick) 4 egg 2 1/2 dl lettrømme Smelt smøret. Alt røres sammen. Haes i smurt langpanne. 180 grader i 30-40 minutter. Nederste rille. Glasur: 100 gram smør 6 ss melk 4 ss kakao 350 gram melis 1 ts vaniljesukker Smelt smøret. Trekk fra platen og tilsett resten. Bland godt. Haes på avkjølt kake. Pynt med kokosmasse om du vil. NAM! Ja, den er mektig. Ja, det er mye sukker i. (Kan kanskje sløyfe noe?) Men den er kjempegod, og forsvinner med en gang. Jeg fant dessuten en oppskrift på denne siden , men den har jeg ikke prøvd selv. Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
:-) anna Skrevet 30. august 2003 #3 Del Skrevet 30. august 2003 Jeg fant dessuten en oppskrift på denne siden , men den har jeg ikke prøvd selv. Lykke til! Jeg har prøvd den faktisk, og den kan anbefales. Det er en grunn til at den kalles barnehage-kaken. Veldig god og barnevennlig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Redhead Skrevet 31. august 2003 #4 Del Skrevet 31. august 2003 Denne er en fulltreffer!! Sjokoladekake i langpanne 300 g smør/ margarin 600 g farin 3,5 dl melk 4 egg 500 g mel 1 ss vaniljesukker 4 ts bakepulver 3-4 ss kakao Stekes på 175° i ca 30 minutter GLASUR 300 g melis 120 g smør/ margarin 6 ss sterk kaffe 3 ts vaniljesukker 2 ss kakao Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene ett om gangen, deretter melk vekselsvis med det tørre. Hell røren i papirkledd langpanne, sett på nederste rille dersom du setter langpannen på et stekebrett; på midterste dersom du kun benytter langpannen. Avkjøl kaken noen minutter i formen, velv den over på rist og trekk av papiret. Pisk ingrediensene til glasuren og smør den over kaken når den er helt avkjølt. Skjær i ruter. Kan gjerne fryses - kaken tiner mens kaffen trekker! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
xeyes Skrevet 3. september 2003 #5 Del Skrevet 3. september 2003 Prøvde kaken din bluebird, og den var kjempe god! Men.. ville heller hatt en glasur som stivner..(man plukket av toppingen når man var mindre for å spise den alene ) Har noen her oppskrift på det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bluebird Skrevet 3. september 2003 #6 Del Skrevet 3. september 2003 Så gøy at du prøvde kaken og likte den! :D Hm.. ja, jeg har også noen erindringer om glasur som stivner. Kanskje det går an å ikke ha smør i glasuren? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
xeyes Skrevet 3. september 2003 #7 Del Skrevet 3. september 2003 Hmm vet ikke jeg, har spist opp halvparten alene nå hehe *mett* Ikke bra at den var god Vi får se om det kommer noen oppskrifter på stivere glasur da :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 6. september 2003 #8 Del Skrevet 6. september 2003 Jeg har prøvd den faktisk, og den kan anbefales. Det er en grunn til at den kalles barnehage-kaken. Veldig god og barnevennlig. Hei! Jeg er gjest som startet denne tråden. Jeg valgte denne kaken (nesquik-kake) og serverte den i selskap. Til og med svigermor ville ha oppskriften.... .......og Xeyes....den har faktisk glasur som stivner....eldstegutten min plukket den av..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest alfaomega Skrevet 1. oktober 2003 #9 Del Skrevet 1. oktober 2003 Heisann! For å få glasuren stiv, er det bare å smelte smøret, for så å røre det sammen med resten, istedet for å piske/røre sammen glasuren med mykt smør. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
xeyes Skrevet 2. oktober 2003 #10 Del Skrevet 2. oktober 2003 alfaomega: Fulgte denne med smeltet smør.. Den ble ikke så stiv som jeg ville ha den nemlig. Glasur: 100 gram smør 6 ss melk 4 ss kakao 350 gram melis 1 ts vaniljesukker Smelt smøret. Trekk fra platen og tilsett resten. Bland godt. Haes på avkjølt kake. Pynt med kokosmasse om du vil. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå